Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Bolonduljunk meg örömünkben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még egy hét sem telt el az évből, máris agyonnyom a jónál jobb hírek tömkelege. Kapkodom a levegőt, nyelem a csodás híreket, mint kacsa a nokedlit.

Annyira jó nekünk, hogy szinte kedvem sincs rosszat mondani. Nem is fogok! Csak a jó hírt, elvtársak! Öröm és boldogság van, meg ilyenek. Azoknak a megkeseredett olvasóknak, akik képtelenek meglátni a kifent kés élén játszadozó napsugarak csillanását, összeszedem ide a tapsikolnivalót. Figyelem és fanfár!

Semjén Zsolt: „2015 a magyar nemzetpolitika talán legsikeresebb éve volt.  Zökkenő nélkül működik az összes nemzetpolitikai program, amit a kormány az elmúlt öt évben beindított. A Vajdaságban egy példátlan kezdeményezés indult: 50 milliárd forintot nyújtottak gazdaságfejlesztésre részint vissza nem térítendő támogatás, részint nagyon kedvezményes hitel formájában” (MTI)

Hála istennek, hogy ez mind így történt! Az 50 milliárd forintnak pedig kimondottan nagyon örülök. Szerbia is így lehet ezzel.

A miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy: „Kárpátalját is hasonló gazdaságfejlesztési tőkeinjekcióban kívánják részesíteni, ennek azonban az ukrán állam ellenáll.”

Hát erőszakkal oda kell adni azt a pénzt! Ne engedjük már lerázni magunkat! Ha kell dobjuk át a lóvét zsákokban a határon. Éjjel, hogy ne is lássák, ki volt az.

Kormány:

Kitört a norvég szociális jólét. Az óvodába és bölcsödébe járó gyerekek 90 százaléka kap ingyenes étkezést, az iskolások közül is egyre többen. Már van olyan család, ahol naponta kétszer is hánytatni kell a gyereket, hogy meg bírja majd enni az ingyenebédet. A napi két hányás ellenére is megmaradt 3,5 milliárd forint a tavalyi gyermekétkeztetési programból, amit a kormány kénytelen stadionokra és a felcsúti önkormányzat fenntartására költeni. Idén megcélozzuk a napi háromszori hányást!

A családok – főleg a három, vagy több gyermekesek – elfutni sem tudnak a kormány kegyelméből hozzájuk vágott, új lakás vásárlásra biztosított 10 milliós vissza nem térítendő támogatás és további 10 milliós kedvező kamatozású hitel elől. A feltételek: büntetlen előélet, minimum 180 nap munkaviszony, nincs lejárt – a minimálbér összegét elérő – hiteltartozása, nem lehet közmunkás, minimum két évre visszamenőleg biztosított volt (tehát vagy ő, vagy a munkáltatója fizette a TB-t). Új lakóingatlan vásárlásra vehető igényben a CSOK (Családok Otthonteremtési Kedvezménye).

Kósa Lajos (egyem azt az okos kis buksiját) is azt mondta:  Magyarország a térségben, és az Európai Unión belül is jól teljesít. Az EU Magyarországhoz hasonló sorsközösségű országai között pedig, Lengyelországtól Bulgáriáig, kifejezetten jól teljesít az ország – hangsúlyozta Kósa Lajos. A frakcióvezető azt mondta: 2016 gazdasági szempontból fejlődést hoz, a növekedés az Európai Unió átlagához képest továbbra is jelentős lesz, és történelmi rekordokat dönt a foglalkoztatottság.” (fidesz.hu)

Lajos okos, mint a nap és a söröskupak együtt. Hát hogyne köröztük volna le Lengyelországot is? De még mennyire! Mindenkit!

Csepreghy Nándor a bürokráciát csökkenti, hogy nekünk jobb legyen és több pénz maradjon a zsebünkben.

Matolcsy György kiszámolta, hogy minden magyar családnak (ide értve a miskolci számozott utcákból kiüldözött családokat és a békásmegyeri panelben lakókat, valamint a Mészáros, Orbán és Simicska családot is) 7,7 milli forint megtakarítása van. Én nem találom itthon, de még nem adtam fel a keresést.

Rétvári Bence felhívta a nyugdíjasok figyelmét arra, hogy kezdjenek el nagyon örülni, mert immár biztonságban vannak. A kormány átlagosan évi 24 ezer forinttal megemelte a nyugdíjakat. Akinek az emelésből csak napi egy zsemlére telik, az úgy járt.

Csökkent a sertéshús áfája. Az átlagos nyugdíjas az átlagos nyugdíjemeléséből már vígan tömheti az arcába a rántottkarajt. Vagy a zsemlét, ha vegetáriánus.

Deutsch Tamás bevezeti a digitális oktatást. Ott is, ahol hazaküldik az iskolából a gyerekeket, mert nincs fűtés az iskolában. Majd digitálisan melegszenek ezután.

Czunyiné Bertalan Judit szeptembertől 3,4 százalékkal emeli a pedagógusok bérét.

Nőtt a minimálbér. Bruttója.

Varga Mihály és Tállai András új, az eddiginél is kedvesebb és emberbarátabb adóhivatalt hoznak létre.

Javultak a külkapcsolataink. Romániával például pont nem, de Lengyelországgal annyira, hogy Orbán Viktor személyesen ment családlátogatásra, valamint lehegesztették a csatornafedeleket, mert jön David Cameron.

Orbán Viktor megvédett minket a migránsoktól és a vasárnapi vásárlás fáradalmaitól.

Alig bírok magammal ennyi jó hír láttán!

Barátaim! Örüljünk együtt!

 

 

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.