Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lassan írom, hogy a Fidesz is értse

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány tovább csökkenti a családok adóterheit, lelkendezte bele az éterbe Novák Katalin és Tuzson Bence.

„Tuzson Bence hangsúlyozta, Magyarországon a család az első, a gyerekek a legfontosabbak, és a kormány családtámogatásának része az idei egyszázalékos adócsökkentés is. Felidézte: 2010-ben magasak voltak az adók, amit a kormány drasztikusan, a korábbi 32 százalékról 16 százalékra csökkentett.„(MTI)

Mivel alapból gyanakvó vagyok, nézzük, mi az igazság.

Összesítsünk. Lassan írom, hogy Novák Katalin és Tuzson Bence is értse.

Az egyszerűség kedvéért minden esetben bruttó 100 ezer forinttal számoltam.

Ma egy egy gyermeket nevelő munkavállaló pont annyit keres nettóban, mint 2010-ben.

Két gyermeket nevelő munkavállaló ma 14 989 forinttal többet kap kézhez, mint 2010-ben.

Gyermektelen munkavállaló ma 9 990 forinttal kap kevesebbet, mint 2010-ben.

Feltétlezem (nem ok nélkül), hogy több a gyermektelen, vagy már felnőtt gyermekes munkavállaló, mint a kisgyermekes. Tehát akár azt is feltételezhetem (a számok alapján), hogy a kormány megint olyasmi miatt döngeti a mellét, aminek köze nincs a valósághoz. Ránézésre azt merném állítani: azt a pénzt, amit a kétgyermekeseknek adtak, a gyermektelenektől vették el. Ennyire egyszerűen, mondhatni primitíven.

Van azért más eltérés is a 2010-es és 2016-os év között. Na, nem a családi pótlék, mert az speciel egy fillérrel sem változott hat év alatt. Se.

Például az ÁFA, bár ezzel nem hencegett a kormány, sem a Fidesz.

Jobban kommunikálható az átlaghülye átlagmagyar átlagember felé az, hogy a kormány csökkenti az adókat és támogatja a családokat, nem beszélve az ingyenes gyermekétkeztetésről! Csakhogy mi – akik már felneveltük a gyermekeinket, vagy akik még nem vállaltak gyermeket, esetleg nem lehet gyermekük – fizetjük a családi adókedevezményt és a csökkenő SZJA-t, ahogy az „ingyenes” gyermekétkeztetést is. Holott mindenki jobban járna, ha nem kegyként osztogatott támogatásokra kellene számítania, hanem normális bérekre, amiből képes eltartani és felnevelni a gyermekeit, illetve amiből maga is meg tud élni, akár még félre is tud tenni idős korára. Ma ez esélytelen a legtöbbünk számára.

Aztán az ominózus „magánnyugdíjpénztári befizetés„, amit még a nyomorult bruttó százezerből is vontak, ez esetben 8 ezer forintot. Mivel sokszor hallom kormányhívektől, hogy az a pénz nem is a miénk volt és a kormány nem elvette, hanem eleve is az övé volt, felhívnám a figyelmet: de bizony, ezt a fizetésekből vonták. Véleményem szerint amennyiben az a pénz eltűnt (ahogy bizony el) és nem került átvezetésre a nyugdíjkasszába (ahogy nem került), úgy azt a pénzt konkrétan ellopta a kormány. Pontosabban nem is lopta, hanem rabolta, hiszen fenyegetések is elhangzottak, kényszerítés is volt, a pénz is eltűnt.

Felhívnám továbbá a kedves szurkolók figyelmét, hogy a milliószor beharangozott SZJA csökkentés ellenére több az elvonás 2016-ban, mint 2010-ben. Ez csak úgy lehetséges, hogy a SZJA csökkentéssel párhuzamosan bevezettek egyéb – nem annyira reklámozott – elvonásokat. Mindezeken felül a kedves agyonra védett és nagyon jól járó kisember fizetheti a magasabb ÁFA mellett a szintén nemrégen bevezetett útdíjat is, csekkadót és ki tudja mit. Hurrá!

Elhiszem én, hogy hülyének lenni jó, a polgárt hülyének nézni még ennél is sokkal jobb. De lehet, hogy nem célszerű hosszútávon.

Bár a fene tudja.
2010 2

Mostantól:2016 2Különbözet: 14 989 forint

Egy gyermeket nevelő család esetében mindössze 10 forint az eltérés 2010 és 2016 között.

Nade nézzük, mi a helyzet azokkal, akiknek még nincs gyermekük, vagy már felnevelték:

2010 0

Mostantól:2016 0

Különbözet: 9 990 forint.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.