Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Őfelsége csőcseléke

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A „PestiSrácok” bizonyíthatóan Orbán Viktor pénzcsapjaira van rákötve.

Őfelségének megvan a csőcseléke a fizikai erőszakra, és megvan a csőcseléke a szellemi kútmérgezésre. Ha kell, szurkolóknak álcázott verőlegényeket küld az elégedetlenkedő egyetemisták megfélemlítésére, ha kell, újságírónak álcázott uszítókat az elégedetlenkedő pedagógusok lejáratására. Az uszítók aztán – Breaking News!!! – világgá repítik a Nagy Hírt. „Soros György és a milliárdos spekuláns pénzcsapjaira rákötött civilek, civil szervezetek állnak a pedagógusokat utcára hívó és a köznevelési rendszer állapota miatt az ország több pontján demonstrációkat szervező körök mögött.” – olvasható a PestiSrácok nevű internetes újság exkluzív hírként tálalt összeesküvés-elméletében.

Majd jön egy hosszú katyvasz, amelyben köztudott és senki által nem titkolt dolgokat nagy leleplezésként tálalnak. Ennek értelmében az összes olyan spontán szerveződött csoportot, amely évek óta elégedetlen az Orbán-kormány politikájával, és ennek minden adandó alkalommal NYILVÁNOSAN hangot is adott, lazán felfűzik az általuk leleplezett Nagy Összeesküvés fonalára. Így aztán bekerül a nagy összeesküvésbe a Humán Platform, a Hívatlanul Hálózat, az Átlátszó.hu, a K-Monitor, a Transparency International, a Political Capital, a Társaság a Szabadságjogokért, Majtényi László és az Eötvös Károly Intézet, a Nyílt Társadalom Intézet, Ferge Zsuzsa, Heller Ágnes, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Gulyás Márton, az Oktatói Hálózat, Magyar Bálint, a Hálózat a Tanszabadságért– és persze Bajnai Gordon, Juhász Péter és Gyurcsány Ferenc neve sem maradhat ki. És az egészet ki mozgatja? Természetesen Soros György a ménkű sok pénzével. Bizonyíték egy szál se, de a hívőket ez nyilván nem zavarja.

A nagy leleplezés hitelét némileg csorbítja, hogy a PestiSrácok viszont bizonyíthatóan Orbán Viktor pénzcsapjaira van rákötve. Az internetes újságot üzemeltető Gerilla Press Kft.-nek évek óta szerződése van a Fidesz-frakcióval, és ennek során eddig nettó 6,5 millió forintot vett fel. (A szerződések megtekinthetők itt.) 2012. március 15. és december 31. között 7,4 millió forint plusz áfa, vagyis átlagosan közel havi 1 millió (989 ezer) forintos megbízást kapott a Nők a Magyar Nemzetért Egyesülettől, amely sorra nyerte a többmilliós pályázatokat. 2013-as információ, hogy a Gerilla Press a Belügyminisztérium adatai szerint 4 különböző projektben összesen 10,6 millió forintos megbízást kapott a tárcától. Saját bevallása szerint 2014-ben a Miniszterelnökség uniós fejlesztéseket népszerűsítő országos médiakampányában hat hónapra, összesen 9,36 millió forint értékben kapott megrendelést. És ez csak az, amiről tudunk.

Ha arra gondolok, hogy a 2010 és 2015 között működő és kínlódó – nem éppen kormánypárti – Galamus,  vagy a 2011 óta működő Gépnarancs szerzői évek óta ingyen írnak, akkor némi elégedettség tölt el. Létezik még független újságírás.

Szerző: Andor Mihály / gepnarancs.hu

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.