Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Nemzeti aranyköpetek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy döntöttem, hogy hivatalosan is ma van az aranyköpések világnapja. Magyarországon.

Lázár János: „A tanárok, szakszervezetek az iskolákba ne vigyék be a politikát.”

Csak az oviba lehet, de oda is csak a kormánynak

Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyi államtitkár: Nem mondható, hogy orvoshiány van.”

Tényleg. Valamint az egészségügy állapota is kimondottan kedvező. Aki mást mond, az vagy hülye, vagy Soros György.

Most pedig következzék a miniszterelnök úr! Harsona, fanfár és üstdobok (ezt képzeljük ide):

Orbán Viktor: „Az elmúlt években a kormány a sikerek elérése érdekében rendbe tette a magyar állam pénzügyeit, átalakította az adórendszert és a munka törvénykönyvet, illetve 100 milliárdos nagyságrendben rendezte az önkormányzatok adósságát.”

Ehhez nem találok megfelelő szavakat. Aki igen, ne kíméljen, sorolja.

„A gazdaságban nem szabad autoriter módon célokat kitűzni”

Nem vagyok egy gazdasági szakember, de azért ez még engem is homlokon rúgott. Nem szabad? A gazdaságban? Akkor mit kell csinálni? Lesz, ami lesz? A Jóisten megsegít? Erre ad hitelt egy bank? Úgy értem, nem orbánközeli vállalkozóknak is? Pláne mit jelent, hogy autoriter módon? Hogy jön a gazdaságba a tekintélyelvűség? Ezt tanítani fogják a Matolcsy-Lánczi egyetemen?

Mai csúcs aranyköpet, természetesen szintén a miniszterelnöki ajakról:

„A kormány nem viselkedhet úgy, mint a kutya, amelyik ráfekszik a szénára: meg nem eszi, de mást sem enged hozzáférni.”

Háthogy. Meg aztán és miegymás. Ki az a barom, aki ezeket az álnépies, turulszaros, matyóhímzett bölcseleteket kitalálja és leírja? Milyen kutya? Miféle széna?

Próbáljunk meg értelmet vinni a kutyába. Vagy a szénába. Tehát Orbán Viktor szerint nem szép dolog, ha a kormány rátelepszik a gazdaságra. Gondolom, ezt akarta ő mondani, csak véletlenül megkadt a bőgatya a torkán. Vagy a karikás-fokos, netán a gémeskút.

Hirtelen, csak úgy szabadon, ami eszembe jut: mindent államosítottak a tankönyvkiadástól a (legújabb ötlet) szemétszállításig. Illetve én csak hittem, hogy mindent, mert például az idegenforgalmat nem. Egészen mostanáig.

Tehát az orbáni álnépi bölcsességgel élve: a jelenlegi kormány egy olyan kutya, amelyik ráfekszik a szénára, összeszarja, aztán szétosztja a talpnyaloncok között.

Mindannyiunk üdvére.

És még hátravan három nap a hétből.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.