Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó Péter majdnem találkozott Angelina Jolie-val

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindenki nyugodjon meg, dőljön hátra! Aki hokedlin ül, az csak óvatosan. Országunk és népünk jövője jó kezekben van, mondhatni: meg van oldva.

Történt pedig, hogy Magyarország külügyminisztere Kambodzsában járt és ott csodát látott ő. Nem tudom pontosan, milyen szeszt fogyaszthatnak arrafelé, de ütős cucc lehet, az biztos. Az is lehet, hogy csak a szokatlan meleg ártott meg Szijjártó Péternek, vagy hiányzik neki a rendszeres teremfoci, esetleg összekócolódott a sérója, de itthon hagyta a fésűt. Ki tudja?

Mindenesetre az biztos, hogy Kambodzsában járt és megtalálta nekünk a paradicsomot. Szemben szépemlékű Torgyán doktorral, aki annak idején a chilei cseresznyében látta az ország jövőjét, de az se nagyon jött össze.

Szijjártó Péter külügyminiszter úr annyira Kambodzsában járt, hogy onnan hívta fel telefonon az MTI-t, mert sürgősen el akarta lelkendezni a remek hírt: ott csakis ránk, magyarokra várnak! Kambodzsa gazdasági fejlődése elképesztő, 7 százalékos! Ami így is van, mert ugye van honnan fejlődni. Barátilag és honpolgárilag segítő kezet (jobbot, vagy balt) nyújtok Szijjártó Péter úrnak és hirtelen elsorolok pár adatot a tisztábbanlátás elősegítésére. Nos.

Kambodzsa lakossága kicsit több, mint 15,7 millió fő. Éghajlata trópusi, ami annyit tesz, hogy nappal baromi meleg van, éjjel meg rohadtul meleg. Ritkán esik az eső, de akkor hónapokig. A lakosság 96,6 százaléka buddhista, 1,9 százaléka keresztény, a maradék muszlim (ez gazdaságilag nem olyan fontos, csak a KDNP kedvéért mondom). A magas HIV fertőzöttség, malária és egyéb betegségek miatt nem nagyon szokás megélni a 65 évet, a népesség kevesebb, mint 10 százalékának sikerül ez a mutatvány. Az 5 éven aluli gyermekek 37 százaléka alultáplált. Az analfabétizmus aránya 25 százalék feletti. A gyermekmunka aránya az 5-14 éves korosztályon belül 39 százalék.

Főbb iparágak: ruházati ipar, építőipar, rizshántolás, halászat, faipar, gumiipar, drágakő bányászat, textilipar és korrupció. Főbb exportcikkek: ruházat, fűrészáru, gumi, rizs, hal, dohány, lábbeli.

Az egy főre jutó GDP: 3300 dollár. Magyarországon ez a szám 13 465 dollár.

Ja, még egy fontos tény: rohadtul messze van.

Elhiszem én Szijjártó Péternek, hogy elképesztően jó lesz nekünk az, ha ő Kambodzsába szaladgál tárgyalni. Sőt, azt is elhiszem, hogy tavaly novemberben Kövér Lászlónak is ki kellett mennie oda, hogy a saját két szemével lássa: jó hely az a Kambodzsa.

Biztosan egy csomó előnye lesz a kapcsolatnak és nagyon hasznosan elköltik azt a 26,7 millió dolláros (nem forint, dollár!) hitelkeretet is valamire. Nekünk lesz hántolt rizsünk és papucsunk, a khmerek kapnak tőlünk Mészáros és Mészáros márkajelű kolbászt, remek szoftvereket (az kell nekik a leginkább, azt hiszem) és főleg az egészsgügyi innovációt. Abban jók vagyunk.

Úgy fog pezsegni a gazdaság, hogy csak lesünk, mint Torgyán doktor a cseresznyére.

Már csak az lenne a kérdésem: esetleg nem lenne érdemes valahol itt közelebb is körülnézni? Gondolok én a szlovákokra, románokra és egyéb népekre, akikkel lassan szóba sem állunk, pedig lehetséges, hogy lenne eladó strandpapucs ott is. Bár az is igaz, hogy ők nem feltétlenül buknak a magyar egészségügyből végleg kiszuperált (már szigetelőszalaggal sem javítható) lélegeztetőgépekre. De legalább közel vannak, bicajjal is át lehet tekerni és nem kerül nekünk sokmillióba a külügyminiszter úr és nyilván szép számú delegációjának utaztatása.

Egyébként a kambodzsai lapokban a nap vezető híre valamiért nem Szijjártó, hanem Angelina Jolie látogatása volt, aki szeretett volna örökbefogadni egy kisbabát, de a kambodzsai kormány nem járult ehhez hozzá.

Mármint Angelina adoptált volna, nem Szijjártó.

Azzal a boldog tudattal nézzünk a fényes jövő elé, hogy hamarosan kambodzsai hántolt rizst ehetünk kambodzsai batátával kambodzsai strandpapucsban és minden bajunk tovaszáll. Mint Szijjártó Péter.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.