Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahol a fekete lyukak és az államtitkárok a végtelenben metszik egymást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy a hétvége se teljen céltalanul bele a vakvilágba, megszólalt példaképem az anyaságban, másodállásban az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős államtitkára. Márpedig ha ő megszólal, akkor nagyon okosakat szokott mondani, erről már megemlékeztünk régebben is.

Most azt találta ő mondani a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díj átadása alkalmából rendezett ünnepségen, hogy:

Sokan gondolják úgy, hogy a nő teste feletti önrendelkezés joga előrébbvaló a magzat élethez való jogánál, a jelenlegi kormányzatnak azonban nem ez a véleménye, ezért került bele az alaptörvénybe, hogy az élet a fogantatástól kezdődik.

Bevallom, percekig tartott, ameddig értelmezni tudtam ezt a hülyeséget. Pedig akár már meg is szokhattam volna, hogy hol hetvennyolc éves kereszténydemokrata ifjak, hol maga a házelnök, hol pedig Novák Katalin igyekszik a méhemben turkálni.

Tehát az van, hogy a jelenlegi kormányzat úgy határozott, hogy az egyhetes magzat élethez való joga fejhosszal leelőzi az őt megfoganó nő önrendélkezési jogát. Fogantatásától kezdve a nő kormánytulajdon, valamint szaporodási ráta. Vagy hasonló.

Természetesen nem csak ezt az egy okos dolgot mondta  az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős államtitkára, az ilyenek általában sorozatvetővel dolgoznak. Ha már ott van, legyen kövér. Lehet, hogy most rosszul idéztem a mondást, de annyi baj legyen! Mindig megvisel, ha beletaposnak a magánszférámba, mégpedig mocskos bakanccsal.

A gyermekvállalás felelőssége a családoké,  ám a kormány felelőssége, hogy megteremtse a gyermeknevelést segítő keretrendszert, a többi között a minőségi oktatást, amelynek fontos része az erkölcstan és a családi életre nevelés tantárgyak bevezetése.

Bizony, ezt is Novák Katalin jelentette ki, ha már végre szóhoz jutott.

Ilyenkor nagyon komolyan el szoktam gondolkodni azon, hogy vajon a kormánytagok, miniszterek, államtitkárok és hasonló figurák hol élhetnek? Úgy értem, hogy melyik bolygón? Melyik univerzumban? Van egy sötét sarka a világűrnek, ahol a fekete lyukak és az államtitkárok a végtelenben metszik egymást?

Most áll fejre éppen a teljes közoktatás, az egészségüggyel karöltve.

A kormány már eddig is annyi keretrendszert teremtett, hogy ki sem látszik belőle az ország. A gyerekek erkölcsi- és családi életre nevelését nyugodtan bízzák a szülőkre, az nem az állam feladata. Köze sincs hozzá.

Ezzel szemben ideje lenne a már megszületett életeket is megbecsülni, védeni. Függetlenül attól, hogy egy hete, vagy 89 éve jött a világra. Ugyanis ez az, ami nem működik, még alapszinten sem. Nincs kétségem arra nézvést, hogy a politikából élők – mint például Novák Katalin – nem aggódnak a holnap miatt. Már csak azért sem, mert aki egyszer hűségesen szolgálja a kormánypártot, azzal semmi rossz nem történhet, annak a büdös életben nem kell közmunkáért sorbanállnia, vagy azt mondania a gyerekének, hogy ma nincs vacsora.

De élnek ebben az országban olyanok is, akik a sors kegyetlen fintora folytán nem vitték az államtitkárságig. Olyanok, akik rettegnek a holnaptól, akik nem tudnak előre gondolkodni, tervezni, mert csak a ma létezik. Csak az a nap, amikor meg kell valahogy oldani a számlák befizetését, az étkezést, vagy éppen a lakhatást.

A kormánynak véletlenül sem az a dolga, hogy döntsön mások teste felett, hogy erkölcsre és családi életre nevelje a mi gyerekeinket, de nem is az, hogy gondoskodjon a családok megélhetéséről. A kormánynak az (lenne) a dolga, hogy olyan helyzetet teremtsen, amiben mindenki meg tudja találni a boldogulását, a szülők tudnak annyit keresni, amiből becsülettel fel lehet nevelni egy, két, három, vagy akárhány gyereket.

Stabil gazdasági és jogi környezetre, biztos munkahelyekre, elfogadható bérekre, egyszerű vállalkozási formákra, fizetőképes keresletre, fejlődő oktatási rendszerre, megfelelő színvonalú egészségügyi ellátásra, élhető országra lenne szükség.

Egyszerűbben fogalmazva: mindannak az ellenkezője kellene, mint ami most van.

A többit a kormány nyugodtan bízza ránk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.