Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nem adjuk senkinek Orbán Viktort

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor ma megszólalt (ennél nagyságrendekkel nagyobb baj, hogy máskor is) és szerényen megdícsérte önmagát. Nem elég csapás nekünk az a kétségtelen tény, hogy a gazdaság bakugrásokkal száguld, a családok rommá vannak támogatva, a munkanélküliség gyakorlatilag ismeretlen fogalom, egy szál egyedül megvédtük az univerzumot, rezsi nemhogy nincs, hanem direkt a szolgáltatók fizetnek nekünk, a korrupcióról azt sem tudjuk, hogy micsoda, hanem ráadásul még egész Európa olyan kormányra vágyik, mint amivel minket vert áldott meg az ég.

Mindenki nyugodjon meg, nem adjuk senkinek a kormányt, Orbán Viktort pedig plánehogy nem. Hiába csorgatja rá a nyálát az egész kontinens. Hungaricumnak nyilvánítjuk, bearanyozzuk, talapzatra állítjuk. Egy falatot sem kap belőle senki. A miénk! Sajnos.

Olyannyira szeretjük őt (én halmozottan, kiemelten és plánehogy), hogy a lelki békéje visszanyerése érdekében elmondom neki, miért is nem értik az európaiak, miért nincs nekik olyan kormányuk, mint a magyaroknak.

Figyi!

Európában egy csomó olyan ország van, ami nem Magyarország és ott nem magyarok élnek. Zömében. Persze magyarok is, mivel jónéhányan gazdaságilag odavándoroltak innen, mert már nem bírták elviselni ezt a feneketlen boldogságot, ami itt van. Ámde.

Például Norvégiában a polgárok letépnék a kormánytagok és a miniszterelnök fejét akkor, ha el..ná a közpénzt eszement baromságokra, miközben a soproni kórház gyerekosztályán ezt a vacsorát kapják a beteg kisgyerekek:sopron

Igen, ez egy darab nyers, műanyagba csomagolt virsli, egy szelet kenyér és egy darab többé-kevésbé punnyadt uborka. A szülők kissé felháborodtak. Mit tagadjam, én is.

Finnországban seggbe rúgnák az olyan kormányt, amelyik az adófizetők pénzéből nyaraltatja a saját honfitársainál nagyságrendekkel jómódúbb diákokat, miközben a tulajdon országában az éhhalállal kell szembenéznie sérült, munkaképtelen emberek tömegeinek. Ott nem férne rá a kormány pofájára az, hogy a multimilliomos George Pataki – New York egykori kormányzójának – fiát a közmunkából tengődő magyar családok üdültessék 1,1 millió forintból.

Angliában egy percig maradhatna hatalmon az olyan kormány, amelyik engedi éhezni az elesetteket, miközben hihetetlen összegekért vásárolgat festményeket a jegybank és falábú focistanövendékek talpa alatt fűti a gyepet a miniszterelnöki akarat.

Franciaországban a parlamentet is felgyújtanák a feldühödött polgárok, ha olyan mértékben nyirbálná meg a kormány a polgári jogaikat, szabadságukat, mint ahogy ezt a magyar kormány megengedi magának.

Írországban lapáttal kergetnék el azt a kormányt, amelyik hazugságot hazugságra halmoz, idiótának nézi és becsapja a tulajdon polgárait és teljhatalmat követelve zsarol mindenkit.

Németországban börtönbe kerülne az olyan kormány, amelynek tagjai gazdaságilag és erkölcsileg is igazolható jövedelem nélkül látványosan millárdosokká válnak és beleröhögnek egy ország arcába.

Spanyolországban a f…ülénél fogva lógatnák fel azt a kormányt, amelyik nemhogy tárgyalni nem hajlandó a társadalommal, hanem igyekszik minden civil kezdeményezést szétverni, a szakszervezeteket szétbarmolni, a polgárait megfélemlíteni.

Még a lesajnált Romániában is elkergetnék azt a kormányt, amelyiknek a korrupció a kormányprogramja, ahol a legfőbb ügyészen egyetlen egy feljelentés sem jut túl, ha a kormánypárt érintett az ügyben és ahol minden segítséget megtagad a kormány azoktól, akik nem képesek segíteni önmagukon.

Svédországban a feldühödött polgárok a tengerben fürdetnék meg annak a kormánynak minden tagját, amely kormány cinikusan és pofátlanul vonja el a pénzt az oktatásból és az egészségügyből, miközben a jegybank elnökének magánhadserege van közpénzből, a miniszterek elnökének utcáját pedig évek óta a TEK őrzi, szintén közpénzből.

Norvégiában futólépésben menekülhetne az a kormány, amelyik semennyi pénzt nem szégyell önmagára költeni, a minisztériumok dugig vannak rokonokkal és sporttársakkal, de sem megfelelő képesítéssel, sem szakértelemmel nem rendelkezik a magasan túlfizetett köztisztviselők jókora hányada.

Az a helyzet, drága miniszterelnök úr, hogy rossz volt a mondat megfogalmazása. Az európaiak nem azt nem értik, hogy nekik miért nincs olyan kormányuk, mint a magyaroknak.

Ők azt nem értik, hogy a magyaroknak miért van még mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.