Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


A politika kutyái

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt gondoltam, van olyan ügy, amit biztosan nem lehet becibálni a politikai adok-kapok színpadára. Olyasmi, ami feltétlenül pártfüggetlen, általános és közérdekű. Ahol fel sem merülhet az, hogy ki jobbos, balos, liberális, akármicsoda.

Mint már oly sokszor, most is nagyot tévedtem.

A hír a következő: Kazincbarcikán valaki több kutyát lelőtt.

Ez önmagában is döbbenetes, hiszen lakott területen, járőkelők között lövöldözött egy idióta. Megölt több kutyát, az egyiket a gazdájától néhány méterre. A rendőrség nyomoz, az önkormányzat állítólag nem adott (feltételezem, hogy nem is adhatott) sem engedélyt, sem megbízást lakott területen éles lőszer használatára.

Itt lenne az a pont, amikor az állatvédelemről akartam írni. Mert fontosnak tartom, mert a jelenlegi rendszert rossznak gondolom, mert nem beszélünk az illegális szaporítókról és a hozzájuk kapcsolódó maffiáról, ahogy az állatvédelem örve alatt működő egyéb bűnszervezetekről sem. Azért is fontosnak érzem, mert a valódi állatvédő szervezetek támogatás nélkül, egyik napról a másikra vegetálnak, miközben tényleges munkát nem végző, de jól helyezkedő, megfelelő kapcsolatokkal rendelkező biznisz-jótékonyak kaszálnak. És végül azért is fontosnak érzem, mert most is két – egykori menhelyes – szuszog mellettem.

Mégis.

kutya

Miért kell ez? Kinek jó? Komolyan nem lehet sehogy máshogy politizálni?

Pontosabban ez nem politizálás, hanem valami egészen primitív sötétség.

Azt nem tudom, büntetőjogilag minek minősül, ezt majd eldönti, akit érint.

Még semmit nem lehet tudni, legkevésbé azt, érintett-e bármilyen mértékben a polgármester, vagy sem. Nincs meg az elkövető. Igazából még senki, semmit nem tud. Mégis, elég ennyi: ott szocialista a polgármester. Innen már egyenes út vezet a hazaárulásig.

Egy dologról nem szól a fenti poszt. A kutyákról. Mert az nem is fontos. A gyűlölet, az igen! Az fontos. Mindegy, milyen témában lehet előrángatni.

Lehetőleg nem szoktam minősíteni csoportokat, de erre nincs szebb szó.

Köpedelem.

Sajnálom. Nem az idézetben szereplő véglényeket, hanem a kutyusokat.

A politika kutyáit.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.