Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mi lenne ezzel a sok szexistával nélkülem?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Helyzet van a világban, feleim a kereszténydemokráciában! Nem is annyira a világban, mint itt helyben. Fogy a magyar, mi lesz velünk? Megmondom én, hogy mi lesz: jó lesz nekünk, mert az utánpótlás kereszténydemokrata nemzedék (a továbbiakban IKSZ) teszi a dolgát.

A népességfogyás feletti őszinte elborzadás szellemében a KDNP budapesti fiókjának I. kerületi alfiókjában Ha így folytatjuk, elfogyunk! Hol késik a baby boom? címmel „különleges vitát” kezdeményeznek a témában. Amelynek célja e borzasztó, Kövér Lászlótól Ákosig egy fél nemzetet gyászba borító problémára adható lehetséges válaszok körvonalazása.

Szegény Hofi, ha élne… Ez jutott eszembe, midőn a legközelebbi hétfőre időzített egetverésről hírt adó Facebook-eseménnyel ütköztem a virtuális térben. Félve szólok: még csak az úr 2016.-ik esztendejének hetedik napját írjuk. De legalább megtudtam, hogy az IKSZ-nek, mint ifjú Harrach-Semjén-stb. szárnynak van úgynevezett Családbarát Munkacsoportja. Ha már választóik nincsenek, akkor legalább ez legyen. Ugye. Szóval ez a bizonyos munkacsoport megtalálta bizonyos Dr. Benda József neves társadalomtudós „A szakadék szélén” c. könyvét, amely az apropóját fogja szolgáltatni ennek a vitának.

Ennek a számomra névtelen, egyébként bizonyára nagy tudású úrnak állítólag vannak megoldási javaslatai a népességfogyásra, valószínűleg ebben a könyvben fel is vázolja őket. Mivel sem a különleges vitán nem leszek jelen, sem a könyvet nem olvastam és az esemény sem érhető el már a Facebookon, ide felsorolom, mely megoldási javaslatokról tartaná üdvösnek a vitát az IKSZ. Előrebocsátom: nem Hírcsárda, nem Ludas Matyi, nem Kiskegyed és más tudományos igényességű lapok szellemi termékéről lesz szó.

Ez konkrétan a KDNP nevű képződmény utánpótlásának szellemi szintje 2016 első havának hetedik napján. A lelkes, tenni vágyó fiatalok az alábbi pontokról óhajtanak vitázni:

  • az állam járuljon hozzá a párkeresés költségeihez
  • támogassa a válságba került házasságok terápiás kezelését
  • a média erejét felhasználva készüljenek népszerűsítő kampányok a családos lét szépségeinek hangsúlyozására
  • 30 év felett vezessék be a szingliadót
  • ne szerezhessen állami szférában vezető pozíciót az a nő, akinek nincs legalább 3 gyermeke
  • a fiatalok nyújtsanak önkéntes segítséget a nagycsaládosoknak terheik és örömeik egy részének átvállalásával

Nehéz nekem ezek után megszólalni, de nem hiszem hogy egyedül vagyok ezzel az érzéssel. Fokozza a zavaromat, hogy e sorok írása közben IKSZ-ék eltávolították a közösségi oldalról a felhívást. Pedig benne van minden, amitől olyan rohadt nyomasztó mostanában Magyarországon bárminek is lenni. Nőnek, férfinak, idősnek, sokgyerekesnek, gyermektelennek, szőkének, barnának.

Nem tudom, hogy a fenti hat pontba szedett nemzetmentő javaslatok közül hánnyal azonosul az IKSZ, de nem is érdekel. Számomra elképesztő, hogy emberek fejében egyáltalán megfordulhat ezek közül bármelyik is. De így együttvéve különösen félelmetesen hat a kép.

Fordítsuk le IKSZ-ről Y-ra. Nem lenne baj, ha az állam fizetné az udvarlással elkerülhetetlenül együtt járó pizzát, vodkanarancsot, mozijegyet, vagy a szaporodás jegyében akár a perforált óvszert is. Az állam manipuláljon a média minden lehetséges eszközével, erőltesse tűzön-vizen át a nem működő házasságokat, büntesse azokat, akik számtalan oknál fogva 30 éves korukig nem találták meg életük párját, a férfiakkal ellentétben a nők karrierjét kösse gyerekszámhoz (végül is a nő nem több tenyészállatnál, majd ha mind a hármat felnevelte, akkor még akár Kövér László titkárnője is lehet) és szabadítson rá a fentiekkel egyetértő fiatalokat különböző családokra, hogy átvállalják a mosogatást és a 3 gyerekkel együtt járó örömöket és kínkeserveket.

Ahelyett, hogy ökölbe szoruló kézzel most az mondanám, hogy ezek az ifjú KDNP-sek sokkal betegebbek, mint neves elődeik, álljon itt egy hozzászólás (sajnos a szerző nevét nem sikerült időben lementem, ezért odaveszett), amely humorral és eleganciával teszi helyre ezt a bomlott elméjű jelent, amelyben élni vagyunk kénytelenek. És ezeket az eltévelyedett fiatal kereszténydemokratákat, akik jódolgukban nem tudják, hogyan csináljanak hülyét magukból.

„Ott leszek, hogy a szervezők hallják egy olyan 35 éves, egyedülálló (még csak nem is elvált, hajjaj, pedig jól tudom, hogy az is több, mint a semmi), gyermektelen nő véleményét is a témában, aki nem fontolgat köztisztviselői karriert, de az imént felsorolt „fogyatékosságai” miatt öngyilkosságot sem. Azaz, odamegy a szinglihorda egy tagja, a nemzetromboló szörny személyesen. 🙂 Kíváncsian várom a vitát, egyben megjegyzem, hogy az egyik ígéretes szerelmi kapcsolatomnak az vetett végett, hogy ő nem akart Mo-n élni és nem tudott a szakmájában itthon érvényesülni, én pedig nem voltam és soha nem is leszek hajlandó kimenni Angliába – ennek oka pl. a rendezvény leírásából is kiderül 🙂 Nem megyek el Magyarországról, mert mi lenne ezzel a sok szexistával nélkülem? :)”

Frissítés: Cáfolta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, hogy az általa vezetett szervezet támogatná az úgynevezett szingliadó bevezetését. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az IKSZ semmiféle ilyet nem tervez, nem tárgyal és nem is támogat. Az IKSZ a kormány adócsökkentési politikáját támogatja, amely a fiatalokat és a családokat segíti – tette hozzá az elnök, azzal együtt, hogy az ezzel ellentétes tartalmat közlő sajtóorgánumokkal szemben jogi úton fognak fellépni. Javaslom az IKSZ-nek, hogy nyugodtan lépjen fel jogi úton, ha jónak látja. Az internet egyrészt nem felejt, másrészt a törlés utáni fenyegetőzés annyira gáz, hogy nekem ég a pofám. Nem nekem kéne pedig.

Különben meg köszönöm a Propellernek, hogy időben lementette a nyomokat, mielőtt azt gondolná bárki, hogy én is hazudok. Lehet jogi úton fellépni.

Megszólaltak az ifjúkeresztények a szingliadóról

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.