Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nemzeti hápogás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Itt a tavasz a nyakunkon. Várhatóan az olvadással jönnek menekültek, migránsok és baloldali, liberális álcivilek…ja nem, azok már itt vannak. Mivel nem látom, hogy az általános ijesztgetésen és a civil autók begyűjtésén túl bármi értelmes történne kormányzatilag, célszerűnek gondolom visszatekinteni a tavalyi évre. Mert akkor is jöttek a migránsok és hogy meglepődtünk. Ugye?

Ideje lenne országimázsolni. Olyan régen volt, amikor a magyar származású amerikai színész strandpapucsban és műfogsorral népszerűsítette kicsinyke hazánkat. Javasolnám a kalandokra éhes külföldiek idecsábítását. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere. Pálinka, akác, kolbász, karikásostor, Balog Zoltán, pacalpörkölt, rezsicsökkentés.

Új oldaláról mutatkozhatna be az ország, amennyiben az okleveles-naív diplomát felkalapáljuk a vályogfalra. Úgy tudunk csodálkozni, mint senki más. Csodálkozási rekordok dőlnek, nemzeti hápogás hallatszik minden bokorból. Magam is csatlakozom az értetlenek kórusához és még pár kérdéssel megtoldom a nagy-népi-kérdések árvalányhajas, turultojásos, mustármagos falát.

Menekültválság van?

Az hát.

Plakátkampányon és fizetett hirdetéseken kívül történt valami a krízisre való felkészülés ügyében?

Nem.

Ameddig nyomták és kiragasztgatták a húzzálinnen plakátokat, addig építhettünk volna tranzitzónákat (vagy nevezzük bárminek) a határ mellé, kérhettünk volna tolmácsokat, szervezhettünk volna önkéntesekből segítő csoportokat, hogy ne a sárban kelljen dagonyázni a semmi közepén?

Igen.

Az a pénz, ami óriásplakátokra ment, jól jött volna ideiglenes táborok építésére?

Naná.

A gigaszuperhiper Mándoki koncertre költött kilencvenvalahány millió és az ezt követő habzsidőzsire elvert 60 millió ésszerűbben is elkölthető lett volna?

Valószínűleg.

Felkészültünk a menekültek áradatára?

Lélekben. Preventíve befosott a fél ország.

Sikerült minimális módon emberi körülményeket biztosítani a – hívatlanul bár, de mégis ide csődült – embereknek?

Nem.

A németek és osztrákok jelezték, hogy a határok megnyitása átmeneti, tekintettel a kialakult helyzetre?

Igen.

Felhívta Angela Merkel a tekintetes miniszterelnök urat a határnyitás előtt?

Fel.

Gyógypedezett Angela Merkel, ahogy kell? Elmondta, hogy ez kivételes és átmeneti eset, de szíveskedjünk a későbbiekben tenni a dolgunkat?

El.

Beszélt a mi tehetséges miniszterelnökünkkel az osztrák kancellár?

Beszélt.

Valós adatokat kapott a menekültek számáról?

Nem.

Megsértődtünk piszkosul, amikor az osztrák kancellár elmondta, hogy nem valós adatokat kapott a menekültek számáról?

Naná!

Meglepődtünk rohadtul, amikor újra lezárták a határokat, ahogy azt előre jelezték?

Mi az hogy!

Elárultuk közben, mikor mennyi menekültre számíthatnak napi szinten, akiket mi rakunk vonatra, tehát akár össze is számolhatnánk őket?

Francokat!

Ki a hülye?

Természetesen mindenki más, csak mi nem.

De mostanra felkészültünk a menekültek fogadására?

Hát…

Elvárja valaki, hogy calvadosban pácolt libamellel vendégeljük meg a menekülteket?

Nem.

Illene valami fedelet és ételt juttatni nekik?

Esetleg.

Azt várja tőlünk az Unió, hogy válogatás és számolás nélkül mindenkit fogadjunk be?

Szó sincs róla.

Ettől függetlenül ezt kommunikáljuk?

Természetesen.

Ezzel szemben feladatunk lenne regisztrálni a menekülteket, a menedékjogra nem jogosultakat, a nem beazonosíthatókat, a bármely oknál fogva gyanúsakat, veszélyt jelentőket, de akár a hőbörgőket, a hatóságnak ellenszegülőket kiutasítani, illetve be sem engedni az országba?

Valószínűleg igen.

Praktikus lenne erre a célra szállítójárműveket kérni az Uniótól és a migránsokat (akik nem menekültek) visszavinni a szülőhelyükre? Onnan talán nehezen jutnak el ismét a magyar határra és akár visszatartó ereje is lehet, ha híre megy.

Célszerű lenne (szerintem).

Ezzel szemben mit kértünk éppen az imént?

Kapaszkodj! Ágyneműket!

Ésszerűbb lett volna Magyarország lakosságától megkérdezni, képesek vagyunk-e elegendő párnacihát összedobni szolidarice?

Meg lehetett volna próbálni.

Segítenek a civilek a válság kezelésében?

Nem. Jóformán maguk kezelik a válságot.

Megköszönte ezt valaki? Igyekezett a kormány összehangolni, koordinálni a civil segítséget? Vagy legalább elmondta valaki, mit miért tesz a kormány, miben és hogyan tudnának a civilek segíteni a helyzet rendezése érdekében?

Francot.

Ki tehet minderről? Ki nehezíti a rendőrök és a kormány munkáját?

„ …nem csak az egyre erőszakosabb és együttműködésre nem hajlandó bevándorlók nehezítik meg, hanem a magyar baloldal is.” (fidesz.hu)

Csókolom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.