Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezermilliárdos adócsalás és a magyar emberek érdeke

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarország Jobban Teljesít Szilárd (bár lehetséges, hogy ez nem a neve, hanem a beosztása) ma reggel is belesikoltotta a fülünkbe: csak és kizárólag akkor tud minket megvédeni a kormány, ha. Ők pedig (jobbantelejsítőék) ragaszkodnak a teljhatalomhoz és tűzön-vízen, valamint tökön-babon keresztül el fogják érni az alaptörvény-módosítást. Aki nem azt akarja, amit a kormány, az áruló és árt a magyar emberek érdekeinek! Ebben a gigászi csatában úgy járt a Jobbik, hogy hirtelenváratlanul a baloldali pártokkal került egy dobozba, ami legalábbis vicces.

Nade.

Szerintem kezdjünk el hozzászokni ahhoz, hogy naponta és reggel-délben-este belezokogja valamelyik teljesítményorientált az éterbe: „Akarjuk azt a módosítást!” Ha nincs szerencsénk (nem szokott lenni), megoldják valahogy. Ha szerencsénk van és nem tudják keresztülverni, akkor meg az lesz, ami a tüntetőkkel szokott: megunják és elhúznak a vérbe.

Engem speciel nagyságrendekkel jobban érdekel az a nol.hu-n megjelent cikk, amely szerint jólteljesítés közben – mintegy fél kézzel, oda sem figyelve – sikerült titkosítani egy olyan kutatási eredményt, ami jóval reálisabb veszélyt jelent a keményen magyar kisemberek mindennapjaira, mint egy esetleg majd talán bekövetkező terrortámadás esélye.

Maga a tanulmány arról szól, hogy Magyarországon rohadtul sok adót csalnak el a mezőgazdaságban. Nyilván máshol is, de az Agrárgazdasági Kutató Intézet (ÁKI) szakemberei kizárólag ezt az ágazatot vizsgálták. Azt találták, hogy 2012-ben a feketegazdaság mértéke ebben a szektorban 650 – 1200 milliárd forintra tehető. Ez nem a teljes forgalom, csak a be nem fizetett ÁFA. Az azért nem kevés pénz.

A tanulmány nem most született meg, hanem másfél évvel ezelőtt. A kormány (vagy a minisztérium, tök mindegy) haladéktalanul lépett is az ügyben. Titkosította a kutatási eredményeket, vagy megtiltotta a közzétételüket. Ez is tök mindegy. A lényeg: a szakemberek naív módon úgy tervezték, hogy nyilvános vitára bocsátják az anyagot és kisütnek valami okosat, hogyan lehetne csökkenteni a sumákolás arányát az ágazatban, ezzel több bevételhez segíteni az országot. A kormány – vagy a minisztérium – pedig úgy gondolta, kuss legyen. Jobb az nekünk, ha nem tudunk semmiről, akkor nem fáj. Természetesen szigorúan a magyar emberek érdekében.

Az Agrárgazdasági Kutató munkatársai nem igazán értik a döntést, de sebaj! Hamarosan megoldódik a problémájuk, mivel az intézet önálló jogköre várhatóan megszűnik. Az átszervezés során – merem állítani – ki fog derülni, hogy a tanulmány készítésében részt vevő szakemberek munkájára pont nincs szükség a továbbiakban, különös tekintettel azokra, akik beszélni mertek erről a nyilvánosság előtt. Az intézet maradékát ügyesen beolvasztják a Földművelésügyi Minisztérium óvó szárnyai alá, onnan meg nem nagyon lehet pofázni. És kész.

Nem igazán értem a koncepciót. A kormánynak/minisztériumnak nem az az érdeke, ami egyébként a magyar emberek érdeke is? Jelesül: az ágazati szakemberek dugják össze a fejüket és találjanak megoldást az adóelkerülés mértékének csökkentésére, hogy több pénz folyjon be a közös kasszába. Vagy ez a megoldás ütközik a kormány érdekeivel? Aztán miért?

Ez a probléma létezőbb és aktuálisabb, mint egy esetleges terrortámadás lehetősége. Amely támadás esetére ott a TEK, amit tudtommal ezért hoztak létre és azóta is ezért tartunk fenn rohadtsok pénzből. De ameddig napi szinten sajtónyilatkoznak többen is kormányzati körökből arról, mennyire aljas is az ellenzék Jobbikostul, mert nem akarja engedni az Országgyűlés megkerülését, az évi akár 1200 milliárd forintos bevételkiesés mintha nem annyira izgatná sem Magyarország Jobban Teljesít elvtársat, sem mást.

Mondhatnám, hogy nem és nem értem. Holott de. Csak éppen nem szeretném, ha harminc évre titkosítanának engem is.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.