Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Nemzeti padlófűtés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt mondják, a hit hegyeket mozgat meg és ha a felcsúti Puskás Akadémiára gondolok, akkor ezt feltétlenül igaznak érzem. Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor édesgyermeke ugyanis kitartóan hitt abban, hogy a kertvégi impozáns stadiont hetente megtöltő, futballszerető népek legnagyobb örömére a Makovecz-stílusú kazánház is megépülhet a páratlan szépségű-értékű településen. Az Akadémia kért és megadatott neki: 2, 55 milliárd csepegett be a tao-támogatásokból és további fél milliárdot adott az Isten. Ezért ma büszkén elmondhatja – és az Akadémiával együtt mi is -, hogy összesen 3,1 milliárdból teszik fűthetővé két új edzőpálya talaját.

Hála legyen a magasságosnak, a fiúk eddig sem panaszkodhattak: a tao-program 2011-es indulása óta összesen 286, 2 milliárd forintnyi támogatási igazolást adtak ki, a felcsúti focicsapat ebből 11, 1 milliárdot tudott beseperni.

Megbeszéltük már számtalanszor, hogy ha egy cég, ha sok cég egy rakás pénzt látvány-csapatsportok és látványos sportcsapatok támogatására fordít azért, hogy azt leírhassa társasági adójából, az burkolt állami finanszírozásnak minősül. Rosszul mondom: adóeltérítésnek hívják. Hogy nem kell adót fizetnie annak, aki jó helyre támogat. Tekintve, hogy olyan pénzek kerülnek különböző – többé és kevésbé látványos sikereket elérő – klubokhoz, amelyek egyébként az állami költségvetésben landolnának. Persze, aki ilyet állít, az kommunista.

Nem fogok arról vitát nyitni, hogy ki a kommunista, mert annak az lenne a vége, hogy demagóg vagyok és a k*rvaanyámat. Ezért inkább belátom még így az elején, hogy egyáltalán nem volna életszerű, ha ezek a pénzek valóban a költségvetésbe folynának és esetleg iskolákat fűtenének belőle. Nem, semennyire nem életszerű, hogy a diákok a fedett, zárt tantermekben, ahol se eső nem esik, se szél nem fúj, kabátban fáznának, mert a Klik b*szott befizetni a számlákat.

Azt nem tudom, hogy a megfelelő órák bekötéséről Lagzi Lajcsi gondoskodik-e, de – rezsicsökkentés ide vagy oda – nem lesz egy olcsó mulatság. Hogy mulatság lesz, az biztos, egy nagyon szűk réteg elmebeteg mulatsága. Egy velejéig korrupt, szájnyalogató rendszer élethű torzója ez: 3 milliárdos művészeti kazánház a miniszterelnöki budi másik végében. Még szerencsére van egy nemzeti gázszerelőnk, aki megoldja a nemzeti padlófűtést ingyen, különben ennek a többszörösébe kerülne. Persze ez még mindig távol áll a fűtött térköves sétálóutcáktól és az alulról melegített Kossuth-tértől, ahol az okafogyottan tüntetők lába nem fagyna kockára télvíz idején. Pedig ott aztán még akkor is többen vannak, amikor alig vannak. Nagyságrendekkel többen, mint a sikert sikerre halmozó utánpótlásnevelésben jeleskedő akadémia mérkőzésein.

Azért, hogy a legjobb indulatú fidesz-futball-hívőkkel is tényekről beszélgessünk, indulatok helyett, mondok pár adatot. Miközben harmadával, egész pontosan 33,9 százalékkal (600 millió forinttal nőtt) a felcsúti focicsapat játékosállományának összértéke, az akadémia megalakításának egyik legfőbb célja – fiatal, saját nevelésű játékosoknak helyet adni az élvonalban – mostanra gyakorlatilag eltűnt. A legutóbbi bajnoki meccsen egyetlen saját nevelésű akadémista lépett pályára. Tekintve, hogy a csapat kieső helyen áll a bajnokságban, kijelenthetjük: minden adófizetői milliárd jó helyre került.

Olyannyira jó helyre, hogy miközben az adófizetői pénzzel kitömött felcsúti aranycsapat a túlélésért küzd (ha lehet ilyet mondani aranylábú fiainkra), Mészáros Lőrinc klubelnök, a fenti sikereken felbuzdulva horvát focicsapatot vesz magának pontosan nem tudni kinek a pénzéből. Egy olyan csapatot, amely – a felcsúti dreamteam-hez hasonlóan – jelenleg a horvát bajnokság utolsó előtti, azaz kieső helyén áll. A szurkolóknak pedig – felcsúti mintára – erősítést, bennmaradást, utánpótlásképzés-fejlesztést, stadionfelújítást, nemzetközi kupaszereplést és saját nevelésű játékosokból álló csapatot ígér. Fogalmam nincs kinek a pénzéből.

De mert minden pénzt megér ez a világszínvonal, nem állunk meg itt. Az eredeti célját naponta meghazudtoló, valós eredményeket felmutatni képtelen akadémiai csapat végigbukdácsolja a nemzeti bajnokságot, ezért – Orbán Viktor elismerését szimbolizálandó – ezután 3 milliárdos kazánházzal fűtik az edzőpályákat, hogy véletlenül se fázzon meg aranylábú utánpótlásunk érzékeny talpacskája a magyar ugar szent gyepén. Nevezzük nyugodtan nemzeti padlófűtésnek ezután.

Miközben 3 milliárd forintba kerül mondjuk 30-40-50 darab felcsúti futballista örömét szolgáló gyepfűtés , tavaly ősszel a PannErgy 10,2 milliárd forint összköltségű Győri Geotermikus Projektje keretében átadott Bőnyi Hőközpont révén 24 266 lakás és 1 046 egyéb díjfizető fűtési rendszerébe juttatják el a geotermikus energiát úgy, hogy az fedezi az AUDI gyáregység fűtési energiájának legalább 60%-át is. Ez csak egyetlen példa arra, hogy mi van akkor, amikor nem az a cél, hogy ellopjanak valamit, hanem ésszerűsítsenek.

Tudom, hogy gyűlöljük a számokat, de mutassák meg nekem azt az embert, aki úgy véli, Magyarország legnagyobb gondja valóban a 300 forintos vizitdíj és a 400 forintos internetadó, aki meg van győződve arról, hogy demagóg idióta mindenki más, aki szerint ezek a túlárazott, teljesen értelmetlen, ráadásul kemény adóforintokból finanszírozott, megalomán beruházások ennek a nyomorult országnak az érdekeit szolgálják. Mutassák meg azt az embert, aki szerint a nemzeti padlófűtés kiépítésén kívül nem maradt más tennivaló.

Azt hiszem, nem kérdés, hogy innen már csak az következik, hogy a nyári hőségre való tekintettel légkondicionálják a felcsúti edzőpályákat és a GDP felét – alaptörvénybe iktatva – a futballra költik. A civil kontroll hiányától totálisan megrészegült Orbán-hatalom hiszi, hogy semmi nem áll útjába a feudális viszonyrendszerek által működtetett banánköztársaság konszolidálása felé. Amely többek között arról ismerszik meg, hogy kontraszelektált, sikertelen sportolók adófizetői pénzből fűtött gyepen szaladgálnak (ha a tévé előtt sört böfögnének is ennyi haszna lenne), miközben sokan mások lopják a fát, hogy meg ne fagyjanak. Ha ez nem korrupció, akkor semmi nem az.

És még én vagyok a demagóg és a kommunista, b*zmeg!

Fotó: atv.hu

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.