Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Végre jön a söralátét méretű adóhatóság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most éppen az van nálunk, hogy Varga Mihály egyszerűbbé teszi a dolgokat. Ezért kellett a NAV-ot is kézközelbe húzni, hogy nekünk, keményen adózó kisembereknek nagyon jó legyen és csökkenjen a bürokrácia.

Pedig már eddig is nagyon jó volt nekünk, a bürokrácia pedig már nemhogy nincs, hanem egyenesen mínuszban van. Pedig Matolcsy György ahhoz még hozzá sem nyúlt. Eddig.

Gondolom, ember nem emlékszik a második Fidesz-kormány „Egyszerű Állam” fantázianéven futó programjára, ami nagyon bejött nekünk.

Csökkent a bürokrácia, az adóterhek is enyhültek, ráadásul a NAV soha többé nem viselkedett jóistenként az ügyfelekkel. Az adóhatóság belátta és elfogadta – természetesen a Fidesz-kormány szelíd meggyőzése eredményeként – a dolgát ebben a társadalomban. Azóta is segíti, szelíd szóval terelgeti a vállalkozókat a helyes irányba, véletlenül sem bírságol nyomós ok nélkül. Nincs is rá szükség, hiszen a NAV dolgozók nem a bírságolásokhoz mérten kapják a prémiumot és még csak véletlenül sincsen elvárás azzal kapcsolatban, hogy egy adott évben mennyi bírságot kell behajtani ahhoz, hogy örüljön a kormány.

Azóta az adóbevallás söralátét méretű lett, de mióta kinevezték a NAV élére -pontosabban a jó franc tudja már, hová is – Tállai Andrást, azóta már söralátét méretű adóbevallással sem gyötri senki a magyar adófizetőket. Helyette Tállai András személyesen visz mindenkinek egy doboz sört.

Hanyatló memóriájú olvasóink kedvéért: Itt olvasható az ominózus program, melyet 2011-ben fogadott el a kormány és nekünk konkrétan 500 milliárd forintunkba került. De minden fillért megért, mert azóta de nagyon jó!

Kérdem én Varga Mihály urat, miért akarja a kormány tovább javítani azt, ami már most is messze tökéletes? Mi értelme egy jól működő, mindenki érdekeit szolgáló, takarékos, átlátható, vállalkozó- és állampolgár barát hatóságot megint átalakítani? Hiszen már úgy megszerettük!

Akkor is szerettük, amikor még Simicska Lajos vezette, de Vida Ildikóval egyenesen imádtuk! Most pedig, hogy Tállai András átalakította sörözővé, konkrétan rajongói lettünk. Vannak is NAV rajongói klubbok, az adóhatóság népszerűbb, mint britniszpirsz és győzikénébeja együtt.

Ne piszkálják már ezt, mert ha ennél is jobb lesz, akkor már dolgozni sem akar majd senki, csak reggeltől estig az adóhatóságot ünnepelni.

Csak két apró kérdésem lenne a végére.

Mennyibe fog ez nekünk megint kerülni?

Mennyire játszik szerepet az adóhatóság bekebelezésében az, hogy véletlenül se lehessen önjáró, a kormánytól bármi módon független és esetleg egy kézzel nem vezérelhető?

Várom a választ. Hiába ugyan, de várom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.