Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Húzzál haza, fiatal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kezd kibontakozni az az agyafúrt kormányzati terv, amivel sikerülhet hazahozni az országból eddig külföldre költözött fiatalokat. Mindenki nyugodjon meg, lesz itt nyugdíj rogyásig!

Már akkor gyanús volt a dolog, amikor Orbán Viktor elkezdte védeni az álságos baloldali, ráadásul liberális ellenzékkel szemben a kivándorolt honfitársainkat. Igaz, bármit elkezd védeni a kormány, egészséges ösztönű magyar azonnal a zsebéhez kap, majd szorosan ezután ellenőrzi, bezárta-e a bejárati ajtót és kellőleg visszatekerte-e az uborkásüveg kupakját. Ilyen gyanakvó népség vagyunk.

Szerintem sok – kormányfői felszólításra tisztelt – ember, aki a határokon túlról küldi haza a fizetése egy részét az itthon maradottaknak, villámgyorsan átgondolta, milyen biztonságos útvonal létezik még a támogatások hazajuttatására, amit nem köszön meg direktben a miniszterek elnöke.

Ezt követően (vagy ezt megelőzően, már nem is tudom) Orbán Viktor rövid kézitusában legyőzte a brit miniszterelnököt, természetesen a Londonban pizzafutárként mosogató magyarok érdekében.

A 444.hu pedig most hozta le a hírt: Habony Árpád (apropó! Tudjuk már, ki ez az ember?) kebelbarátja szeretné magáévá tenni a londoni nagykövetséget.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a magyar kormány politikai stratégiai tanácsadója, a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese valamint a Századvég Gazdaságkutató Zrt. társtulajdonosa és igazgatósági tagja. Tagja a budapesti Városliget fejlesztésére létrehozott állami Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatóságának. A Századvég kuratóriumi elnökhelyettese jelenleg hazánkban tevékenykedik és elévülhetetlen érdemei vannak a centrális erőtér kifejlesztésében (szemben Széles Gáborral, aki az antigravitáción dolgozik), nevéhez fűződik a jobbközép intézményrendszer kiépítése és az elitcsere.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf attól különleges, hogy talán egyedüliként nem tagadja kapcsolatát Habony Árpáddal, sőt, harcostársának nevezte a misztikus, még a tulajdon volt felesége által sem nagyon ismert figurát.

Mivel ezen az égövön gyakorta örökletes tehetségű dinasztiák kerülnek pozícióba, természetesen a Szalay-Bodrovniczky családban sincs ez máshogyan.

Testvére, Szalay-Bobrovniczky Vince Magyarország bécsi nagykövete volt 2014-ig, jelenleg a miniszterelnökség Európai Uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára. Szalay-Bobrovniczky Kristóf felesége pedig Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes.

Természetesen ez csak egyetlen példa arra, hogy a tehetség egyrészt genetikai, másrészt fertőzés útján adódik át bizonyos családokban, igen sok hasonló példát lehetne még felhozni a honi politikai és azt körülvevő elit soraiból.

Tehát – hogy visszakanyarodjunk a cikk elején felvetett gondolathoz – vélhetőleg azt találta ki a kormány, hogy amennyiben nem sikerül sem lángossal, sem túró rudival hazacsábítani a külföldön dolgozókat, akkor apránként kimegy utánuk az ideológiai műhely. Arról nincsenek információk, hogy például Lánczi Tamást hol kívánja bevetni a kormányfő, de bárhol is, garantáltan helyt fog állni.

A magam részéről azt gondolom, hogy jó irányba indul a kormány. Ha elég sokan kimennek a jelenlegi kurzus alakítói közül, egészen vonzó hellyé válhat az ország.

Akkor talán még azok is megfontolják a visszaköltözést, akik amúgy nem is szeretik a túró rudit.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.