Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyugodtan nézzenek hülyének a pénzünkért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben Orbán Viktor sapka nélkül harcol a magyar emberekért Mongóliában a mínusz 32 fokban (a miniszterelnöki Facebook oldalon olvastam), itthon pedig érte aggódnak a kedvelői, a kormánypropaganda új lendületet kapott a rendeleti kormányzás bevezetésének elsőre sikertelen kísérletétől.

Mivel (még) nem ment át a parlamenten az a javaslat, miszerint az országgyűlés szavazza meg azt, hogy az országgyűlés többé ne ugathasson bele a kormány ötleteibe és onnantól kezdve a kormány (bármely kormány) mindenféle felhatalmazás és kontroll nélkül gyakorlatilag azt csinálhasson amit csak akar, új szakaszba lépett a propagandagépezet.

Konkrétan a mi pénzünkből nekünk hirdetik fidesz

Egyrészt kivételesen nem csak a baloldali pártok nem támogatták a diktatúra lehetőségének kiteljesítését, hanem kivételesen a jobboldali Jobbik sem.

Másrészt nem az ország megvédését nem támogatták a parlamenti pártok (kivéve természetesen a fideszes képviselőket, mert ők mindent és mindenkor), hanem a teljhatalom megszerzésének lehetőségét nem támogatták. A kormány alaptörvény-módosítási ötlete ugyanis nem konkrétan a magyar emberek védelmét célozta, hanem:

  • elsősorban és főként azt, hogy a kormány saját hatáskörben kihirdethesse a terrorveszélyt, majd pedig bármiféle országgyűlési jóváhagyás nélkül bevezethesse az alábbi intézkedéseket akár egyenként, akár együttesen:
  • törvények alkalmazásának felfüggesztését, törvényektől való eltérést
  • a terrorveszély-helyzet miatti rendkívüli intézkedéseket bármeddig érvényben tarthassa
  • az áruforgalom korlátozását, készletek felhalmozását (jelzem, ez nem terrorveszélyre utal, hanem háborús helyzetre)
  • a közigazgatás szabályainak módosítását
  • a frekvenciák és a műsorszórás korlátozását
  • az ország biztonságát veszélyeztető államok, természetes személyek, jogi személyek, jogi személyiség nélküli szervezetek érdekeltségeinek zárolását, tulajdonjoguk korlátozását (azt természetesen a kormány mondja meg, ki veszélyes az ország biztonságára)
  • speciális tartalékok képzését, az importból történő beszerzések felgyorsítását, exportkorlátozást, kereskedelmi kvóták bevezetését, a közbeszerzési eljárás felfüggesztését (ez sem egy hirtelen fellépő terrorveszélyre utal, hanem hosszútávú berendezkedésre)
  • speciális terrorelhárító intézkedések bevezetését (természetesen a kormány dönti el, melyek ezek az intézkedések)
  • az államhatár forgalma ellenőrzésének nemzetközi előírásoktól és egyezményektől eltérő szigorítását (gyakorlatilag ez jelentheti a határ lezárását mindkét irányban)
  • az internet-, levél-, csomag- és postaforgalom fokozott ellenőrzését
  • kijárási tilalmat
  • közterületen tartandó rendezvény, nyilvános gyűlés tilalmát (tehát a gyülekezési jog felfüggesztését, ide értve a tüntetéseket is)
  • a rádió, televízió és egyéb tömegkommunikációs intézmény helyiségeinek, stúdióinak, műsorszóró adóinak, berendezéseinek és létesítményeinek igénybevételét, használatra való átengedését vagy ezek használatának mellőzését
  • a postai, az elektronikus hírközlési szolgáltatások szüneteltetését, korlátozását és ellenőrzését, továbbá a távközlési és informatikai hálózatok és berendezések igénybevételét, az elektronikus hírközlő berendezés használatra való átengedését, illetve használatának mellőzését
  •  a közúti, vasúti, vízi és légi járművek forgalmának a nap meghatározott időszakára, meghatározott területre (útvonalra) korlátozását, illetve az ország egész területén vagy meghatározott részén ideiglenesen megtiltását
  • a külföldi személyekkel és szervezetekkel vagy intézményekkel való érintkezés és kapcsolattartás korlátozását, vagy tilalmát
  • az államháztartásra vonatkozó szabályoktól eltérő rendelkezések alkalmazását, a költségvetési fejezetek között előirányzat-átcsoportosítások végrehajtását, egyes kiadási előirányzatok teljesítésének felfüggesztését felfüggeszthető, a központi költségvetésről szóló törvényben nem szereplő kiadások teljesítését, rendkívüli fizetési kötelezettség előírását, új bírságnem megállapítását, valamint a fizetési kötelezettségek és a bírságok mértékének módosítását, valamint a mentességek, kedvezményezek körének megszüntetését

Tehát: mivel a terroveszély hirtelen fellépő állapot, ezért a kormány azt szeretné, hogy ne kelljen időt vesztegetni az országgyűlés összehívására és a szavazásra, hanem a kormány minden felhatalmazás nélkül, saját hatáskörben dönthessen és hozhassa meg a fenti intézkedéseket. Majd pedig hosszútávra berendezkedhessen egy folyamatos terrorveszély-helyzetnek kikiáltott állapotban, amikor sem közlekedni, sem internetezni, sem az országot elhagyni, sem a magántulajdonhoz való jogot alkalmazni, sem gyülekezni, tüntetni, sem pedig választásokat kiírni és megtartani nem lehet. Mert ők csak így tudják garantálni az ország biztonságát. Aha.

Én azt tudnám javasolni egy olyan kormánynak, amely kormányt a demokratikus alapjogok gátolják abban, hogy végezze a feladatát: mondjon le, mégpedig haladéktalanul, mert tökéletesen alkalmatlan az ország vezetésére.

Továbbá azt javasolnám egy olyan kormánynak, amely a diktatúra bevezetésében látja a saját jövőjét és hirdetésekben hazudik a polgárainak, hogy haladéktalanul induljon oszlásnak a maga választotta módon.

Az országgyűlés már jónéhány éve olyan, mint egy tésztaszűrő. Átment már azon az Alkotmánybíróság fideszesítésétől kezdve az önkormányzatiság szétverésén át az Alkotmány eltörléséig, a földvagyon kiárúsításáig, a szociális rendszer szétveréséig – ide értve az idősek és rokkantak árokba rúgását -, az oktatás elsilányításáig minden. Ez az egy, utolsó terv nem ment át.

Nem akarok ötleteket adni a kormánynak, de ha belecsomagolták volna egy salátatörvénybe, amely a képviselői fizetések emeléséről szól, simán átment volna.

Csont nélkül.

Így pedig dolgozni kell még érte, de nem aggódom. Biztosan lesz olyan párt, vagy képviselő, akinek tudnak tenni egy visszautasíthatatlan ajánlatot akár a kormánypártok közé való beemelés, akár egy jó pozíció felkínálásával. Addig pedig nyugodtan nézzenek minket hülyének a pénzünkért.

Mint mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.