Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Debilország, álmodj tovább!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rendkívüli, egyben élete legcinikusabb sajtótájékoztatóján – ahol kizárólag az M1, a Tv2 és az Origo tehetett fel egy-egy kérdést (konszolidált tekintélyuralom nem bíz semmit a véletlenre, ugye) – Orbán Viktor bejelentette: ha annyira akarjátok a népszavazást, ám legyen. Az olyan életmódra vonatkozó kérdéseket, mint a vasárnapi vásárlás, hagyjuk a picsába, a kötelező kvótáról kérdezzük meg a népet. Ha annyira nagyon erőlteti a véleménynyilvánítást, tessék, én, Orbán Viktor, vagyok annyira nagyvonalú, hogy megengedem: szavazzatok, kivel akartok együtt élni. Hogy hogyan éltek úgy egyébként, azt pont leszarom.

Akinek az az érzése van az elmúlt alig 48 óra történései alapján, hogy álmodik, ezen a ponton elvileg fel kellett volna ébrednie. De hiszem és vallom, hogy debilország mély álmát alussza. Nem vagyok jogász, ezért nem tudom, a PM nevű ellenzéki párt mennyire csinált hülyét magából, amikor azt mondta: nemzetközi szerződésben rögzített kötelezettségről nem lehet referendumot tartani, tehát a kötelező kvótáról sem lehet. Szerintem az uniós szerződés ránézésre sem valószínű, hogy tartalmaz menekültkvótára vonatkozó előírást, de úgy vélem ez egyáltalán nem sarkalatos kérdés pillanatnyilag. Minden más igen.

Abban megegyezhetünk, hogy  a magyar jogállam nem ma, már tegnap kimúlt. Hivatalosan is. A mai nap már csak a szánalmas, de egyáltalán nem meglepő utójáték volt. A mai nap legfeljebb a fedettpályás cinizmus, szarkazmus és szájnyalogatós idiotizmus tekintetében számít rekordnak, de abban tényleg minden eddigin túltesz. Jegyezzük meg jól ezt a napot, meg a tegnapit is, bár azt hiszem, ez sem fontos: ha valaha vége lesz ennek az ocsmány színdarabnak, nem lesz ember, aki emlékezne arra, hogyan működik egy jogállam.

Debilországban tegnap óta mindenki tudja, hogy a világ egyik legabszurdabb törvényi szabályozása értelmében népszavazási kérdésből ugyanabban a témában csak egyet lehet egyszerre benyújtani, annak elbírálásáig más nem nyújthat be erre vonatkozó kérdést. Ezért ha Erdősiné magánszemély és 15 kigyúrt kopasz állat úgy ébred egy reggel, hogy kérdést kéne benyújtani, akkor a tegnapi ábra szerint senki más nem fog tudni.

Ennél a kutyakomédiánál viszont csak az ocsmányabb, amire ma derült fény: február 17-én bizonyos Csabai József nevű magánszemély ébredt jobb lábbal. Felindulásában besétált a választási irodába és kvótaügyben nyújtott be népszavazásra számot tartó kérdést.  Ezt a kérdést vonta vissza kereken 111 perccel azelőtt, hogy a kormány bejelentette volna: döntött a kötelező kvótára vonatkozó népszavazás kiírása ügyében. Vagyis ha Csabai úr nem gondolja meg magát, Orbán nem döngetheti ma a mellét nagyvonalúan. De azok a fránya véletlenek.

A sorozatos véletlenekből álló tegnapi nap után ez is egy ártatlan egybeesés, amit nem kellene túlmagyarázni. Nem is fogom. Mert nem az a kérdés itt, hogyan lehet elbaszni egy erődemonstráló, fölösleges népszavazásra újabb milliókat, hiszen a parlamenti felhatalmazással a kormány visszadobhatja a döntést.

Az a durva, hogy a magyar demokrácia nyelvét alapfokon sem beszélő debilországban elő lehet állni ezekkel a merő véletlenekkel, ennyire hülyének lehet nézni az embereket. Magánszemélyek országában öntudatos Erdősinék és Csabai urak tesznek arról, hogy a népszavazás se lehessen közügy. Már nem elég, hogy egyéni képviselői indítványokkal hoznak visszamenőleges hatályú törvényeket, hanem magánszemélyek kézivezérlésével bontják a demokrácia öt milliméteres falait körülöttünk. Minden véletlenül egybevág, összefügg és szerencsére az állampárt érdekeinek kedvez.

Itt az újabb cirkusz, ami elvisz pár milliárdot anélkül, hogy bármi értelme is lenne. Finkelstein berágottt, hogy bántják a Habonyt, na meg etetni kell a tábort, mert a pedagógusok Sándor Máriástól odaszartak a küszöbre és a bűz már a hívek orrát is kezdi csavarni. És miközben Csabai úr örök életet nyer a Fidesztől és eltűnik a balfenéken, a birka tapsol, hogy már megint megvédték. Ez van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.