Matolcsy György megint vett nekünk egy ronda, de drága ingatlant

Matolcsy György - Fotó: MTI Matolcsy György - Fotó: MTI

Azt hittem, a mai napot már nem lehet tovább fokozni. Aztán kiderült, hogy de, lehet bizony.

Kedves olvasók, örömmel tudatom mindazokkal, akik még nem hallottak volna róla: Matolcsy György vásárolt egy ingatlant. Megint. Most három milliárd forintunkba került a vásárlás. Mert természetesen nem a saját zsebpénzéből vásárolgat ő, hanem a mi pénzünkből.

Habár ez mostanában már nem ügy és fel sem merül senkiben a kérdés: mégis, mi a jó francból van pénze a jegybanknak? Ahogy az sem merül fel, hogy mi a dolga és milyen jogosítványai vannak ennek a nagyszerű szervezetnek?

Úgy vagyunk vele, hogy az nem a mi pénzünk, hadd költse Matolcsy, amire akarja. Mert az nekünk jó.

Holott a helyzet az, hogy de, a mi pénzünk. Volt. Ameddig nem lett belőle zongora. Jut is eszembe! Valaki tud arról valamit, végül mennyi volt a bírság? Mert – ha emlékezetem nem csal, per lett az ügyből, mivel a csodazongora nem teljesen saját kútfőből fakadt a tervezőnek, mint inkább megtetszett neki egy ilyen, már elkészült cucc. Lehet aztán, hogy rosszul emlékszem, de elég komoly kuss van ezügyben.

Ingatlanokat is vett nekünk Matolcsy. Konkrétan több, mint 50 milliárdért összesen.

Azokkal mi a helyzet? Rothadnak szépen? Használja valamelyiket valaki valamire? Esetleg betolták a zongorát? A festmények alá, mit szintén volt kedves venni ez a drága ember? Szintén minek?

Értem én, hogy van pénz fosásig. Például abból, hogy a devizatihetlesek ürügyén igen magas árfolyamon átváltott deviza (áldassék a kormány az újabb jótéteményért) elég szépen fialt. Ebből lett aztán zongora, festmények, paloták, csirkeólak.

Már csak egy kicsi kérdésem lenne: normálisak vagyunk mi?