Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Gyere haza, Ráhel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Okleveles naívként mindig azt gondolom, hogy vannak dolgok, amik nem történhetnek meg. Mert csak. Mert annyira etikátlan, annyira pofátlan, vérlázító, hogy egyszerűen nem engedheti meg magának senki.

Holott de. Megengedheti, meg is engedi, még a középső ujját is felmutatja, ha úgy tartja kedve. Reggeli kávé helyett sikerült elsőként a hvg.hu cikkét megnyitnom. Azóta már jobban vagyok, citromfű teát kortyolgatok.

Az megvan mindenkinek, hogy a turizmust még nem államosította a Fidesz? Na, majd most fogja, nemzetileg. Hogy mégse legyen olyan soványka a történet, hozzácsapják a vendéglátást is, a tervek szerint.

Mivel egyébként semmi közünk semmihez (nemzetileg, természetesen), ezért zártkörű megbeszélést rendezett a Budapest Barátai Együttműködés nevű civil kezdeményezés, hogy Rogán Antal miniszter és az illetékesek, szakemberek és érintettek meg tudják beszélni a szép jövőt turizmus és vendéglátás ügyben. Az igaz, hogy a legnagyobb szakmai szervezeteket nem hívták meg erre a háttérbeszélgetésre, de azért zártkörű valami, hogy ne nyüzsögjön ott mindenféle figura. Aki fontos ebben az ügyben (is), az ott volt.

Például Andy Vajna és Orbán Ráhel. Bizony.

Andy Vajna azért volt jelen, mert csak, Orbán Ráhel pedig a hazacsábítandó, külföldön élő fiatal nemzeti szakembereket képviselte a saját lábán. Gondolom én. Mert azt mégsem gondolhatom, hogy a turisztikát és vendéglátást érintő törvénytervezetek előkészítésében venne részt, hogy ne kelljen utólag annyit farigcsálni rajta. Ilyet nem gondolok. Rendben is van ez így. A turizmus és a vendéglátás nagy falat, nem heverhet parlagon, amikor hasznot is hajthat. Nemzetileg, temészetesen.

Orbán Ráhelnek ott a helye, mert azt senki nem várhatja el tőle, hogy csupán azért ne hasítson ki egy szeletet a nemzeti tortából, mert pont a miniszterelnök gyereke. Hát tehet ő róla? Ezért maradjon ki a jóból?

Pofátlan, etikátlan, erkölcstelen, gusztustalan, lábszagú? Kit érdekel? Eddig kit érdekelt? Ezután kit fog érdekelni?

Engem történetesen igen, de az meg az én magánügyem.

Tehát a zártkörű megbeszélésen ott volt Andy Vajna (gazdagabb fantáziájú olvasók nyugodtan átgondolhatják, mit keresett ott a jóságos tekintetű kaszinós filmguru), a miniszterelnök elsőszülött lánygyermeke és természetesen a  Budapest Barátai Együttműködés képviselője, Bienerth Gusztáv. Ez a név nem mindenkinek lehet ismerős, pedig nem kispályás az illető úr. A kormányközeli üzletember képviselte például azt a céget, amelyik 24 millió forintért ollózott össze az internetről egy 49 oldalas tanulmányt a Fradi-stadion előkészítéséhez. Volt a Nézőpont Intézet Alapítvány kuratóriumának elnöke is, de például az első Orbán-kormány idején az ő vezetése alatt álló PriceWaterhouseCoopers nyerte el az esetleges magyarországi olimpia megrendezésével kapcsolatos tanulmány elkészítésére vonatkozó megbízást. Mindenki nyugodjon meg, alig 390 millióba került!

Ebből is tisztán látszik, hogy jó kezekben vagyunk. Illetve a vendéglátás és a turisztika-biznisz jó kezekben van. Lesz.

Arról meg ki a fene tehet, ha közben olyan nagyon akarja az egész ország azt a fránya olimpiát, hogy esetleg annak (illetve a pályázatnak, ugyanis azt kevés eldönteni, meg is kell nyerni a rendezés jogát) előkészítésére, netalán némi beruházásra is csurran egy kis állami-uniós pénzmag? Arról már nem is beszélve, ha esetleg meg találjuk nyerni a rendezési jogot (az úristen mentse meg attól az országot), akkor számolatlanul dől majd a pénz ebbe a két ágazatba. Úgy van az mindig, hogy időben ott kell lenni a rajtnál, ha versenyezni akar az ember. Ha meg nem akar versenyezni, hanem csak győzni, akkor egy kicsit előbb odamegy, amikor az ellenfelek még az öltöző zárját próbálják lefeszegetni, elindul és győz is. Nincs ebben semmi törvényellenes. Magyarországon.

No, ez a Bienerth Gusztáv magyarázta meg ügyesen, mit keres a megbeszélésen Orbán Ráhel. Azt mondta ő: „Manapság fontos, hogy a külföldön tanuló, dolgozó fiatalok hazajöjjenek. Orbán Ráhel ráadásul ennek a területnek az egyik legpatinásabb szakintézményében tanult”.

Tényleg. A külföldön élő fiatalok hazacsábítása mindennél fontosabb az országnak. A korfa össze fog omlani nélkülük és hamarosan nem lesz, aki megtermelje a nyugdíjakat, fenntartsa a gazdaságot, működtesse ezt az országot. Haza kell őket csábítani, de ahhoz megfelelő feltétleket kell teremteni. Például rendezni kell egy olimpiát, vagy legalább vonzó pozíciót kell nekik kínálni a munkaerőpiacon. Orbán Ráhel valójában nem a miniszterelnök lánya, aki valamiért ott lehetett azon a zártkörű tárgyaláson, ahol a szakmai szervezetek például nem, hanem ő az első fecske.

Remélem, a Gyere haza, fiatal program keretében segítenek neki a hazaköltözés, lakhatás költségeinek fedezésében is. Mert az neki pont annyira jár, mint bárki másnak. Pont olyan jogok és lehetőségek illetik meg, mint a többieket. Arról ki tehet, hogy ő jobban tud élni ezekkel a lehetőségekkel? Senki.

Na, ugye.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.