Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A Klikbe szorult kádári kisember

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Több portál beszámolt róla: a gyöngyöstarjáni általános iskolában a szolgáltató kikapcsolta a gázt. Ennek örömére és a februári időpontra való tekintettel, hétfőn nem lesz tanítás a fűtetlen tantermekben.

Mielőtt az ország többi iskolájában az élelmesebb nebulók elkezdenék elrágni a gázvezetéket, szólok: február huszadikán, szombaton be kell pótolni a tanítási napot.

Tehát a szolgáltató kikapcsolta a gázt. Volt már hasonló eset. Az origo.hu megkérdezte a KLIK-et (ugyanis ők a fenntartók), ugyan már, mi történt? Most jön a meglepi: a KLIK válaszolt. Mégpedig azt, hogy tényleg elfelejtették ők befizetni a számlát, ámde a szolgáltató a hibás, mert nem szólt előre, hogy ki fogja kapcsolni a szolgáltatást!

Értjük, kéremszépen? Mert én például nem. Vagy igen, de az még rosszabb.

Tegye fel a kezét az a kedves olvasó, akinek már kapcsoltak ki bármilyen szolgáltatást díjhátralék miatt! Szólt előre valaki, vagy putty, kikapcsolják? Naugye! Hanem mi történt? Kikapcsolták, észrevettük.

Ámde.

Azt innen, a laptop mellől merem állítani: nem ám egyhavi rezsi pár napos csúszása esetén kapcsolták ki. Úgy szokták azt, hogy küldenek több felszólítást és hasonlókat. Telefonon gondolom nem hívogatják az ügyfeleket, még akkor sem, ha KLIK-nek hívják őket.

Ebből aztán az a gyanúm, nem kis összegről lehet szó. Ami önmagában is elképesztő, hogy előfordulhat ilyesmi. Ami még ennél is elképesztőbb, az a válasz, hogy majd holnap befizetik.

Jóbarátom! Ki fizeti be holnap? Marinéni bemegy a postára és feladja csekken? Hát az ott nem úgy megy, hogy van ezerkétszáz adminisztrátor, könyvelő, nemtudomki, aki összeállítja a számlákat, másik valaki aláírja, aztán utalja az, akinek ez a dolga?

Figyi KLIK, elárulok egy titkot! Mi itthon úgy szoktuk csinálni, hogy például tudjuk, mennyi a bevételünk. Aztán tudjuk, hogy mennyi a rezsi (van ilyen okos találmány: internet. Ott minden hónapban megírja a szolgáltató, mennyi az annyi), mi pedig beírjuk a számítógépbe (mert olyanunk is van) és az a megadott napon csinál valamit. Azt csinálja, hogy a banki program leveszi a számlánkról a beírt összeget és elutalja a szolgáltatónak. Így aztán nem kapcsolnak ki semmit.

Ugyanez működik postán feladott csekkel is, csak macerásabb.

Vicces is lehetne a fenti történet, ha az lenne, de nem az. Szomorú, keserves, elképesztő. Ámde rávilágít egy nagy titokra, ami a fél pár zoknik krónikus eltűnésén is túlmutat.

Jelesül így hangzik a kérdés: Hová tűnt a kádári kisember?

Aki elég idős, emlékezhet még a soha, semmiért felelősséget nem vállaló, behúzott-nyakú szürke kis irodistára. Arra, aki egyes szám első személyben nem is tud fogalmazni. Akinek az én nem létezik, csak az ők. Végső esetben: mi.

Értelemszerűen ő ott sem volt, ő semmit nem csinált, semmiről nem tehet. Ő nem felelős. Soha, semmiért.

Na, ez a kisember lehet most a KLIK-ben. Meg mindenhol máshol is. Gondolom.

Mert normálisan azt várná az ember, ilyen választ kap:

  1. Tisztelt Origo! Semmi közük semmihez, menjenek a francba!
  2. Tisztelt Origo! Feljelentést teszünk, az indoklást majd kitaláljuk.
  3. Tisztelt Origo! Én követtem el a hibát, amiért elnézést is fogok kérni a holnapi napon az érintett iskola igazgatójától. Reggel első dolgom lesz az összeg átutalásáról gondoskodni, ezt követően beadom a felmondásomat. Tisztelettel: Kovács Béláné, Dezső.

Így valahogy. Nade nem a kádári kisember! Ő mit csinál? Mutogat a szolgáltatóra. Az a bűnös!

Édes jó Istenem!
Ezek soha nem fogynak el?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.