Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Magyar égre magyar Misleny-csillagot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Drága barátaim Orbánia kies tájain, testvéreim a honvédelemben!

Mindenki látta a remek hírt? Kozármislenyben stadion épül, mert ott még nem volt és nagyon kellett. A Pécs melleti falu lakossága 6015 fő, csecsemőtől az aggastyánig. Ha megvalósul (és ugyan miért is ne valósulna meg) ez a hiánypótló beruházás, amihez az állam 440 millió forinttal járul hozzá hirtelenjében, akkor egyszerre akár a falu egyharmada is mehet meccsre a 2000 fő befogadására alkalmas új stadionba. Éljen, éljen, éljen! Csak szólok, hogy annak a stadionnak minden hónapban lesz fenntartási költsége és nem tízezer forint. Arra van valami koncepció esetleg, hogy honnan lesz rá pénz?

Kósa Lajos. Igen, így, ponttal a végén. Kósa Lajos nekem az egyik gyengém. Bár szívesen titkolnám, nem tudom. Mindig meglágyul a szívem, amikor igekszik tisztázni, hogy a tuszuk, vagy a hutik gonoszabbak, vagy amikor belegabalyodik a söröskupakokba, de a legkedvencebb epizódom az, amikor néz bele okosan a kamerába (mert valami csúnyát kérdeztek tőle), aztán elbújik. Mindenki látta?

Hát van ennél szebb? Van. Például amikor Lali (csak így hívom magamközt) kioktatja az újságírókat, hogy nem úgy van az, hogy csak kérdezgetnek bele a vakvilágba.

Nade ezzel szemben, vagyis nem szemben, de legalábbis párhuzamosan ártunk és ormányunk örökbe akarja fogadni az én autómat. Meg másokét is. Ha holnap hadat üzenünk valakinek, vagy valaki hadat üzen nekünk, akkor legyen a hadseregnek autója. Ami hadiállapotban normálisnak is mondható, de ugye még nincs az. Ezzel szemben milyen ügyesen rá lehet hozni a frászt a keményen kihasznált kisemberre ezzel a hadiipari készülődéssel. Esküszöm, többen még majd azért is hálásak lesznek Orbán Viktornak (hogy csókolgassam neki a lába nyomát is, elmenőben), ha végül mégse viszik el a verdát a garázsból.

Mivel már semmi más bajunk nincsen és végre stadion is lesz Kozármislenyben hamarosan, ezért készül az olimpiai pályázat. Két év alatt 15 milliárdos költséggel. Ebből még nem rendezünk olimpiát, hanem ennyibe kerül a pályázati anyag elkészítése. Szerintem megéri.

Igaz ugyan, hogy még ma sem tudjuk pontosan, hogy ki a búbánat az a Habony Árpád, de viszont pontatlanul sem tudjuk. Az a lényeg, hogy ott van mindenhol, okos is, szép is és rendkívül jól megél valamiből. Ügyes fiú.

A fél ország visszatartja a levegőt izgalmában, hogy vajon Áder János aláírja az MNB közvagyontalanítását, vagy nem írja alá? Hát hogyne írná, barátaim az agylágyulásban! Hányszor volt olyan, hogy nem írt alá valamit? Na, ugye! Ezt is alá fogja, nyugi.

Kijött a Medián friss eredménye. A biztos szavazók körében a januári 53-ról 46 százalékra csökkent a Fidesz támogatottsága, ellenben a megkérdezettek 73 százaléka támogatja Magyarország EU-tagságát, a Fidesz-szavazók körében ez az arány még magasabb, 78 százalék. Semmi baj, mindenki üljön vissza a fenekére! A kormánymédia hogy tálalta a hírt? Még mindig vezet a Fidesz! És tényleg.

Amiről kevésbé beszélt a sajtó, de szerintem mégis fontos hír: Angela Merkel támogatottsága 46 százalékról 54 százalékra emelkedett. Pedig már többen elkezdték horgolni a koronázási palástot miviktorunknak, mint az uniós trón legifjabb királyfijának. Igaz, ezt rántotthúsországon kívül senki nem gondolta komolyan, de belül igen és aki igen, az nagyon.

Miközben vertem a billentyűket, rájöttem! Mármint arra, hogy miért kell nekünk Kozármislenyben stadion közel félmilliárd forintért. Hát oda tesszük azt a 100 000 ukrajnai menekültet, akiket Orbán Viktor befogadott és akiket azóta sem talál sehol senki. Be fognak férni a kétezres stadionba, az biztos. Aztán a stadiont áttoljuk közös erővel Felcsútra, ahol időközben felépül az űrbázis és fellőjük a kozármislenyi stadiont. Magyar égre magyar stadiont! Felcsút egére az első magyar Misleny-csillagos büfével rendelkező stadiont! Ez lesz a következő választási szlogen. Rogán szólhat is a szomszédjának, hogy kezdheti nyomni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.