Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ti soha, semmiért nem szégyellitek magatokat?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Összefogott a baloldal és a Jobbik, mostantól kéz a kézben mennek szembe a magyar emberek érdekeivel. Egyedül csak a kormánypárt szegül ellen a nemzetárulóknak és hugyozik bele a szembeszélbe. Értünk teszik ezt, a mi védelmünk érdekében. Ezért, a mi biztonságunkért semmi sem túl drága (meg hát rohadtul jó lenne a tökéletes teljhatalom lehetősége is), ezért aztán  a következő napoktól hirdetésekben fogják felhívni az emberek figyelmét az ellenzék felelőtlen magatartására.

Drága kormány, kedves fiúk!

Az a helyzet, hogy nincs ebben az országban annyi hülye, ahány szavazótok nektek van. Remélem. A szabadság helyett kínálgatott huzatos ketrecet többen nem kérik, mint ahányan igen. Értem én, hogy marhára megnyugtató lenne a totális diktatúra, a rendeleti kormányzás lehetősége, de talán ez most nem fog összejönni. Persze benne van a pakliban, hogy valamelyik megélhetési ellenzéki belázasodik és tök véletlenül mellé nyomja a gombot, esetleg megbetegszik a macskája és nem tud részt venni a szavazáson. Ki tudja? Volt már ilyen.

De az mégis kurvára irritáló, hogy miközben éppen elvágjátok a torkunkat és karámba akartok zárni, még ráadásul a mi pénzünkön reklámozzátok magatokat és szidjátok az egyébként totálisan veszélytelen ellenzéket.

A pofám szakad le, hogy még mindig nem kell a fal mellett sunnyogva menekülnötök, de hát mi ilyen birkatürelmű népség vagyunk.

De azt a pénzt, amit a saját fényezésetekre szántok a közösből (mert gondolom, nem ti dobjátok össze a kampányra valót), nem tennétek esetleg vissza oda, ahonnan elvettétek? A többivel együtt, ha kérhetem.

Tudjátok mi a helyzet? Miközben ti harcoltok a pallosjogért, idős emberek fagynak meg a saját lakásukban. Olyan öregek, akik nem kapnak ellátást és már a házigondozás sem jár nekik, mert még onnan is kiszivattyúzzátok a pénzt, nem törődve azzal, mennyi halottat hagytok magatok után. 2r3r4r

Ezek a hírek nem valami bulvárlapból vannak ám, hanem a rendőrség hivatalos oldaláról és csak néhány nap híreit néztem át. Ráadásul ők a szerencsések, mert időben rájuk találtak. Január tizedikéig 38 ember fagyott meg a saját lakásában. És a hideg csak azután kezdődött.

Kedves kormányon lévő, drága öltönyös, kacsalábon forgó politikusok! Elvettétek ezektől az öregektől még az esélyt is a túlélésre. Szigorítottátok, sokaknak elérhetetlenné tettétek a házigondozást, elvettétek a felnőtt hozzátartozó gondozásáért eddig adott nyomorult kis pénzt, ami a 30 ezer forintot sem érte el, de a semminél több volt, egy csomó rokkantellátást és juttatást megvágtatok, ami az időseket is érinti, megnehezítettétek az idősotthonba való bejutást. Pofátlanul, szemrebbenés nélkül, kegyetlenül, lelketlenül.

Mennyi pénz kellene ebbe az ágazatba ahhoz, hogy az egyedülálló idős emberek méltósággal élhessék le utolsó éveiket? Egy stadion ára? A felcsúti kisvasút ára? Vagy több? A bicskéig tartó hosszabbítás ára is? Esetleg kevesebb? Két kambodzsai látogatás és egy csoportos kirándulás Mongóliába?

Mennyi kidobott pénzt soroljak még? Mennyi pofátlanságot, mennyi embertelenséget? Ti soha, semmiért nem szégyellitek magatokat? Nem is gondoltok azokra, akik már semmilyen módon nem segíthetnek önmagukon? Nem azért, mert lusták, munkakerülők, alkoholisták, hanem mert öregek és nincs családjuk. Egyedül vannak és senkire sem számíthatnak, csak a szomszédra. Ha a szomszéd is nem olyan öreg és magatehetetlen, mint ők és ha a szomszéd éppen ráér átnézni hozzá, éppen nem dolgozik napi 14 órát a minimálbérért, vagy éppen nem maga is megfagyni készül.

Komolyan ez kell most ennek az országnak? Hirdetésre költeni a pénzt? Ki kapja a megbízást, srácok? Melyik baráti lap? Melyik közösen összegründolt tévé? Melyikőtök barátja, rokona, szomszédja?

Nektek vannak idős rokonaitok? Szüleitek? Őket is hagynátok nyomorultul elpusztulni? Vagy ez csak nekünk, átlagsenkiknek jár? A lényeg, hogy ti és a szeretteitek rendben legyetek? Van elég pénz a számlán? Nincs elmaradásotok a rezsivel? Futja libamájas kaviárra? Ez az összes cél?

Miféle emberek vagytok ti?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.