Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Az ember, aki mindent elhitt Orbán Viktornak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van ez a gyönyörű ember, nem jut eszembe a neve. Pedig olyan szép bajsza van neki, hogy Kövér László is megirigyelhetné. Igaz, hogy eddig soha nem láttam, de nem biztos, hogy ez az én hibám. Lehet, hogy az övé sem. Mutatom:

Az úriembert Tessely Zoltánnak hívják tehát, és már bánom, mint a kutya, hogy 2012-ben, amikor Orbán Viktor söralátét nagyságú adóbevallásra vonatkozó ígéretét védte hősiesen, meghatottságtól elakadó hangon és lélegzettel, nem figyeltem fel rá. Pedig érdemes lett volna. Mert fontos, nagyrabecsült ember volt ő mindig. Földrajz-biológia szakos tanárként, néptáncoktatóként, Londonban fizikai munkásként, vagy az elmúlt nyolc év embert próbáló ideje alatt, Bicske polgármestereként.

Részlet Tessely Zoltán önéletrajzából: „1996-ban Londonban kaptam álláslehetőséget, melyet a Bokros-csomag ismeretében el kellett fogadnom.”

Tessely Zoltán pályafutása kiválóan példázza, hogy bárkiből, úgy értem bárkiből lehet kisvasútügyért felelős tárca nélküli miniszter (az Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy, értsd Felcsút és vidéke területfejlesztéséért felelős) miniszterelnöki biztos. Bárkiből, aki nem kérdez vissza, akinek nincsenek kétségei, akinek nincs szüksége a saját kútfejére ahhoz, hogy véleményt alkosson bármiről, akinek elég megmutatni az irányt és ő követi azt behunyt szemmel is, tűzön-vízen, vasúti síneken át. Aki mindig, minden körülmények között urazza és nagybetűvel írja a miniszterelnököt, államtitkárt és mindenkit, aki a tekintélyelvűség hierarchiájában fölötte helyezkedik el.

Ezért történhetett, hogy Tessely Zoltánnak valószínűleg nem kell már Londonban fizikai munkát végeznie soha az életben. Nem mondom, hogy nem tett ezért semmit, mert dehogynem:

fotó: tesselyzoltan.fidesz.hu

fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

fotó: tesselyzoltan.fidesz.hu

fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

fotó: tesselyzoltan.fidesz.hu

fotó: MTI

Igen, Tessely egy megkerülhetetlen figura, csak nem figyeltünk rá, mert a fontos embereket ábrázoló fotókon valamiért a nála fontosabb embereket néztük. Pedig ő is ott volt mindenhol, évek óta ott van mindenhol, ahova csak a legmegbízhatóbbak kerülhetnek: marhatelep átadásokon, szalagelvágós mellveregetéseken, óvodai ünnepségeken, a nagybetűs urak árnyékában. Büszkén, türelmesen, alázatosan.

Miközben sokan a söralátét nagyságú adóbevallást várták, Tessely az ő kackiás, huszáros, néptáncos bajszával kivárta a maga csontját. És mivel ez a sajátos szőrzet nem ront és nem javít azon a kötelezően szervilis ábrázaton, ami egy megbízhatóan keveset ugató miniszteri biztossal szemben alapelvárás, leesett végre az a csont.

Miniszterelnöki biztossá nevezték ki Felcsút térségének felügyeletére, értelemszerűen közvetlenül a miniszterelnök úr Miniszterelnök Úr alárendeltségébe. Ahol egyébként világ életében tartózkodott, de így legalább extra juttatásban is részesül. Kellett is ez az újabb funkció, hiszen köztudott, hogy egyébként a kormány nem adna pénzt ennek a térségnek. Kellett egy olyan személy, aki azért lobbizik, azért dolgoz ki éjt nappallá téve fejlesztési terveket, hogy a kormány objektíven, racionálisan tudjon dönteni, amikor meghosszabbítja majd azt a kisvasutat Bicskéig.

A történet kerek, a szálak összefonódnak, a párhuzamosok pedig a végtelenben találkoznak. A végtelen cinizmus birodalmában. Tessely Zoltán fegyelmezett, sorból soha ki nem lógó, soha semmilyen felsőbb utasítást meg nem kérdőjelező élete és munkássága kiváló példa arra,  miért annyira borzasztó, hogy -amint valahol olvastam – csak a tehetetlenségi erő mozgatja (ha előre nem is, de legalább egy helyben) ezt a kocsonyás taknyot. Amit megélhetési politikusokra támaszkodva, Orbán Viktor kormányzás címszó alatt maga köré termelt. Amely kocsonyás takony Orbán Viktor valószínűtlen jövőbe projektált bukásával szépen rászárad erre az országra, és nincs az az Isten, nincs az a kormányváltó erő, amely levakargathatná róla. A Tessely Zoltánokat, és a hozzá hasonló élősködők hadát.

Jó hír, hogy az az ember, aki feltétel nélkül mindent elhitt Orbán Viktornak, valószínűleg többé soha nem fog Londonban fizikai munkát végezni a megélhetéséért. Kevésbé jó hír, hogy – bár Felcsút és vidéke, hála legyen, nem maradt miniszterelnöki biztos nélkül -, fél  millió magyar ember önéletrajzából köszön ma vissza bizonyos névtelen pártkatona Tessely Zoltán sanyarú fiatalkora: 1996-ban 2010 után Londonban kaptam álláslehetőséget, melyet a Bokros-csomag az Orbán-kormány ismeretében el kellett fogadnom.”

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.