Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Felebarátod orcáját szilánkosra törni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem kell az embernek bántalmazott nőnek lennie ahhoz, hogy a vak komondorról elhíresült Balogh József ügyében született elsőfokú bírósági ítélet és annak indoklása hallatán elkezdjen kiegyenesedni a haja. Vagy begöndörödni, szükség szerint.

420 ezer forint pénzbírság + 256 ezer bűnügyi költség és folytathatja onnan, ahol abbahagyta. Igen, a bocsánatos botlás előtti kifogástalan keresztényi életvitel fejében Fülöpháza polgármestere is maradhat, szükségtelen a letöltendő börtönbüntetés. Olyannyira, hogy felfüggesztve sem indokolt.

A szilánkosra tört arcú és orrú Terike ugyanis megbocsátott. A vak komondor is. Meg Fülöpáháza mind a 248 polgára (az összesen 762 választásra jogosultból), aki vette a fáradságot és 2014-ben egyetlen jelöltként, jobb híján, érvényesen rá szavazott.

Fogalmam sincs, hogy ez az ítélet hogyan találkozik a társadalom igazságérzetével, de hogy a fideszes atyafiak ezúttal nem nagyon kíváncsiak erre, azt látom. Lássuk be, egyáltalán nem életszerű, hogy merevrészegre iszom magam a fülöpházai wellness-disznóvágáson (az alkohol esetemben nem enyhítő, hanem súlyosbító körülmény), hazamegyek és miután átesek a vak komondoron úgy, hogy lebontom az asszony arcát, megúszom 420 ezerből. Akkor sem életszerű, ha az asszony előzőleg arról próbált engem meggyőzni (utólag az ügyészséget is arról, hogy nem haragszik rám), hogy ebben az állapotomban nem kellene közel engedjem magamhoz az autóm kormányát.

Nem tanulmányoztam kimerítően a magyarországi bűnügyi statisztikákat, ellenben a per során elhangzottakat szeretném röviden vázolni. Az ügyészség súlyosbító körülményként értékelte, hogy polgármesterként és országgyűlési képviselőként tette mindazt, amit tett, mert a közéleti szereplőknek példát kell mutatniuk. A bíró súlyosbító körülménynek értékelte  az erőszakos cselekményt, különösen, hogy családon belül történt a bűntett, de enyhítő körülményként hozta fel Balogh eddigi kifogástalan életviteléta beismerést, a sértetti megbocsátást, és az azóta eltelt időt. Balogh ügyvédje pedig arról mesélt, hogy 2014-es újraválasztása annak a jele, hogy Fülöpháza megbocsátott neki, miközben az ellene folyó médiahadjárat tinédzser gyereke rákos betegségéhez is hozzájárulhatott. Vagyis „a média és a közvélemény a gyermeket büntette, miközben azt hitte, az igazság mellett áll ki.”

Szóval nem tudom, mi a helyzet a társadalom igazságérzetével, amire a fideszes politikusok hivatkozni szeretnek, amikor nem megfelelő bírósági ítéletek születnek. Én speciel nem vagyok egy agresszív állat, vakkomondorom sincs és nem Terikének hívják az élettársamat, így indulatok nélkül nehéz ehhez a kérdéshez hozzáállnom. Tudniillik az én nem jogász fejemben a beismerés nem egyenértékű azzal, hogy ráfogom a szerencsétlen ebre, akinek kölyökkorában amúgyis átment a fején egy mezőgazdasági gép. Ha jól emlékszem, Balogh József egymásnak ellentmondó nevetséges történeteivel nézte hülyének a közvéleményt 2013-ban, majd mikor már minden kötél szakadt, beismerte, hogy nem a kutya tehet róla, ő tolta túl a pálinkát, hangyás volt az agyveleje és kurvára nem emlékszik semmire. Ez szerintem távol áll a beismeréstől, de lelke rajta, tisztelt bíróság!

A „kifogástalan életvitel” jelzős szószerkezettel pedig olyannyira nem tudok mit kezdeni, hogy szerintem akkor már miért nem tüntették ki ott helyben? Végül is lényegében agyon is verhette volna Terikét,  de mert nem tette, ez a nagyfokú önmérséklet elismerést érdemel. Egy hithű kereszeténnyel állunk szemben, aki – mint magáról mondta – 16 évig jogalkotó, törvénytisztelő, református, keresztény ember, aki még életében nem rendezte át senkinek az arcát. Csak ugye a nehéz gyerekkor, a sok stressz és a balliberális média, csak ezek ne lettek volna. Meg Terike, aki nem értette meg mindezt.

Nem tudom, mások hogy vannak ezzel, de aki az alkohol hatására darabosra töri az asszony ábrázatát, az sanszosan nem tegnap óta agresszív. Ennek fényében egészen hihetetlen, hogy Balogh József neve egy mondatba kerülhet egy bírósági ítéletben a kifogástalan életvitellel úgy, hogy a látlelet korábbi bántalmazásról tanúskodik. Vagyis nyugodtan verd pépesre a nő arcát, amikor éppen attól akar megóvni, hogy ittasan vezess, nehogy már egy férfiember ennyit ne tehessen meg 420 ezerért. Hát mivé lenne enélkül ez a keresztény-konzervatív, polgári értékrend? Na, ugye.

Egy olyan országban, ahol évről évre nő a családon belüli erőszakos bűncselekmények száma, ahol a nők elleni erőszak esetében a társadalom kényelmesen fordítja el a fejét, mert nem a mi dolgunk, ne szóljunk bele, nincs közünk hozzá, és amely ország következetesen nem hajlandó ratifikálni az Isztambuli Egyezményt, ott különösen borzasztó, hogy Terikék megbocsátása enyhítő körülményként jelenik meg az igazságszolgáltatás érvelésében. Egészen lesújtó ez, miközben mindenki tudja, hogy egy tartósan bántalmazott, megtört, kiszolgáltatott nőnek az esetek döntő többségében se önbizalma, se kapcsolatrendszere, se anyagi forrásai nincsenek arra, hogy mást válasszon, mint a megbocsátást.

Ez a bizonyítottan hazudozó, iszákos, agresszív ember, aki képes volt nem csak a vak komondort, de gyereke betegségét is felhasználni annak bizonyítására, hogy ebből az egészből csak azért lett ügy, mert ő politikus, nem azért, mert egy alávaló nőverő, letöltendő és felfüggesztett börtönbüntetés hiányában polgármester lehet ebben az országban. Ez az ember soha nem állt ki nyilvánosan bocsánatot kérni, nemhogy haladéktalanul lemondott volna összes tisztségéről. Ennek fényében különösen undorító ez az ítélet.

Az pedig egyenesen kesernyés mosolyt csal az ember arcára, hogy a keresztény-polgári oldal, amely (jogosan) tüzet okádott, amikor migránsok nőket molesztáltak Kölnben, most, amikor szeretett elvbarátjuk két havi fizetésből megússza azt, hogy szilánkosra püfölte az élettársát és kedvére polgármesterkedhetik tovább, mélyen kussolnak és nem háborognak a botrányos ítéleten. Hát nem úgy volt, hogy magyar ember ilyet nem tesz? Ja, a nemzeti, beltenyésztett agresszió az más, értem.

A vörösiszap-perben hozott ítélet felháborító, elfogadom. A Hagyó-ügyben hozott ítélet felháborító, elfogadom. De a fene megette azt az országot, ahol például a Kocsis Mátét lebuzizó Ungár Klárának becsületsértésért alapfokon 2 millió forintos kártérítési kötelezettséget ítélnek meg, miközben Balogh József – az egész társadalom számára példát statuálandó – 420 ezer ellenében élheti tovább világát.

Igen, a növekvő társadalmi erőszak árnyékában Balogh József perkál egy kicsit, polgármester marad, Terike meg lesütött szemmel, befenyítve, minden saller és koki nélkül eltelt napért hálásan tengeti tovább nyomorúságos életét. Balogh elvtárs meg templomba jár, és ígéri, többet soha nem iszik, legfeljebb misebort. Mert Isten és a templom belekeverése nélkül semmit nem ér ez a kifogástalan életvitel, ez a nagyfene keresztény értékrend. Amibe az is simán belefér, hogy fene tudja hány parancsolatot megszegve szilánkosra töröd felebarátod pofáját. Lehetőleg bebaszva, mert az még enyhítő körülmény is lehet.

Ennyi az egész: Magyarországon 420 ezer forintba kerül megverni egy nőt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.