Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Köztulajdon-lopás: ezt nehéz Gyurcsányra fogni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindössze erre a szánalmas, némethszilárdi sötétséget jobbról és balról egyaránt súroló riposztra futotta a kormánypártnak. Arra az egyáltalán nem jelentéktelen ellenzéki nyilatkozatra, miszerint az értékesített állami termőföldek 70 százaléka nem a megjelölt célcsoporthoz, hanem a kabinet tagjaihoz köthető emberekhez, nagybirtokosokhoz vagy külföldiekhez került.

Közzétette: Sallai Róbert Benedek – 2016. január 29.

A Fidesz legnagyobb bánatára, Sallai Róbert Benedek, az LMP szakpolitikusa és országgyűlési képviselője vette a fáradságot és összeszedte, kik azok a szerencsések, akik az elmúlt időszakban nem tudtak hibázni a „Földet a gazdáknak” programon. A Fidesz legnagyobb bánatára és bosszúságára kiderítette, hogy amennyiben az állami földeladások célja a családi gazdálkodók földhöz juttatása volt – ahogyan ezt a kormányfő és a kormány mindenkit túlharsogó propagandája hirdette -, akkor ez bizony kudarcott vallott.

Forrás: Sallai Róbert Benedek Facebook-oldala

Mert lehet ezt millióféleképpen magyarázni, ha a meghirdetett 180 ezer hektárból eladnak 130 ezret és annak legjobb esetben is egy ötöde kerül azokhoz, akiknek a szólamok szintjén szánták, akkor ott valami igencsak bűzlik. Márpedig ha valami bűzlik, akkor jó fideszes szokás szerint, nem marad más hátra, mint előre: a legjobb védekezés a támadás.

Biztos, hogy csak a véletlen műve lehet, hogy a földlicitek legnagyobb nyertesei éppen azok a magyar gazdák, akiket Mészáros Lőrincnek, Tiborcz Istvánnak, Vass Eszter alias L. Simon Lászlónénak, Lázár János családjának, vagy éppen Fazekas Sándor rokonának hívnak. Biztos, hogy teljesen rendben van, hogy ezek a dolgos magyar kezek nem ritkán messze az országos átlagár alatt jutottak földekhez.

De hogy a búbánatba kerül erre az asztalra 2016 januárjában Gyurcsány volt államtitkára? Mennyire lehet cinikus az a kormánypárt, amely az egyébként majdnem mindenki számára majdnem nyilvános, de mindenképpen közérdetű adatok láttán-hallatán nekiáll lekaraktergyilkolni azt, aki érveket, tényeket, statisztikai adatokat tol az orra alá?

Nem tisztem az LMP politikusának szobrot állítani (bár üdítően hat, hogy vannak azért még olyanok, akik tisztában vannak azzal, hogy mi a dolguk és teszik is azt), de azt azért megjegyezném, hogy Sallai Fidesz általi vegzálása nem ma kezdődött, ellenben tökéletesen tükrözi a Fidesz-hatalom természetrajzát. Sallai nem tegnap próbált először utánajárni a földárverések körüli mocskos ügyleteknek, a Fidesz-kormány pedig mindent elkövetett azért, hogy ne sikerüljön neki.

Sallai az az országgyűlési képviselő, aki felfogta (nem tegnap), hogy nem csupán joga, de feladata, esetenként kötelessége a végrehajtó hatalom munkáját ellenőrzni, bármit gondol is erről a végrehajtó hatalom. Bizonyára nem emlékszünk, de tavaly nyáron, a pusztító kánikulában megpróbálkozott például kikérni az állami termőföldpályázatok eredményével kapcsolatos adatokat a Nemzeti Földalaptól. Az intézmény 7,7 millió forintos fénymásolási költséget állapított meg, amit azzal magyarázott, hogy a pályázati anyagokban ki kell takarnia a neveket és a bírálati jegyzőkönyveket.

Vagyis Sallait azzal próbálta megszívatni a „Gyurcsány Ferenc volt államtitkárának fél milliárdos földvásárlásán” toporzékoló hatalom, hogy fizessen a munkájához szükséges adatok megszerzéséért. Pontosabban úgy fizettettek volna vele közel 8 millió forintot, hogy az átadott papírhalmazból nem derül ki, pontosan ki nyert, mennyit és hogyan.  Ahelyett, hogy konkrét információkhoz juttatták volna, a Földművelésügyi Minisztérium önkéntes munkában kigyűjtötte, hogy Sallai R. Benedek, a felesége és a hozzájuk kapcsolható cégek mennyi támogatást kaptak, hány hektárra pályáztak és mennyit nyertek meg. Miután megállapították, hogy 57 pályázatból hatszor nyert, a minisztérium hetente kiadott róla egy sajtóközleményt és megpróbálták sárba taposni.

Miért? Mert olyan adatokat kért ki, amelyek nem rá tartoznak, amelyek lehetőleg senkire nem tartoznak ebben az országban. Ahol Mészáros Lőrinc és népes pereputtya 2015 végén, különösebb megerőltetés nélkül közel 2 milliárd értékben nyer állami földeket úgy, hogy a kormánypárt holdudvarának kezére kerül szinte minden, mi sem természetesebb mint Gyurcsány nevenincs államtitkárának egykori vásárlásait emlegetni és Sallaikat fenyegetni.

Egy gátlástalan, sötét kormány prosztóságának bizonyítéka, hogy miközben tavaly a Fazekas Sándor vezette minisztérium közleményében maga állította, hogy „a politikus, felesége és gazdasági érdekeltsége állami földeken gazdálkodik, összesen 2325 hektár állami földre pályázott, amelyből 237-et nyert”, most a Fidesz már 3000 hektárnyi földterület törvénytelen megszerzésével vádolja.

Hogyan lehetne törvénytelenül megszerezni valamit a Fidesz kormányzása alatt? Ha mégis törvénytelelenül szerezte és ráadásul 3000 hektárt, akkor emberünket egészen biztosan nem Sallainak hívják. Egyszerűen arról van szó, amiről tavaly nyáron is szó volt, hogy be vannak fosva az urak a nyilvánosságtól és a nyilvánosságra kerülő tények imázsromboló hatásától. Mert annak a fajta korrupciónak, amelyet a Fidesz nagyüzemben tol jó pár éve, annak mindig is a nyilvánosság volt a legjobb ellenszere. Az meg kinek hiányzik?

Screenshot_01181Sallai R. Benedek (fotó forrása: Index/atlatszo.hu)

A Fidesz legnagyobb bosszúságára vannak Sallaik, akik L. Simon László fitneszedző-helyi gazda feleségével ellentétben valóban mezőgazdasággal foglalkoznak, értenek hozzá, tisztában vannak azzal, ami folyik. Azt pedig köztulajdon-lopásnak hívják és sajnos már nem lehet ráfogni Gyurcsányra, sem egyetlen nyomorult államtitkárára. Ha nem lopás lenne, ha minden tiszta lenne, ha minden a gazdák érdekét szolgálná, akkor Sallai R. Benedekből sem lehetne hülyét csinálni azért, mert közérdekű adatigényléssel fordul az állami és kormányzati intézményekhez. Ha nem lopás lenne, akkor nem kellene ebben a primitív stílusban letámadni egy hatalom nélküli ellenzéki párt képviselőjét, mert történetesen a munkáját végzi.

A kérdés csak az, hogy azért mert ingyen van a Facebook és Orbán Viktor megvédte a pálinkafőzés szabadság, rendben van ez így?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.