Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Balog Zoltán irgalommal sterilizál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem szinte bármikor fel tud bosszantani Balog Zoltán miniszter és lelkész úr. Mindig az a benyomásom: halvány fogalma sincs az országban élők problémáiról, ellenben mélységesen hisz abban, hogy elég kenetteljesen mosolyogni és többé-kevésbé értelmezhetetlen kijelentéseket tenni, az megold mindent.

A szokásosnál is jobban sikerült megnyilatkoznia a héten, amikor is egyrészről kijelentette, hogy a lelkészeknek is jár a CSOK. Ez remek, csak az a kérdés, hogy ez eddig kérdés volt? Ha a lelkész vallása lehetővé teszi a családalapítást, tehát van, vagy lehet gyermeke és van fizetése, akkor vajon miért kell ezt külön kiemelni?

Ennél nagyságrendekkel súlyosabb ostobaságot is sikerült azonban mondania. Mégpedig azt, hogy:

Az irgalom és az emberi minőség sokszor képes kipótolni a pénzhiányt és a rendszer hiányosságait az egészségügyi és a szociális ellátórendszerben. A családokban, a szociális és egészségügyi ellátórendszerben minden az emberi minőségen múlik, az irgalmat nem lehet pótolni több finanszírozással és rendeletekkel.

Az a helyzet Balog úr, hogy egy kórházi műszer semennyi imádságtól sem lesz steril. Lehet bármennyire magas minőségű emberileg egy orvos, ha nincs műtő, műszer, gyógyszer. Ahogy lehet magas minőségű emberileg a nővér is, ha 60 betegre kell egyedül ügyelnie, ha nem tud gyógyszert adni, mert nincs, ha nincs elem a vérnyomásmérőben, nincs lázmérő, ellenben három helyen kell dolgoznia, hogy meg tudjon élni.

Nem vallási és nem is irgalom kérdése az, hogy egyszer használatos műszereket fertőtlenítenek akár tucatszor is, aztán újra kell operálni a beteget, mert a nem teljesen steril műszer fertőzést okoz.

Itt egy meglehetősen hátborzongató cikk erről.

Nem az orvosok, nem az egészségügyi személyzet szaktudása és szándéka hiányzik a legtöbb esetben, hanem a rendszer rossz, pazarló, korrupt és nem jut elég forrás oda, ahová pedig elengedhetetlen lenne.

Emberek életét kockáztatja minden nap az a betegellátó rendszer, ami sok helyen már az elmúlt évtizedek román egészségügyi helyzetét idézi.

Jó lenne hinni abban, hogy valóban elég lenne a mély hit, empátia és az emberi hozzállás és megoldódna minden gond az iskolákban és a kórházakban is, de ez badarság.

Először is nem lelkészek, hanem szakpolitikusok kellenének. Másodszor nem politikai alapon kiválasztott pártkatonák, hanem hozzáértő kórházigazgatók, kancellárok, tankerületi vezetők és a fene tudja, milyen néven futó ellenőrök. Aztán nem erőből létrehozott, diktatórikus, ám tökéletesen működésképtelen, korrupt rendszerek, hanem a struktúrák teljes átdolgozása kellene, mielőtt a fejünkre dől az egész.

Kenetteljes mondatokkal, hazug propagandával, a hatalomhoz hűséges, de dilettáns politikusokkal egy csirketelepet sem lehet működtetni, nemhogy egy egész országot.

Semennyi imádság sem fog sterilizálni egyetlen szikét, egyetlen műtőt sem.

Célszerű lenne ezt átgondolni, mielőtt a mostaninál is sokkal nagyobb baj lesz.

Ugyanis baj már most is van. Nem kevés és nem kicsi.

A rendszerek nem az abban dolgozók lelketlenségéről árulkodik, hanem a hatalomhoz dörögölőzők lelketlenségéről. De arról minden kétséget kizáróan.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.