Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Ennyire tele a gatyájuk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán az első pillanattól fogva tudja, hogy mi lenne az eredménye egy népszavazásnak a vasárnapi boltbezárásról.

Így hát azt is tudja, hogy ugyanúgy megrengetné hatalmát, mint ahogy a 2008-as „szociális népszavazás” megrendítette a kormányzó koalíciót. Ezért nyilván kiadta a parancsot, hogy erről pedig népszavazás nem lehet.

Eddig még sikerült a fenyegető veszélyt kivédeni a népszavazási törvény megbuherálásával, a Nemzeti Választási Bizottság pártkatonákkal való feltöltésével, jogi csűréssel-csavarással és gyors reagálású „civil” beadványozók csatasorba állításával. Miközben folyt a több éves huzakodás Orbán és az MSZP között, az amúgy nehézfejű párt végül az összes eddigi  trükköt kitanulta, és jól fölkészült, hogy 2016. február 23-a hajnalán beadja kérdését a Nemzeti Választási Irodánál. Mégsem sikerült, mert egyvalamire nem készültek. Arra, hogy miután elfogytak a jogi trükkök, kigyúrt, szekrény nagyságú kopaszok fogják ennen testükkel megakadályozni a kérdés beadását. Olyanok, mint amilyenek eddig csak a város szétverésében, a Fidesz-székház megvédésében vagy tüntető egyetemisták megfélemlítésében jeleskedtek.

Bámulatos, hogy ezek az erős testalkatú polgártársaink egészen rövid idő alatt mekkora politikai és szellemi fejlődésen mentek keresztül. Ehhez a teljesítményhez másfél évig folyamatosan figyelemmel kellett kísérniük a vasárnapi zárva tartással kapcsolatost vitákat és eseményeket. Ki kellett alakítaniuk saját koncepciójukat. Tanulmányozniuk kellett a népszavazás kezdeményezésére vonatkozó paragrafusokat. Meg kellett fogalmazniuk egy életképes népszavazási kérdést. Meg kellett keresniük a térképen, hol van a Nemzeti Választási Iroda. Hajnalban kellett kelniük, hogy mindenkit megelőzzenek. Tudniuk kellett, mikor dönt a Kúria az előző kérdés sorsáról, és figyelniük kellett a Kúria honlapját. És ami a legfontosabb: át kellett lépniük egy határt. Eddig csak az utcán, egyetemi előadóteremben vagy büfében működtek, most először viszont egy KÖZHIVATALBAN.

Most, hogy átlépték ezt a határt, fölmerül a kérdés: mit fog még eltűrni Orbán rendőrsége? Hogy soha ki nem nyomozható verőlegények leckéztessenek meg ellenzéki politikusokat vagy szakszervezeti vezetőket? Hogy az éj leple alatt ismeretlenek verjék meg a maffia üzelmeit leleplező újságírókat? Esetleg nagydarab kopaszok fogják megakadályozni, hogy ellenzéki képviselők bejussanak a parlamentbe, amikor majd a felhatalmazási törvényről szavaznak?

Átléptek egy határt. Már ennyire fél a népszavazástól Orbán Viktor?

Andor Mihály /gepnarancs.hu