Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megtörnek és péppé gyúrnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
  • A bunkók még bunkóbbak lesznek, a másik fölött uralkodni vágyók megtalálják a maguk terepét. … A kisszerűség, az aljasság, hogy azok érvényesülnek, akik gerinctelenek vagy teljesen gátlástalanok … Az az érzés alakult ki bennem, hogy Kalocsa – ott voltam – egy mini Auschwitz (A házelnök egykori laktanyájáról van szó – szerk.). Csak mennyiségi különbség van köztük, a logikai elv ugyanaz: az embereket megtörni, péppé gyúrni, aztán egyformán kis agyagfigurákat csinálni belőlük.” – Kövér László (1990), in: Ellenzéki kerekasztal – Portrévázlatok, Szerk.: Richter Anna, Ötlet Kft.
  • Simicskó István, a KDNP honvédelmi minisztere (aki 2004-ben sem támogatta a sorkatonaság eltörlését) azt nyilatkozta, hogy fiatalokból állítana fel önkéntes tartalékos állományt. A képzést egyhónaposra tervezi, ami alatt a résztvevők kapnának „egy biztos alapot, tudást, amelyet a privát életükben is haszonnal forgathatnak.” A képzés után tartalékos állományként működne a nemzetőrség, hasonlóan az Egyesült Államok Nemzeti Gárdájához. A nemzetőrséget egyelőre ötlet szintjén kezelik. (2016. január 14., Magyar Hírlap)
  • „Nincs új a nap alatt. De Gaulle pedig zseni volt, és ugyanazokkal a liberális idiótákkal küzdött, mint mi. Ezt ne felejtsük el sohasem. És azt sem, hogy háborúban állunk!” (Bayer Zsolt, Magyar Hírlap, 2016. január 16)
  • Katasztrofális döntés volt a kötelező katonai szolgálatot megszüntetése Magyarországon. „A terrorizmus és az illegális migrációval összefüggésben terjedő bizonytalanság miatt egyáltalán nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben sor kerül a sorkötelezettség visszaállítására.”Kövér László, 2016. január 16, Új Néplap
  • Kósa Lajos frakcióvezető, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke ugyanezen a napon megerősítette az RTL híradónak, hogy foglalkoznak a sorkatonaság gondolatával. Szerinte a hadköteles korú fiatalok katonai kiképzést kaphatnának, ha szükség lenne rájuk, bevetnék őket. A Nemzeti Gárda vagy Nemzetőrség felállítása jobb megoldás lenne.
  • Deutsch Tamás a Fidesz 2004-es nyilatkozatával áll ki január 17-én közösségi oldalán a sorkötelezettség végleges eltörlése mellett. Idézi a párt alapítói által 1988 márciusában kiadott nyilatkozat azon mondatát, amely szerint a Fidesz tevékenységében egy olyan új Magyarország felépítésének igényéből indul ki, amelyben a Közép-Európa népeivel való szolidaritás elvei alapján képes közreműködni egy demilitarizált és egységes Európa eszméjének megvalósításában.
  • Orbán Viktor 2016. január 17-én az M1 közszolgálati csatorna kérdésére kijelenti: nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon. Sem most, sem később nem kívánnak foglalkozni ezzel a kérdéssel, semmilyen módon nem tervezik megnyitni ezt a kérdést Magyarországon – vázolja a miniszterelnök úr és azt is hozzáteszi, nincs ebben a kérdésben vita Kövér Lászlóval.

Tisztelt hölgyeim és uraim! Remélem nem kételkednek abban, hogy amit látnak, az tényleg van. A Fidesz (esetenként KDNP) nevű párt (esetenként szövetség, esetenként fizetett tollforgatók gyülekezete) rendszerváltáson, idő- és térkontinuumon, parlamenti mandátumokon, kormányzati és ellenzéki küzdelmeken átívelő, következetes, egyenes politizálásának remek példája tárul itt a szemünk elé.

Őszinte sajnálatomra genderfelelős Kövér Lászlónak elfelejtettek szólni, hogy nem most lesz az a sorozás, addig még abszolválni kell előbb egy újabb kétharmadot, be kell darálni a közműszolgáltatókat és be kell forrasztani a gránitba a terrorveszélyhezetet. Szar lehet a tévéből megtudni, hogy nem akarod azt, amit tegnap még akartál, és amit 25 évvel ezelőtt meggyőződéssel gyűlöltél.

Az influenzás, nagyon beteg Orbán Viktor – ellenzék hiányában – helyreteszi az udvartartás által összezavart polgári világnézetet. Mintegy világossá teszi, hogy miután a nők méhében turkált, Kövér Lászlónak (kövér, az a halálom) kicsit várni kellett volna annak megmondásával, hogy nem önként, hanem kényszer hatására fog akarni eztán háborúba menni a magyar férfiú. Mert hogy háború van, az hétszentség, fontos ezt nem elfelejteni. Bayer Zsoltnak nem hiába fizet Széles Gábor havi 1 milliót, hogy ébren tartsa háborús érzéseinket.

A jelenlegi kormánypárt, amely volt ellenzéki párt is egyúttal – és saját bevallása szerint – rendszert is váltott, amely mindig hű volt önmagához és az elveihez, most éppen a kötelező sorkatonaság gondolatát kívánja napirenden tartani. Az egymásnak ellentmondó kijelentések senkit ne tévesszenek meg. Az a lényeg, hogy ne oda nézzünk, ahol most is történik valami. Ahol mindaz történik, ami igazán érdekes. Tesztelnek minket. Ahogy korábban a halálbüntetés bevezetésének ötletével tették ugyanezt. Tesztelik a reakcióinkat, az indulatainkat, terelik a figyelmünket a jól megkomponált kommunikációs blöffökkel.

Teljesen mindegy egyébként, hogy kötelező lesz, vagy nem lesz kötelező. Az biztos, hogy lehetőség szerint erősen-melegen ajánlott lesz, és máshogy fogják hívni. Pillanatnyilag azonban az urak hátradőltek és isszák a kávéjukat. Az ellenzéki pártok sivalkodnak, ahogy a szingliadón is sivalkodtak pár napja pár napig. Ahogy most is sivalkodnak.

Csakhogy a lényeg másutt történik. Pont a jóízűen rágott gumicsonttal ellenkező irányban. Ahol az állami földeket a saját holdudvar kezére játsszák éppen. Ahol pedagógusok ellen nyomoznak, mert arccal-névvel vállalják, hogy nem tetszik nekik a rendszer. Ahol a Jobbiktól soha nem árt szavazókat átcsábítani a hasonló fanatikusokat tömörítő polgári oldalra. És ahol – nem lehet elégszer hangsúlyozni – a terrorveszélyhelyzetet készülnek alaptörvénybe fércelni.

Mert amíg a kormány és seggnyalóinak egyik fele a háborús készültség állapotának népnemzeti izgalmát próbálja szinten tartani, amíg Kövér László játssza a megmondó szerepét az egyenletben azért, hogy Orbán Viktor megnyugtató atyaként rendet rakhasson a fejekben, Deutsch Tamás elősegédletével, tulajdonképpen arra készülnek valamennyien, összehangoltan és előre megfontoltan, hogy

  • korlátozzák a rádiók és televíziók működését, azaz befolyásolják a médiatartalmakat;
  • fokozottan ellenőrizzék az internet-, levél-, csomag- és postaforgalmat;
  • kijárási tilalmat rendeljenek és tömegrendezvényeket tiltsanak be;
  • korlátozzák és megtilthassák a külföldi személyekkel, szervezetekkel és intézményekkel való érintkezést és kapcsolattartást;
  • eltérhessenek az államháztartásra vonatkozó szabályoktól, átcsoportosíthassanak összegeket a költségvetésben, kiadásokat függeszthessenek fel, viszont a büdzsében nem szereplő más kiadásokat teljesíthessenek, továbbá új bírságokat állapíthassanak meg, a bírságok mértékét pedig módosíthassák, a kedvezményeket eltörölhessék
  • korlátozhassák az üzemanyagok és más termékek fogyasztását.

És ki fogja megmondani, hogy mikor van terrorveszély? A kormány, igen. Úgy értem, Orbán Viktor miniszterelnök úr egyszemélyben. A fejekben a kellő pillanatban mindig rendet rakó miniszterelnök úr. Akkor majd előkaphatjuk Kövér László 1990-ben fogant gondolatait:

“A bunkók még bunkóbbak lesznek, a másik fölött uralkodni vágyók megtalálják a maguk terepét. … A kisszerűség, az aljasság, hogy azok érvényesülnek, akik gerinctelenek vagy teljesen gátlástalanok … Csak mennyiségi különbség van köztük, a logikai elv ugyanaz: az embereket megtörni, péppé gyúrni, aztán egyformán kis agyagfigurákat csinálni belőlük.”

Semmi kétségünk ne legyen efelől.