Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


De mégis ki az a Jakupcsek Gabriella?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ciki vagy nem: soha a büdös életben nem néztem Jakupcsek Gabriella egyetlen műsorát sem. Fogalmam sincs, hogy mekkora tehetség, hozzáértés, szakmaiság birtokában látta el műsorvezetői feladatait a köztévé különböző szórakoztatóipari produkcióiban.

Következésképpen akkor sem kaptam fel a fejem, amikor karácsony előtt 83 éves nagyanyám sikítófrászt kapott attól, hogy mi lesz vele Jakupcsek Gabriella Ridikül című, önmagán, rajtunk és a közszolgálaton egyszerre túlmutató műsora nélkül.

Ez azt is jelenti, hogy akkor sem kaptam a szívemhez, amikor Sebestyén Balázs, a hazai bulvár-arisztokrácia koronázatlan királya keresetlen szavak kíséretében mondott ítéletet a nézhetetlen, fos, de legalább kurva drága közszolgálati médiáról. Amely szerinte a legalja prosztóság tagadhatatlan következményeként vált meg egyik legnézettebb műsorának házigazdájától. Pont karácsony előtt. Aki – mint kiderült – nem tudta, miként fogja elmondani gyerekeinek, hogy anyuci holnaptól nem keres bruttó 1, 7 millió forintot. Borzasztó, meg kell a szívnek szakadni.

De nem. Nem itt van a vége. Egy hét távlatából a Bors című tudományos lap kiderítette: Jakupcsek valószínűleg marad. Csak nem 1,7 millióért, hanem négyért. Bár eddig sem voltam nyugtalan, most mégis megnyugodtam: nem fog utcára kerülni ez a drága jó asszony.

Ugyanakkor most, ezen a ponton lett kurva irritáló az, amire egy héttel korábban fel se emeltem a fejemet. Most nyert értelmet, mennyire szánalmas volt az a népnemzeti, modoros és indokolatlan szolidaritás a közszolgálati televízió sztárjával. Akiből – így visszagondolva – miért is csináltak mártírt ezelőtt egy héttel? Ha emlékezetem nem csal, Jakupcsek éppen akkor szerződött a köztévéhez (2011-et írtunk), amikor az intézmény futószalagon vált meg számos alkalmazottjától. Az akkor meglehetősen méltatlan módon kirúgott kollégákkal miért nem vállalt szolidaritást mindenki, aki most maga alá csinált szegény Jakupcsek miatt?

Az a helyzet, hogy Gabriellánk kamu kirúgása (teljesen érthetetlen ez a külsős baromság, hogy miért kell egy ekkora mammutnak kiszerveznie a munkát?) teljesen jelentéktelen amellett, hogy a köztelevízió minden egyes nap – akkor is, amikor van Ridikül Jakupcsekkel, és akkor is, amikor nincs – távoli országok propagandáját mossa össze az európai kultúrkörre jellemző populista népbutítással. Adófizetői pénzen.

Mivel soha a büdös életben nem láttam Jakupcsek Gabriella egyetlen műsorát sem, így becsszóra elhiszem nagyanyámnak, Sebestyén Balázsnak és másoknak, akik nézik, hogy ő készíti az egyik legnézhetőbb műsort a köztévénél. Csakhogy műsoronként bruttó 65, vagy ezután bruttó 153 ezerért nem dicsőség ez a teljesítmény. Ott nem, ahol folyamatosan hazudnak, híreket hamisítanak, híreket kreálnak és szervilis módon kiszolgálják a rezsimet.

Ott Jakupcsek Gabriella – aki egyetlen szavát nem emelte fel a véleményük felvállalása miatt korábban kirúgottak mellett-, nem áldozat, nem mártír és nem tarthat igényt az együttérzésre. Vagy ha igen, akkor csak annyira, amennyire a többi 128 névtelen, leépített köztévé munkatárs. Ha már.

Egyébként meg ha csak feleannyira működnének a jóérzés, szolidaritás reflexei ebben a társadalomban, amennyire nem működnek, akkor nem Jakupcsek Gabriella (köszöni szépen, pihenőszabadságát tölti január 6-ig) sorsa miatt fosná össze magát bárki, hanem kikérné magának, hogy ha lehet, ne az ő pénzén mossák az agyát. Esetleg feltűnne, hogy bőven vannak olyanok, akik nem napi, hanem havi 65 ezer bruttóért dolgozzák ki a belüket, és senkinek eszébe nem jut méltatlannak nevezni a sorsukat.

De mert ez nincs így, és mert Jakupcsek Gabriella Pro Európa-díjas újságíró is adja a nevét (havi 1,7 vagy 4 millióért, szinte mindegy) ehhez a gyalázatos közszolgálatnak csúfolt propagandához, tényleg csak az a kérdés, hogy de mégis ki az a Jakupcsek Gabriella? És főleg kit érdekel?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.