Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Ünnepi ünnepi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves Olvasóink!

Pontosan ma egy hónapja annak, hogy útjára, szárnyaira, vízre (kinek, mi tetszik) bocsájtottuk a Kolozsvári Szalonna és Hir-Telen Beszólunk oldalt.

Hogy még egy frappáns képzavarral éljünk: úgy ugrottunk fejest egy medencébe, hogy nem tudtuk: vízbe érkezünk, vagy a betonba fúródunk. Most úgy tűnik, volt víz a medencében és napról-napra emelkedik a szintje.

2015 december 8.-án este ez még nem volt egyértelmű. Az sem tudtuk pontosan, hogy mi lesz a módja elképzelésünk megvalósításának. Csak azt tudtuk, hogy fontos megfordítanunk minden követ, benézni minden óriásplakát mögé, elolvasni és leírni a sorok között rejlő valóságot. Fontos tükröt tartani, de fontos belenézni is abba a tükörbe.

Nem tudtuk, nem is tudhattuk, hogy ebben az átpolitizált, fásult országban érdekel-e egyáltalán valakit az, amit csinálni akarunk.

Most úgy látjuk: érdekel. A kezdeti bukdácsolások, az olykor pár perces, olykor több napos leállások ellenére elégedettek vagyunk azzal, amit elértünk. Rajtunk kívül senki nem tudta, hogy érkezünk, nem beszéltek rólunk, nem harangozott be a média jobbról balra, senki nem várta feszült figyelemmel, hogy a Habony-művek vagy hasonló pénz- és agytröszt mivel tör be a piacra.

Mindenféle reklámhadjárat és egyéb promóció nélkül (szerencsére ilyesmire úgysem lett volna forrásunk), úgy, hogy még hírgyűjtő portálokra, vagy közösségi oldalak népes csoportjaiba se küldtünk be cikkeket, bőven meghaladtuk a 200 000 oldalmegtekintést.

Azt gondoljuk, az ilyen előzmények után a vártnál bőven magasabb szám, szebb eredmény. Kicsit, icipicit büszkék vagyunk rá. Az indulás napján 362 olvasót érdekelt az oldal. Mára ez a szám stabilan napi 15 000 fölött van és folyamatosan növekszik.

Meg szeretnénk köszönni mindenkinek a kezdeti időszakban tanúsított türelmet. Igyekszünk minden nap megdolgozni a figyelmetekért. Senkivel nem versengünk, senkit nem akarunk legyőzni. Csak a tulajdon árnyékunkat igyekszünk átlépni napról napra úgy, hogy – ha egy mód van rá – minden esetben erkölcsileg vállalható gondolatokat osszunk meg a világgal. Amelyekért sem ma, sem két hét  múlva, sem fél év múlva nincs okunk szégyenkezni.

Amíg a lelkesedés hajtani tud egy projektet, addig működni fogunk. Bár a lelkesedés önmagában kevés lesz egy idő után. A lényeg itt és most, hogy Isten éltessen Titeket és minket is! 🙂

A szerk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.