Húzzál haza, fiatal

MTI fotó/Szigetváry Zsolt MTI fotó/Szigetváry Zsolt

Kezd kibontakozni az az agyafúrt kormányzati terv, amivel sikerülhet hazahozni az országból eddig külföldre költözött fiatalokat. Mindenki nyugodjon meg, lesz itt nyugdíj rogyásig!

Már akkor gyanús volt a dolog, amikor Orbán Viktor elkezdte védeni az álságos baloldali, ráadásul liberális ellenzékkel szemben a kivándorolt honfitársainkat. Igaz, bármit elkezd védeni a kormány, egészséges ösztönű magyar azonnal a zsebéhez kap, majd szorosan ezután ellenőrzi, bezárta-e a bejárati ajtót és kellőleg visszatekerte-e az uborkásüveg kupakját. Ilyen gyanakvó népség vagyunk.

Szerintem sok – kormányfői felszólításra tisztelt – ember, aki a határokon túlról küldi haza a fizetése egy részét az itthon maradottaknak, villámgyorsan átgondolta, milyen biztonságos útvonal létezik még a támogatások hazajuttatására, amit nem köszön meg direktben a miniszterek elnöke.

Ezt követően (vagy ezt megelőzően, már nem is tudom) Orbán Viktor rövid kézitusában legyőzte a brit miniszterelnököt, természetesen a Londonban pizzafutárként mosogató magyarok érdekében.

A 444.hu pedig most hozta le a hírt: Habony Árpád (apropó! Tudjuk már, ki ez az ember?) kebelbarátja szeretné magáévá tenni a londoni nagykövetséget.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a magyar kormány politikai stratégiai tanácsadója, a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese valamint a Századvég Gazdaságkutató Zrt. társtulajdonosa és igazgatósági tagja. Tagja a budapesti Városliget fejlesztésére létrehozott állami Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatóságának. A Századvég kuratóriumi elnökhelyettese jelenleg hazánkban tevékenykedik és elévülhetetlen érdemei vannak a centrális erőtér kifejlesztésében (szemben Széles Gáborral, aki az antigravitáción dolgozik), nevéhez fűződik a jobbközép intézményrendszer kiépítése és az elitcsere.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf attól különleges, hogy talán egyedüliként nem tagadja kapcsolatát Habony Árpáddal, sőt, harcostársának nevezte a misztikus, még a tulajdon volt felesége által sem nagyon ismert figurát.

Mivel ezen az égövön gyakorta örökletes tehetségű dinasztiák kerülnek pozícióba, természetesen a Szalay-Bodrovniczky családban sincs ez máshogyan.

Testvére, Szalay-Bobrovniczky Vince Magyarország bécsi nagykövete volt 2014-ig, jelenleg a miniszterelnökség Európai Uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára. Szalay-Bobrovniczky Kristóf felesége pedig Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes.

Természetesen ez csak egyetlen példa arra, hogy a tehetség egyrészt genetikai, másrészt fertőzés útján adódik át bizonyos családokban, igen sok hasonló példát lehetne még felhozni a honi politikai és azt körülvevő elit soraiból.

Tehát – hogy visszakanyarodjunk a cikk elején felvetett gondolathoz – vélhetőleg azt találta ki a kormány, hogy amennyiben nem sikerül sem lángossal, sem túró rudival hazacsábítani a külföldön dolgozókat, akkor apránként kimegy utánuk az ideológiai műhely. Arról nincsenek információk, hogy például Lánczi Tamást hol kívánja bevetni a kormányfő, de bárhol is, garantáltan helyt fog állni.

A magam részéről azt gondolom, hogy jó irányba indul a kormány. Ha elég sokan kimennek a jelenlegi kurzus alakítói közül, egészen vonzó hellyé válhat az ország.

Akkor talán még azok is megfontolják a visszaköltözést, akik amúgy nem is szeretik a túró rudit.