Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A harmadik Orbán-kormány információkat gyűjt az első Orbán-kormányról 1. rész

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidámabban nem is indulhatott volna a reggelem, mint ahogy indult. A gép bekapcsolása után első hírként a független, objektív PestiSrácok című orgánumot sikerült megnyitnom, mindjárt a frissen sült cikknél.

Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde! – Miért nem tetszik a Simicska-médiának az Agrárcsászárok sorozat?

Röviden összefoglalom az előzményeket, mert a srácok humora így nyer éteri magasságokat. Tehát: Az Átlátszón megjelent egy cikk a PestiSrácok és a Földművelésügyi Minisztérium között létrejött szerződésről. A szerződés értelmében a PestiSrácok elkészít 12 darab cikket „Földrablás” témakörben, ezeket a cikkeket 2015. november 20. és 2015. december 31. között megjelenteti. Amennyiben a megbízó hibásnak, illetve hiányosnak találja a leadott cikkeket, úgy abban lehetősége van módosítást, hiánypótlást kérni. A szerződést a Minisztérium és a PestiSrácok kiadója, a GerillaPresS írta, illetve annak ügyvezetője, Huth Gergely írta alá, a szerződés összege bruttó 1 905 000 forint.

Ez idáig rendben van. A weboldal megrendelésre írt egy tucat cikket, ezért pénzt kapott a megbízótól. Tiszta ügy. Az viszont kevéssé érthető, hogy miért van azon felháborodva Huth, hogy erről írnak, beszélnek? Titok lett volna? Vagy ciki? Én értem, mert amúgy szerintem is nagyon ciki egyébként. De attól egyáltalán nem lesz kevésbé gázos, ha még tetézik is.

Itt érkeztünk el a reggeli vigyorgásom okához. Ma jónak látta Huth Gergely megírni az év (szerintem)  legkínosabb cikkét. Mindjárt az elején megvan a miheztartás, amennyiben azt olvashatjuk, hogy mindenki hülye, aki ezzel foglalkozik, hiszen a médiában ez teljesen szokványos támogatás és mint ilyen, szót sem érdemel. Már látom is lelki szemeimmel, amint a Földművelésügyi Minisztérium sorra utalja a milliós összegeket mondjuk az Átlátszónak, hogy az oknyomozó portál nyugodtabb körülmények között írhasson Mészáros Lőrinc meggazdagodásáról. Esetleg egyenesen a Minisztérium bízza meg valamelyik weboldalt, hogy derítse már ki egy 12 részes cikksorozatban, mennyi földje van Lévai Anikónak és azt miből vette, kik az üzlettársai és egyáltalán, mi folyik az Orbán családban.

De Huth Gergely nem áll meg itt, hanem tovább fokozza a fokozhatatlant. Elmeséli ugyanis, hogy tulajdonképpen azért támadta meg az ellenzéki média a PestiSrácok tényfeltáró objektív és rendbenvan portált, mert ők bátran lerántották a leplet Simicskáról. Aki – ezt én mondom, nem tényfeltáróék – tulajdonképpen egy geci. Hiszen mennyi földet gründolt össze, mennyi állami pénzhez jutott, mennyi közbeszerzést nyert és hogy megtollasodott. A nyomorult.

Na most, én lennék az utolsó, aki kiáll Simicska Lajos üzleti tisztasága, erkölcsi nagysága, gazdagodásának etikai magaslatai mellett. Merthogy Simicska a rengeteg eszén és a kétségtelenül meglévő üzleti érzékén kívül nem sok tiszteletreméltó tulajdonságát hurcolta a nyilvánosság elé. Ámde.

Úgy tenni, pontosabban úgy írni mindarról, ami az Orbán-Simicska érában történt, hogy Simicska mellől lefelejtjük Orbánt, az rohadtul, piszkosul, állatira nagy gáz.

Ez a két remek ember egymás kezét fogva, egymás hátát védve, összekapaszkodva élt évtizedekig. Simicska építette fel Orbán gazadasági háttérországát, Orbán pedig a politikai bázist építette erre a gazdasági erőre. Ma talán a jelenlegi miniszterelnök egy ügyvédi irodában dolgozna és hétvégente eljárna focizni az öregfiúkkal, ha nincs Simicska Lajos. Simicska pedig talán gazdag vállalkozó lenne, vagy éppen börtönben ülne gazdasági bűncselekményekért, ha nincs az állami támogatásokat és unió pénzeket hozzá csatornázó, akár a törvényeket is névreszólóan, Simicska érdekében átírató Orbán Viktor.

Hát ne hülyéskedjünk már! Illetve lehet hülyéskedni, de mást hülyének nézni nem illik. Az egyik ilyen szponzorált (édesjóistenem) cikk minden határon túlmenően szánalmas. Természetesen Simicskáról, az ő birodalmáról szól, de még Lázár János is felbukkan a végén. Egyetlen név marad ki: Orbáné.

Folytatás itt…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.