Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Nemzeti Köznevelési Kréta Reform

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Havi 1 millió forintos tiszteletdíjért ingyen látja el feladatát.

Az MTI szerint „köznevelési kerekasztal következő ülésén döntés születhet a Klik átalakításáról – mondta Palkovics László oktatási államtitkár egy kedd esti háttérbeszélgetésen. Példaként hozta fel, hogy a krétát egy központi raktárból lehetne biztosítani az iskoláknak.” Ennyi elég is ahhoz, hogy a fidesz-kormányzás néhány éves tapasztalata alapján fölvázolhassuk, hogyan is fog végbemenni a „Nemzeti Köznevelési Kréta Reform”.

Első lépésben nemzetgazdaságilag kiemelt programnak nyilvánítják, és a költségvetésben elkülönítenek rá 150 milliárd forintot. Bencsik András fiát, aki egyszemélyben Schmitt Pál unokaöccse, Kontrát István és Petykó Zoltán lánya, valamint Deutsch Tamás nyolcadik felesége, kinevezik a Központi Krétaraktár létrehozásáért felelős miniszteri megbízottnak. Havi 1 millió forintos tiszteletdíjért (plusz szolgálati Audi) ingyen látja el feladatát. Aztán „A Központi Krétaraktár létrehozásának lehetőségei és algoritmusa” címmel megrendelnek egy tanulmányt 780 millió forintért a Rogán Antal lakása alatti cégtől, a Rogán és Alatt kft.-től.

Ezzel egy időben tervelőkészítő tervet rendelnek 4 milliárd forintért a Habony Művek Kommunikációs Kombináttól, amely – erre nem lévén megfelelő szakembere – 2 millió forintért kiadja alvállalkozásba egy építész irodának. A tervelőkészítő terv elkészülte után helykeresési közbeszerzést írnak ki, amelyet legízletesebb, 6 milliárdos ajánlatával a felcsúti Mészáros Mangalicakeltető Bt. nyer.

Kiderül, hogy a Központi Krétaraktárnak legmegfelelőbb hely egy felhagyott gánti kavicsbánya, amit Orbán Győző térítésmentesen felajánl a magyar köznevelés oltárán. Nyilatkozatában elmondja, hogy olyan sokat köszönhet a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, hogy ez a legkevesebb, amivel háláját kimutathatja. A hely kijelölése után a Continental Dohányipari Zrt. jogászát megbízzák potom félmilliárdért (plusz számítógép-használati díj), hogy írja meg a közbeszerzési felhívást a tervezésre. Magának a közbeszerzési eljárásnak a lebonyolítását 2 milliárdért kiszervezik az „Ő IS A SZOMSZÉDOM” ügyvédi irodának. A tervezésre kiírt közbeszerzést a Makovecz Lángja építésziroda nyeri 35 milliárdos ajánlatával.

Az olcsóbb szállítás és a majdani jobb krétaellátás érdekében a raktárépítés megkezdése előtt  100 milliárd forintért meghosszabbítják a felcsúti kisvasút pályáját a gánti kavicsbányáig. Végre elkezdődhet az építkezés, amelyet legfinomabb, 12 milliárdos ajánlatával ismét a felcsúti Mészáros Mangalicakeltető Bt. nyer, amely késlekedés nélkül ki is adja a munkát alvállalkozóknak. Csakhogy kiderül, hogy 35 milliárddal túllépték az erre szánt pénzt, úgyhogy a raktár felépítését elhalasztják.

Közben az állandóan ülésező Köznevelési Kerekasztal szakértői rájönnek, hogy mégsem jó ötlet egy központi krétaraktárból elosztani a krétát, úgyhogy a nagy álom álom marad. Még szerencse, hogy a 150 milliárdot plusz a 35 milliárdos túllépést már sikerült elkölteni. „De hol a pénz?” – kérdezősködnek majd újságírók és ellenzéki képviselők. Nekik majd szekrény nagyságú, kopasz népszavazás-kezdeményezők fogják udvariasan elmagyarázni, hogy ilyet nem illik kérdezni.

Andor Mihály / gepnarancs.hu

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.