Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


L. Simonék esete a törvénytiszteletnek álcázott lopással

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Annak ellenére, hogy Habony Árpád a közvélemény egészpályás letámadásával gondoskodik arról, hogy az egyre hígabb és egyre undorítóbban szertefolyó politikai fos egészséges székletnek tűnjön – ha nem másért, azért mert nem nézünk oda – visszafogott trágárságok közepette nem kerülhették el a figyelmünket (az utóbbi időben méltatlanul elhanyagolt) L. Simon László bazárbiztos körüli legújabb hírek.

A Blikk nevű tudományos magazin – dícséretére legyen mondva – januárban kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást Barackmag elvtárssal szemben, miután vagyonnyilatkozatából, illetve saját cégeinek és felesége vállalkozásainak mérlegadataiból nem derült ki még hozzávetőlegesen sem, honnan volt 281 millió forintjuk a földárveréseken pofátlanul és áron alul megkaparintott földekre.

Bár tenyérbemászó pökhendiségéről, de alkalmatlanságáról, tudatlanságáról is közismert L. Simon, aki mellékállásban szétbaszott zsidó kurvák seggéről készít gipszlenyomatokat, korábban elmagyarázta a gyengén értők számára, hogy pedagógus végzettségű, fitneszedzőként dolgozó felesége nem közszereplő és bár Orbán Viktor egyenesen a parlamentből gratulált a tehetséges nőnek a bámulatos földvásárláshoz, azért ez az ember csaknem 1,4 milliárd közpénzt csorgatott a vállalkozásaiba úgy, hogy közben lépten-nyomon mindent letagad. Ebben nincs benne a borászatához vezető csaknem egymilliárdos út és az sem, hogy mennyivel olcsóbb rabokkal dolgoztatni, mint napszámost fogadni.

Ehhez mérten szinte magától értetődő a sajtó Vass Eszter zártan kezelt vagyonnyilatkozatának tartalmát érintő kiváncsisága. L. Simon, akiről joggal kijelenthető, hogy a nemzeti együttműködés kormányának egyik legnagyobb nyertese (Farkas Flóriánnak is tepernie kell, hogy utolérje) a mentelmi bizottság KDNP-s elnökének megkeresésére azt írta: vagyonnyilatkozata valós vagyoni helyzetét tükrözi, amennyiben a jövőben magánkölcsönhöz vagy hitelhez folyamodik, azt feltünteti következő nyilatkozatában, az eljárást következésképpen alaptalannak tartja.

És mert a mentelmi bizottság hozzáértő, névtelen KDNP-s elnöke szerint ez a beszéd, természetesen elfogadta a cáfolhatatlan érvelést, a Blikknek pedig minden idők egyik legcinikusabb indoklásával juttatta tudomására, hogy Vass Eszter vagyonnyilatkozatát miért nem vették elő:

A vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség nem az anyagi számonkérést, hanem az átláthatóságot szolgálja

– ezt írta Vejkey Imre, Harrach-nyúlvány és ebben minden benne van. Ügy lezárva.

A saját hazugságaiba következmények nélkül lépten-nyomon megbotló L. Simontól aligha várható más, mint ez a gyalázatos képmutató hozzállás. Noha Lázár János (csakis!) a színjáték kedvéért nyilvánosan felszólította, hogy tegyen rendet maga körül, ez látványosan nem megy neki. Nehéz is lenne elvárni ezt egy olyan embertől, akinek pénzt fizet a felesége azért, mert cége az ő nevét használja.

Fontos mozzanat ez, és e tekintetben L. Simon is a Fidesz-féle, törvénytiszteletnek álcázott lopás intézményének alapítója, oszlopos tagja és kedvezményezettje. Nem hiszem, hogy van egyszerű nő ebben az országban, aki pénzt fizetne a férjének azért, hogy a nevét használhassa. Igaz, nem hiszem, hogy van egyszerű férfi ebben az országban, akinek volna bőr a pofáján pénzt kérni ezért. L. Simonnak viszont elemi érdeke sokkal nagyobb tahónak látszani, mint amekkora valójában. Miközben a névhasználatért kapott pénz után – állítása szerint – fizeti a személyi jövedelemadót, gyakorlatilag a vállalkozás csak papíron az asszonyé. És mert azt állítja, hogy adót fizet, ezért tűnhet úgy a birkának, hogy teljesen törvényesen nyomja a közpénzt a családi buliba. Hiszen a közpénzből lenyúlt pénz után befizetett adójából kréta, lélegeztetőgép és kisvasút lesz. Kerek a barackmag történet? Dehogynem.

Míg normális helyeken az átláthatóság lényege éppen az, hogy törvénysértés gyanúja esetén az elkövető számonkérhető legyen, a mentelmi bizottság elnökének bárgyú és pofátlan érvelése csak annyit bizonyít: neki is tök fölösleges volt megtanulnia írni-olvasni. Vass Eszter megismerhetetlen vagyonnnyilatkozata úgy szolgálja az átláthatóságot, ahogy a csírájában elfojtott eljárás előtt is, nem jobban és nem kevésbé: többet költött, mint amennyi pénze volt. Vagyis valószínűleg nemcsak hazudott a férjeura, hanem minden bizonnyal törvényesen lopott is, a fent vázolt algoritmus szerint.

Ezért a félanalfabéta KDNP-s érvelése illiberálisról magyarra lefordítva annyit tesz: a 281 millió forintos vétel átlathatóan és tényszerűen bizonyítja, hogy volt rá pénze, mert egyrészt L. Simon becsszóra azt mondta, másrészt ha nem lett volna pénze, biztosan nem tudta volna megvenni azt a sok földet. Tehát a Blikk és egy fél ország alaptalanul kíváncsiskodik és vádaskodik.

Őszintén, fogalmam nincs minek az átláthatóságát szolgálja ez az elő sem vett vagyonnyilatkozat, (mondanám közben, hogy Polt Péter, a drága jó édesanyád, milyen rég nem láttam) de a kérdés továbbra is az, hogy honnan volt ennyi pénze az L. Simon házaspárnak? Az újra kiderült, hogy L. Simon egy gazember, hogy a KDNP kizárólag egysejtűekből áll, de hogy honnan volt ez a 281 millió árleszállított földvásárlásra, az továbbra sem. Mert Polt Péteren kívül azt mindenki sejti, látja (gyengébb pillanataiban még Lázár János is kénytelen bevallani), mit művel ez az ember, mindezt meg lehetett volna cáfolni az asszony vagyonnyilatkozatával, de nyilván erre sem futotta az igyekezetből.

Összefoglalom: L. Simon Lászlóról kijelenthetjük, hogy a nemzeti együttharácsolási rendszer egyik kiemelten kártékony szereplője, aki a legpofátlanabbul használja ki, hogy a pénzosztó gomboktól karnyújtásnyira pöffeszkedik. Milliárdos közpénzekben fetrengő gátlástalanságát elnézve, nem szorul bizonyításra, hogy egy egész nemzetnek esélyt jelentett volna a túlélésre, ha megmarad a szétbaszott zsidó kurvák seggénél és mai napig azokról készít gipszlenyomatokat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.