Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Ideje pofáncsapni őket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hideg idő ellenére lázban ég az egész ország (na jó, nem az egész, csak az a pár ember, aki politikából él és még esetleg azok, akik szerettek volna eljutni a reptérre, vagy vissza és szívtak az útlezárások miatt). Nem is csoda a láz, hiszen itt járt David Cameron. Mivel jó ideje nem szokása ide látogatni európai vezető politikusoknak, nem csoda a nagy izgalom.

A kormánypárt igyekszik a lehető legtöbb hasznot húzni a látogatásból. Dőlnek a hangzatos bejelentések, nem lepődnénk meg azon sem, ha estére kiderülne: Orbán Viktor adott tanácsokat Cameronnak Nagy Britannia vezetésével kapcsolatban és valójában azért jött ide a brit miniszterelnök, hogy engedélyt kérjen az ott dolgozó magyarokat érintő szabályok változtatására, valamint a tárgyalás szünetében focizni tanult Szijjártó Pétertől. Reggelre pedig azzal lenne teli a kormánymédia, hogy az Orbán-Cameron páros vezeti jövő héttől az Európai Uniót.

Az ellenzéki pártok ezzel szemben és szokásuk szerint ontják a jónál jobb tanácsokat és felszólítanak boldog-boldogtalant mindenféle okosságra. Az LMP például azt követeli a kormánytól, hogy teremtsen olyan feltétleket Magyarországon, amitől a Nagy-Britanniában dolgozó 55 ezer magyar haza fog jönni. Fogalmam sincs arról, az LMP honnan szedte ezt az adatot, de hogy nem 55 ezer magyar dolgozik az Egyesült Királyságban, az egészen biztos. Óvatos becslések szerint csak az Angliában élő magyarok száma 300 ezerre tehető.

Természetesen az MSZP is beszállt a nyilatkozatháborúba. Mesterházy Attila előkerült valahonnan, szakálat növesztett és kijelentette: Orbán nem volt elég kemény és meg kell védeni a külföldön dolgozó magyarok érdekeit.

A DK Niedermüller Péter tolmácsolásában tiltakozott és szólított fel.

A Jobbik egészen különös nyilatkozatot tett közzé, idézem: „A Jobbik ezért felszólítja Orbán Viktort, hogy fogadja el David Cameronnak a szövetségét, és fogalmazza meg azokat a pontokat, amelyekkel Magyarország a magyar nemzeti érdekeket új alapokra helyezhetné. Gyöngyösi a közös ügyek közé sorolta a nemzeti parlamentek szerepének növelését, a bevándorlás ügyét, illetve az őshonos kisebbségek és a termőföld védelmét.” (Forrás: Alfahír)

Arra lennék kíváncsi, vajon miféle új alapokra akarná helyeztetni a Jobbik a magyar nemzeti érdekeket, erre ki kérte, pláne ki hatalmazta fel? Vagy ő maga fogja eldönteni az egész nemzet érdekét és azt is, hová kell azt helyezni? Én szeretnék kimaradni ebből, ha lehet. Az még ennél is jobban érdekel, hogy mi a búbánatos francot jelenthet az „őshonos kisebbségek” kitétel? Árvalányhaj? Éticsiga? Palócok?

A PM-ből Jávor Benedek tett említést a találkozóról, az Együtt 2014 Szigetvári Viktorral képviseltette magát, a Liberálisok csöndben vannak.

Összefoglalva: a kormány örül (ők mindennek örülnek, amit nem az ellenzéki pártok csinálnak) sikerként könyveli el a találkozót és éljen!

Az ellenzéki pártok nem örülnek, kudarcként könyvelik el a találkozót és felszólítják a kormányt.

Nekem meg teli van a hócipőm azzal, hogy a rendszerváltás óta ez van. Az éppen hatalmon lévő kormánypárt nyomja a sikerpropagandát, az éppen ellenzékben lévő pártok a csődjelentéseket, aztán időnként pozíciót cserélnek. Párezer emberről beszélünk, akik évtizedek óta ebből élnek. Kormányon igyekeznek kikaparni maguknak a gesztenyét, bebetonozni a hatalmukat és lejáratni az ellenzéket, ellenzékben igyekeznek kikaparni maguknak a gesztenyét, lejáratni a kormánypártot és hatalomra kerülni.

Hogy közben mi történik az ország azon lakóival, akik nem politikából, hanem munkából próbólnának megélni, az a sánta kutyát nem érdekli. Kormányon, vagy ellenzékben – a milliós fizetések, egzisztenciális biztonság védelmében már réges-régen fogalmuk sincs arról, mit jelent keményen dolgozni a napi betevőért. Sőt, már belenőtt a parlamentbe az a generáció, amelyiknek tagjai már az óvodából úgy jöttek ki, hogy ők politikusok lesznek. Többségében jogi végzettségű, de az életben egy percet a versenyszférában el nem töltött fiatlalok katapultálnak a különböző pártok ifjúsági szervezeteiből – keltetőiből – a nagypolitikába. Nem elvárás, hogy legyen tapasztalat, a valós munka világában megszerzett gyakorlat, rátermettség, elhivatottság. Csak a párthoz való feltétlen hűség és a feneketlen karrierizmus elvárás.

Mi meg szívunk és ez a helyzet még romlani fog, mert engedjük.

Tehát ameddig a kormány örül, az ellenzék nem örül, Cameron meg talán azt sem tudta, hogy melyik országban van éppen és ki az a vicces kis fickó a bazári nyakkendőben, addig én azon töprengek:

Nem lenne még itt az ideje pofán csapni őket? Válogatás nélkül.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.