Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A harmadik Orbán-kormány információkat gyűjt az első Orbán-kormányról 2. rész

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Első rész itt…

Az évszázad legpofátlanabb cikkében azon háborog a PestiSrácok újságírója, hogy micsoda szemétláda ez a Simicska, mert – és itt idéznem kell, mert remegnek az ujjaim az indulattól – milyen olcsón bérli a földeket a rohadék!

„A mindössze 580 forintos éves aranykoronánkénti díjat a Lajta-Hanság Zrt., Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és Szombathelyi Tangazdaság Zrt. fizeti. Az összeg abból az interjúból derült ki, amelyet Purgai Ferenc, a vállalatokat összefogó Mezort Zrt. vezérigazgatója adott a Magyar Nemzetnek. A három agrárvállalat – a rét, legelő művelési ágba tartozó területekkel együtt – több mint 18 ezer hektárnyi állami földet bérel, amelyeket a 2001-es privatizációkor kaptak 50 éves használatba, így a bérleti idő 2051-ben jár le.”

Hát ezért a tényfeltárásért igazán kár volt annyi pénzt fizetnie a Földművelési Minsiztériumnak. Innen helyből és teljesen ingyen elárulok néhány – a PestiSrácok cikkből véletlenül kimaradt – információt.

2001-ben, amikor a gaz Simicska Lajos rátette a kezét az állami földekre, akkor a miniszterelnököt éppen Orbán Viktornak hívták. Véletlenül.

Az első Fidesz-kormány különleges kedvezményekkel, a privatizációs törvény előírásait figyelmen kívül hagyva (nem volt nyílt pályázat) értékesített 12 agrárvállalatot. Ez volt a „piszkos tizenkettő„ néven elhíresült ügy. A privatizált agrárcégekben így és ekkor lett tulajdonos például Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Csányi Sándor. A vételár a jegyzett tőke 60 százaléka volt, 20 év futamidővel, két év türelmi idővel. 3 százalékos kamatra kölcsönt is adott a Magyar Fejlesztési Bank, majd később további kedvezményes forgóeszközhitelt is biztosított a „tizenketteknek”. Ezek a vállalkozások – Simicska Lajosé is – az Orbán-kormány jóvoltából jutottak földbérletekhez. Olyannyira, hogy a földtörvényt kizárólag rájuk szabva módosította az Orbán-kormány, tízről ötven évre emelve az új tulajdonosok (köztük Simicska Lajos) bérleti idejét. A pofátlan bérleti díj is csak erre a csoportra vonatkozott, azt is az Orbán-kormány szabta meg. Csak akkor még Orbán Viktor megbízott Simicska Lajosban és Lajos feltétlen hűségében, most meg nem bízik meg. Ennyi változott srácok, semmi más.

Összefoglalom, hátha van rá igény:

Nem kell olyan rohadtul csodálkozni azon, hogy Simicska mennyi földet bérel, milyen hosszú kifutású bérleti szerződéssel és milyen pofátlanul alacsony bérleti díjakért, ugyanis az első Orbán-kormány idején, Orbán Viktor tudtával és valószínűleg az ő kívánságára történt minden. Ezek után a magam részéről elképesztőnek találom azt, hogy a harmadik Orbán-kormány egyik minisztériuma nem kevés pénzt fizet azért egy online-médiának, hogy az a média derítse ki, mit csinált 2001-ben az első Orbán-kormány.

Azt pedig az olvasók szemenköpéseként értelmezem (máshogy nem tudom, sajnos), hogy ez a megbízott és megfizetett média összegányol egy cikket, amiből nagyon gondosan kifelejtik Simicska földjeinek valódi eredetét és igyekeznek úgy beállítani, mintha a harmadik Orbán-kormány egy centivel is erkölcsösebb, becsületesebb lenne, mint az első volt.

Slusszpoénként álljanak itt Lázár János veretes mondatai, ugyanis a tényfeltárás közben nem felejtették el őt is megkérdezni. A srácok.

„Ismerem Simicska Lajos ügyvédjének fenyegető leveleit, mert megkaptuk azokat, de még ez sem tántorít el minket attól, hogy a gazdákat földhöz juttassuk, hogy folytassuk a Földet a gazdáknak programot és hogy elérjük, Magyarországon 80 százalékos legyen a kis- és közepes, családi gazdálkodók aránya a földműves társadalmon belül, és 20 százalékra szoruljon vissza a nagyok aránya. Simicska Lajosnak nem tetszik a program és nem tetszenek a földárverések, de kizárt, hogy pénzt, kártérítést nyerjen a magyar államtól”

Ha ez az egész történet nem végtelenül szánalmas, Orbánostól, PestiSrácok-ostul, Lázárostul, akkor én nem tudom, mi lehet az.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.