Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ex-Habonyné sem tudja, ki az a Habony Árpád

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tarlós, Szijjártó, Kósa, Kovács Zoltán és az összes többi után, tegnap Orbán Viktor mindenkori legcinikusabb monológja előtt, után, közben csapott le a sajtó Kaminski ex-Habonyné Fannyra, a miniszterelnök sajtósára és Facebook-oldalának szerkesztőjére, Rogán Cecília és Szalai Vivien kebelbarátnőjére, a politikai celebvilág kiváló ismerőjére és szereplőjére.

Nem mondanám, hogy osztatlan sikerrel járt a próbálkozás. A „megkérdezhetem” kezdetű kérdőmondatra – miszerint hogyan emlékszik arra, amikor 2007-ben Habony Árpáddal ingyen házasodott össze a Szépművészeti Múzeumban – egy mindent felülíró „nem” szökellt ki Fannynk fogai kerítésén. Pedig a fenti tényállás szerint minden bizonnyal jelen volt ő is azon a boldogító eseményen, de szerinte nem ez a megfelelő alkalom, hogy őt erről faggassák. Az oda nem illő kérdés elől jobbra fordulva húzott el a színről, íme:

 

 

A fagyos elnémulás, a hebegésből habogásba csapó összezavarodás, a cáfolhatatlan gyurcsányozás, a padló szemmel simogatása, vagy a kitérő, csúsztató, szarelkenő magyarázkodás mellett ez a leghatékonyabb módszer arra, hogy az ország leggazdagabb és legbefolyásosabb munkanélkülijét érintő kínos kérdéseket le lehessen rázni. Sőt, azt is lehetne mondani, hogy az utóbbi napokban kiderült: ha túl sok az egy főre jutó fideszes egy helyiségben, kiváló ötlet rákérdezni Habony Árpádra és máris oszlik-foszlik a tömeg.

Ha nem lenne módfelett idegesítő, még akár vicces is lehetne. Hogy Orbán Viktor titkainak egyik tudója, aki maga is újságíró (volt valamikor), aki a miniszterelnök bulvárszerepléseit kitalálja és menedzseli, akinek köszönhetjük minden bizonnyal a tegnapi kamukutya-ölelgetős könnyfakasztó történetet is, -a többiekhez hasonlóan – egyszerűen nem hajlandó válaszolni olyan kérdésekre, amelyekben ő maga is közvetlenül érintett. És amelyek jogosan tartanak számot a köz érdeklődésére. Kaminski Fanny egyebek mellet az, aki évente több millió forintért ad tanácsokat a Fidesz-frakciónak, vagy aki például Havasi Bertalant meghazudtoló elszántsággal szokta megvédeni Andy Vajnát is a sajtó „provokatív”, kínos és kényelmetlen kérdéseitől.

Ennek tudatában nem hiszem, hogy Kaminski úrhölgyet, akinek – két évig Jáksó László oldalán fityegett – köszönhetően a Heti Hetes sztárja kétmilliárd forintot gombolt le a közmédiáról és az adófizetőkről egy totálkáros, népszerűtlen szappanopera elkészítése fejében (teljesen véletlen, hogy Jáksó 2010 előtt a Habony testvérétől megvett cég nevében hülyítette a tévét) fájdalmas emlékek rohamozták volna meg Árpi neve hallatán, és azért lépett ki a képből oly sebesen.

Egyáltalán nem erről van szó, hanem arról, hogy az a kormány – amely Orbán tegnapi szavai szerint – állítólag a tisztelet kultúrájának megteremtését tartja feladatának, csupa olyan vállalhatatlan emberekkel veszi körül magát, akik lépten-nyomon telibeszarják a tiszteletet. Az világos, hogy Habonnyal és az ő nevével lassan már ördögöt is lehet űzni akár, az rendben van (dehogy van!), hogy a kormány szóvivője úgy menekül el a habonyos kérdés elől, mintha Gyurcsány szellentett volna a mikrofon alá, de amikor az ország első emberének sajtósa is úgy húz ki a képből, hogy közben a feltett kérdés őt magát érinti közvetlenül, akkor az már nem kínos, hanem gyomorforgató és attól tényleg köpni kell.

Nem az a baj, hogy Fannyka szétcsúszott fejjel, bizonyára több százezres, ám mégis olcsó kínainak tűnő műanyag dzsekiben fölényeskedik újságíró létére újságírókkal az ország házában. Hanem hogy sértetten elvonul, amikor köztulajdont, közpénzt érintő „provokatív” kérdést tesznek fel neki. Az Árpád jó tanácsát Kósa Lajos mintjájára megfogadó Facebook-menedzser asszony szintén magasról lehányja, hogy gyakorlatilag fennállása óta ő is a pórnép vérét szívja. Ráadásul még hivatalosan is rajta van a kifizetési listán.

Nem irigylésre méltó, de tudatosan és önként vállalt állapot, hogy kivezénylik és tartania kell a hátát. Kellene azaz, ha lenne neki háta. Ha a gerincre épülő hát megléte egyáltalán elvárás lenne. Nem az. A mérhetetlen öntudattal és igazságérzettel felvértezett, a főnöke köré kreált alternatív valóságban ő maga is kényelmesen dagonyázó Kaminski Fanny pontosan úgy menekül a felelősség elől, mint az összes többi. De ő legalább érintett is abban a bizonyos szépművészetileg lemenedzselt ingyenes lagziban.

Ebbe pedig még véletlenül sem fér bele, hogy az adófizetői pénzből népet butító, bulvárViktort felépítő Kaminski legalább egy halovány, nyomokban tiszteletet is tartalmazó választ toljon bele a pórnép arcába. Hogy igen, ott volt az esküvő a Szépművészetiben, ahol az érintettség okán én is jelen voltam, fogalmam sincs ki fizette és mennyibe került, Árpitól évekkel ezelőtt elváltam, semmi közöm hozzá, fogalmam  sincs, él-e, hal-e, őt kellene megkérdezni az ügyről. De nem, ó, dehogy. Inkább mártírszűz pofát vágva eltűnünk a jobbfenéken, mert mi inkább kint várakoznánk.

Vicces lehetne, ha nem volna gyomorforgató. Ex-Habonynénak sincs fogalma arról, hogy kicsoda az a Habony Árpád. Ezt is megértük.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.