Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Rózsa! Ne tessék ijesztgetni, mert be…rok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ritkán vallok be ilyen intim dolgot, de most elérkezett a pillanat: a könnyem folyik. Speciel és jelen állás szerint a röhögéstől, ami sokkal kellemesebb, mintha a bánattól folyna.

Nem elég istenverése nekünk a sok biztonságpolitiakai szakértő – gondolok itt Nógrádi György felülmúlhatatlan hozzáértésére és Földi László hírszerzői zsenijére – lett egy újabb, hasonlóan nagyívű szakember.

Igen, kedves feleim, Hoffmann Rózsáról beszélek. Végre ő is kilépett az illegalitásból és megaszondta, mi a f.sz van most. Gáz van, azt mondta. Mert sokan vannak és idegesek. Tömegszpichózisuk van nekik és egymást erősítik ebben. Persze nem szabad általánosítani, mert az nem szép dolog, de azért fusson, ki merre lát!

Csak mi, magyarok ne fussunk, mert itt nálunk pont jó, miután a magyar kormány egyedüliként és elsőként leküzdötte ezt a veszélyt.

Szerencsére arra nem kérdezett rá az ifjú riporter, hogy akkor ebben az esetben miért is kell állandóan pánikot kelteni az emberekben, hogy jön a migráncs és elharapja a torkunkat. Biztosan arra is lett volna valami okos válasza Hoffmann Rózsa biztonságpolitikai és szakértőnek, de a kérdés nem tevődött fel, így válaszolni sem kellett rá.

Mivel azért Hoffmann Rózsa a lelke mélyén ma is pedagógus, innen próbálta megfogni a probléma gyökerét. Hogy hát a migránsok nem rossz emberek, csak máshogy néznek ki, máshogy gondolkodnak és máshogy beszélnek, mint mindenki más. Az idegrendszerük pedig viseltes a hosszú úttól és máshogy reagálnak dolgokra, mint ahogy reagálnának mondjuk akkor, ha soha nem bombázták volna ki őket az otthonaikból és ma is békésen néznék – a saját nappalijukban –  a televízióban a Hoffmann meséit.

A riporter itt lőtte fel az interjút a Plútóra, amennyiben az iránt érdeklődött: na de hogy lehet ezt kezelni?

Franctuggya – jött a megnyugtató válasz. Szerencsére nem jártam úgy, ahogy bizonyára már sok embertársam járt, amennyiben bizonyos izgalmi állapot elérését nem követte boldog mosoly, hanem.

Ugyanis szóba került a közoktatás is, mert két dologhoz ért nagyon Hoffman képviselő asszony, abból az egyik a migránsügy, de mindjárt ezt követi az oktatás. Illetve a nevelés. Köz.

Tehát: mindenki nyugodjon meg szépen! Semmi baj nincs, eddig is hőbörögtek a diákok és a tanárok, meg most is. A legjobb módszer ilyenkor, ha ívesen szarunk az egészre. Az ő idejében is voltak ilyen kis tingli-tangli megmozdulások, voltak próbálkozások, sztrájkfelhívások és lám, semmi nem lett azokból sem. A pedagógusok nem sztrájkolnak, mert azok olyanok. Nem sztrájkolósak.

Igazából nincs is semmi baj a köznevelésben, egyszerűen a politika felnagyítja az apró kis rendszerhibákat, mert az neki az érdeke. A nagyítás.

Azt is megtudhattam, hogy a képviselősasszony kereszténydemokrata és mint olyan, harmadmagával ott van Strasbourgban és megoldja. Ha nem is mindjárt ő, de majd a kormány.

Itt az interjú, ha valaki úgy érzi, nehezen bírja már a volt köznevelési államtitkár nélkül a szürke hétköznapokat, az feltétlenül tekintse meg.

Én már túl vagyok ezen és azon töprengek éppen: ekkora baj van? Komolyan Hoffmann Rózsát kellett előásni, hogy megnyugtasson minket köznevelésileg és felizgasson migránsilag? Kihez kívánt szólni a kormány? Pláne miért? Most akkor mi van? Rettegjek, vagy ne rettegjek?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.