Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Akkor most ne a migránsokról beszéljünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután egyértelműen látszik a kormány és a kormánymédia trágyaszagú erőlködése, hogy a közbeszédet a migránsválságra tereljék, beszéljünk valami másról.

Esetleg arról, amiről erőnek erejével szeretnék elvonni mindenki figyelmét.

Van nekünk egy titkosított paksi szerződésünk, amivel mi a helyzet? Az Európai Bizottság döntése értelmében nyilvánosságra kell hoznia a kormánynak azokat a részeket, amelyek nem érintik az ország biztonságát. Márpedig szerintem az, hogy milyen feltételekkel vettünk fel rá hitelt az oroszoktól, mekkora terhet fog jelenteni és hány évig a visszafizetés, mennyiért, kitől vettük a téglát, csaptelepet, vécékagylót és hasonló kérdések garantáltan nem titkosítható adatok. Mikor kerül nyilvánosságra az ügy, tessék mondani?

Aztán itt van például az Elios Zrt. az Orbán vő volt cége. Igaz ugyan, hogy Tiborcz gyorsan kiugrott a cégből, amikor az Európai Csaláselleni Hivatal vizsgálatokat indított ellenük, de attól még tulajdonos volt a Zrt.-ben, amikor a vizsgált ügyek zajlottak. Ezzel mi a helyzet? Amennyiben vissza kell fizetni a felvett támogatásokat, esetleg bírságot, azt ki fizeti? Tippelek, jó? Mi fogjuk fizetni. Mély kussban.

Tudjuk már, hogy ki az az öt magas beosztású tisztviselő, akiket kitiltottak az USA-ból? Vida Ildikón kívül.

Arról van hír, hogy a jegybank nagyrabecsült, unortodox elnöke járt-e mostanság orvosnál? Mert azért aki ilyen magas tisztséget tölt be, jó lenne, ha normális lenne. Az idegenektől való rettegés, a magántestőrség és a működésének teljeskörű titkosítása biztosan nem a kicsattanó mentális egészség jele.

Klik ügyben folyik a nyomozás? Arra gondolok, hogy rengeteg adósságot halmozott fel a cég. A pénz csak elment valahová. Tudjuk már, kik a hunyók? A miniszter nem érzi úgy, hogy le kellene mondania? Tudom hogy nem, soha, senki semmiért nem mond le ebben az országban. Csak úgy kérdem.

A Quaestor ügy hol tart?

Kishantos?

Vagyonosodási vizsgálatok várhatóak? Gondolok itt Mészáros Lőrincen át L. Simonon és Szijjártón keresztül Orbán feleségéig mindenkire.

Hogy a kormány kedvére is tegyek: jelenleg számszerűen hány menedékkérő van Magyarországon? Vámosszabadin, Bicskén és Nagyfán összesen 1078 ember van tudtommal, Nyírbátorban, Békéscsabán és Kiskunhalason most összesen 453. Van valami köze egymáshoz a nagyfai tábor bezárásának és új táborok létrehozásának közvetlenül az osztrák határ mellett? Esetleg onnan egyszerűbben át tudnak sétálni a menekültek/migránsok?

Eddig konkrétan mennyi pénzt kapott Magyarország kifejezetten a migráció kezelésére és azt mire költötte a kormány?

Az Orbán Viktor által beharangozott 100 ezer ember, akik az ukrán háború elől menekültek ide állítólag, ők hol vannak? Amennyiben sehol, akkor egy ország miniszterelnökének mennyire illdomos hazudni? Vagy valami stratégiai cél volt ezeknek a láthatatlan menekülteknek a belengetésével? Mert Angela Merkel komolyan vette és azt mondta, természetesen Magyarország azt a 100 ezer embert levonhatja a rá jutó kvótából. Amely kvótát ugye a miniszterelnök nem írt alá, mert megvéd minket. Vagy esetleg mégis aláírt valamit, levonja a ránk eső ezerkétszázvalahányból a százezer láthatatlan menekültet és itthon kihirdeti, hogy nekünk senkit nem kell befogadni, mert meg vagyunk védve nagyon?

Farkas Flórián változatlanul a kormányfő barátja? Az eltüntetett 1,2 milliárd forintot ki fogja visszafizetni? Az adófizetők?

Egyéb eljárások is folynak Magyarországgal szemben. Például a csalás elleni harcra küldött uniós pénz ellopása ügyében. Ezekkel – ha vissza kell fizetni – mi a terv? Fizetjük mi, adófizetők?

Lehetne még sorolni reggelig, de van még egy utolsó kérdésem: ki a búbánatos fene Habony Árpád? Mit keres a miniszterelnök mellett, ha semmiféle megbízatása nincs? Ha van megbízatása, akkor pontosan mi az, mennyi a fizetése, mire van jogosultsága? Megtörtént-e a nemzetbiztonsági átvilágítása? Ha nincs jogköre, nem volt átvilágítás, akkor miért láthat bele olyasmikbe, amikbe adófizető polgár nem?

A kérdések meg sem közelítik a ténylegesen meglévő problémák mennyiségét, csak gondoltam, adok ötleteket a kormánymédiának. Hátha valamelyik témára rávetik magukat a migránsozás helyett.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.