Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Vigyázz magadra, Viktor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves Viktor!

Régen írtam neked utoljára, de mostanában eléggé sok baj szakadt rám. Most pótolom az elmaradást, nehogy úgy érezd, hogy egyedül vagy a harcodban és magadnak kell megvédeni Európát, a Kereszténységet és az Igaz Magyar Embereket! Itt vagyok én neked, itt állok a hátad mögött. Akkor is, ha nem tudok levelet írni. Már a múlt hónapban majdnem írtam, de aztán nem tudtam feltölteni az internetet, mert az öregem nem hall rendesen és kellett neki hallásvizsgálat. Az háromezerbe került.

Emlékszel, Viktor? Amikor kimentünk tüntetni az utcára, hogy ne legyen háromszáz forintos vizitdíj? Hát nem is lett! Győztünk, győztél!

Most a faternek majdnem lesz hallókészüléke, az ötvenezerbe kerülne. Nem mondom, elég drága, na de mit lehet tenni? Semmit. Neki amúgy sem telik rá, mert az idősotthon térítési díjára sem telik. A legolcsóbb önkormányzati majdnem kilencvenezer havonta, de ebben nincs benne a gyógyszer sem, nemhogy a hallókészülék. Szerencsére anyám jól hall, bár ő meg járni nem nagyon tud. Öreg is, meg protézis van mindkét térdében, amit már évekkel ezelőtt ki kellett volna cserélni. Na de miből, kérdem én? A Gyurcsány miatt nem futotta a műtétre, most meg már mindegy, mert most sem futja, de amúgy is 120 éves lenne a muter, mire sorra kerülne. Akkor meg már ne akarjon futkosni, nem igaz? Mondtam is neki, hogy ne panaszkodjon, mert megmondták neki a doktorurak, hogy nem mozgáskorlátozott attól, hogy nem tud járni. Felpiszkálta valami ballibsi barátnője, hogy kérjen mozgáskorlátozott támogatást, anyám meg nekibuzdult, hogy majd abból összegyűjtögeti a műtétre valót, vagy vesz belőle járókeretet, esetleg kifizeti a kurvadrága gyógyszert, ami kellene a visszereire. Mert az nem támogatott gyógyszer, de Te ezt biztosan tudod, Viktor.

Nem akarok én panaszkodni, nem azért mondtam el ezeket. Csak azt akartam, hogy tudjad: nem lustaságból nem írtam és nem is azért, mert már nem hiszek benned! Naná, hogy hiszek!

Ennyit senki nem tett értem, a kisemberért, mint Te, drága Viktor! Most olvasom, hogy micsoda fantasztikus sikereket értél el addig is, ameddig nem tudtam erről olvasni, mert nem volt netem. Valami csodálatos és minden szava színigaz! Az meg főleg, hogy rekord szinten a foglalkoztatás, azt magam is tapasztalom. Képzeld, mindhárom gyerekemnek van munkája! Megbecsülik őket, jól keresnek és elégedettek. Még azt is támogatják a munkáltatók, hogy tanuljanak, képezzék magukat! Mi ez, ha nem újabb siker? A fizetésükkel elégedettek, meg rendszeresen emelkedik is a bérük. Simán ki tudják belőle fizetni a lakhatást, nem kell hó végén aggódni, hogy nem telik ételre, sőt, évente akár többször nyaralni is tudnak menni. Van, hogy csak gondolnak egyet és egy hosszú hétvégére elrepülnek Spanyolországba, vagy Portugáliába lazítani egyet.

Ezt is neked köszönhetjük, Viktor! Ha Te nem vagy, az én gyerekeim sem boldogulnának így az életben! Mondom is nekik mindig, hogy legyenek hálásak Neked! Majd most is írok nekik levelet, hogy fel van töltve a netem végre. Aztán remélem, Karácsonyra hazajönnek, mert Angliában még szaloncukor sincs.

Te hogy vagy, drága Viktor? Mert ahogy nézem a fotódat, elég szarul nézel ki. Megöregedtél, pedig majdnem annyi idős vagy, mint én. Meg is híztál rendesen. Ezt mondjuk megértem, mert a krumpli-tészta-krumpli-tészta hízlal piszkosul. Neked sem telik húsra, zöldségre, ugye? Megértem én ezt, mert nekem sem telik.

Pedig van munkám, hála Is…, vagyis hála Neked! Keresek is szépen, csak valahogy nehezen jövök ki belőle. Nem is értem én ezt, de Te olyan okos vagy, biztosan el tudod magyarázni!

A bruttó fizetésem százezer, de a geci multi levon belőle egy csomót és mire kézhez kapom, csak hatvanötezerötszáz. A múltkor rá is kérdeztem, hogy hová megy a többi, mert ugye Te lecsökkentetted nekem az adót tizenhat százalékra és az nagyon alacsony és büszke is vagyok azóta is, milyen ügyes voltál! Szóval rákérdeztem a multinál, hová teszi a többi pénzemet, erre azt válaszolta, hogy kussoljak, mert a nekem kifizetett hatvanötezerötszáz forint mellett neki még be kell fizetnie a közös kasszába plusz hatvanháromezret és így az én nettó hatvanötezerötszáz forintom neki százhuszonnyolcezerötszázba kerül. Én nem értem ezt, de nem lehet mindenki olyan okos, mit Te, drága Viktor.

Szóval fogom a kis fizetésemet, befizetem a rezsit, amit Te lecsökkentettél nekem – ami igaz is, mert annyi reklámúság, meg önkormányzati újság jön, hogy nem kell fát se vennem – aztán elmegyek bevásárolni. Gyalog, mert erre mifelénk nem jár busz, az autót meg el kellett adnom, ugyanis nem telt benzinre, meg kötelező biztosításra, műszaki vizsgára, szervízre, olajcserére és hasonlókra. Szóval elgyalogolok a boltba. Általában szombat éjjel, mert vasárnap van az egyetlen szabadnapom, de olyankor meg nincs nyitva semmi, hála és köszönet Semjén kollégádnak, hogy így pihenhetek vasárnap! Add át neki, kérlek!

Naszóval elgyalogolok a boltba munka után. Szerencsére csak nyolc kilométer oda, igaz, vissza is annyi. Veszek ezt-azt és máris nincs több gond a fizetésemmel, mert elfogyott. Én csak azt nem értem Viktor, hogy ez most hogy van pontosan? Ha mondjuk lenne még autóm, akkor megkapom a fizetésemet, aminek majdnem a felét előtte befizettem a közösbe, meg még a munkáltató is hozzátett ugyanannyit az államkassza javára, beülök az autómba, amire kifizettem a regisztrációs díjat is, pedig az Unió ezer éve törvénytelennek ítélte, megtankolom a kocsit és a vastagon megadóztatott fizetésemből mégegyszer adót fizetek a benzinre, meg a régebben beépített és végül ott felejtet súlyadót is fizetem a benzin árában, de még külön is fizetek súlyadót, csak most máshogy hívjátok és kifizetem az éves útdíjat, pedig csak havonta egyszer használom az utat, amit amúgy is az én adómból építettetek egyébként és még az útdíjra is fizetek adót az adózott fizetésemből és a boltban is több, mint egynegyede a kenyér árának adó, amit az adózott fizetésemből fizetek.

Nem vagyok olyan okos, mint Te, Viktor, ezért sehogy nem értem ezt az egészet. Hányféle adót fizetek én és az a pénz hová lesz, ha az apám hallásvizsgálatára nem telik belőle?

Várom kedves válaszodat, addig is maradok tiszteletlen.

U.i.:

Viktor! Most látom ezen a fotón, hogy milyen kajákat eszel. Vigyázz ezekkel a külföldi szutykokkal, mert csak ártanak az egészségnek! Aztán nem is jó az utcán zabálni, mert közben megtámadhatnak. Látom a képen, ahogy a mocskos migránsok bámulnak a háttérben. Vigyázz jobban magadra!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.