Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Bayer ráivott, majd kiátkozta a pápát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bűnös vagyok, mégpedig visszaeső. Képtelen vagyok ellenállni a kísértésnek és időnként (elég rendszeresen) átfutom az ellenzéki médiát. Az én nézőpontomból ellenzéki persze, egyébiránt kormánypárti az a média. Olvasom, mert érdekelnek mások gondolatai, igyekszem megérteni, vagy legalább elfogadni az én gondolkodásomtól nagyon távol álló eszmefuttatásokat. Több-kevesebb sikerrel.

Bayer Zsoltot még soha a büdös életben nem sikerült megértenem. Pedig próbálom, de nem megy. Ennek ellenére akár utcára is mennék azért, hogy ő is elmondhassa, amit el akar mondani, hogy leírhassa a gondolatait. Függetlenül attól, mennyi gyógyszerre mit ivott. Van persze kivétel, amikor a jeles publicista éppen embert ölne, lehetőleg tömegével. Ezt a törekvését, ennek leírását nem védeném meg.

Most – a szeretet ünnepének örömére – ismét előrukkolt Bayer egy olyan írással, ami az űrbe lőtte ki a vérnyomásomat. Erősebb idegzetűek itt találják a művet.

Ha a természetes mazochizmusomat nem vesszük figyelembe, akkor leginkább azért olvasom ezeket a bayeriádákat, mert korhű és elég pontos kivonatai az aktuális politikai kurzus aktuális agybajának. Most például a menekültek és migránsok bökik a kormány (ebből eredően a jeles publicista) csőrét, de új elem is keveredett a mondandóba. Mégpedig az, hogy a pápa (az a pasas, aki a keresztény egyház feje) valójában egy aljas geci. Egyrészt mert nem is katolikus, másrészt mert szót emelt a menekültek mellett, harmadrészt meg mert nem mondta el hatvan nyelven a karácsonyi áldást.

Ha nem olvastam volna már régebben a szeged-csanádi püspök, bizonyos Kiss-Rigó László magvas gondolatait ebben a témában, most nagyon csodálkoznék. De olvastam és már akkor túljutottam a csodálkozáson. A püspök úr fennen hirdeti: Orbán Viktornak van igaza a pápával szemben, legalábbis migráns ügyben. Ez biztosan így is van, csakhogy az a gyanúm: a pápa nem pont Orbán Viktorral óhajt konkurálni és nem direkte az ő bosszantására mondta, amit mondott, hogy tudniillik: a katolikusoknak erkölcsi kötelességük segíteni a menekülteket.

Ezzel szemben Kiss-Rigó László püspök azon a véleményen van, hogy a pápa őszentsége hülyeségeket beszél, a menekültek nem menekültek, ellenben a legtöbbjüknek van pénze. Ezek a nem-menekültek szemetet hagynak maguk után és sokszor az ételt is visszautasítják, cinikusak és arrogánsak – mondá a keresztényi szeretet jegyében a szeged-csanádi püspök.

Én a magam részéről nem vagyok vallásos, ebből eredően nem különösebben izgatnak egy püspök marhaságai. Még tíz püspök marhaságai sem, ami azt illeti. De egészen idáig nem tudtam, hogy a keresztény egyházban már ekkora demokrácia (majdnem liberalizmust írtam, én hülye) van, hogy egy kicsi ország kicsi püspöke csak úgy elküldi a pápát a búsba. Pedig de, elküldi és jóformán a pápai trónusra ülteti a magyar miniszterelnököt. Nekem mondjuk szinte mindegy is.

Most ez a kedves püspök jutott eszembe, ahogy olvastam a legújabb bayeriádát. Ha jól értettem a mondandót: mostanában már nem csak a melegeket, zsidókat, baloldaliakat, liberálisokat kell utálni, hanem a protestánsokat is, bár ebben egyáltalán nem vagyok biztos.

Abban azonban biztos vagyok, hogy Bayer szerint a mostani pápa egy vérgeci és számtalan az ő bűne. Az egyik például az, hogy nem mondta el hatvan nyelven: „Áldott karácsonyt!” Pedig ennek a mondatnak hatvan nyelven való elmondása maga a hazaszeretet, a nemzet és hasonlók. De a hatvan nyelvnek van sokkal súlyosabb mondanivalója is, mégpedig szó szerint arról szól, hogy:

„…katolikus magyar főurak adták életüket hazájuk szabadságáért és függetlenségéért.”(Bayer Zsolt)

Hogy van ez? A nem katolikusok nem adták? A nem főurak sem? Volt valami háború egykor, ahol kizárólag katolikus főurak irtották egymást? Aki tudja a megfejtést, árulja el nekem is! Köszönöm.

Ámde Bayer szerint ezek a szép idők már elmúltak, mert a pápa nem mondja el hatvan nyelven az áldást. És mivel nem mondja el, ezért – megint idézni szeretnék – a pápa:

„A mai pápa nem híve a katolikus egyház régi hagyományainak.

Ez a mostani pápa inkább új hagyományokat tisztel.

Mindenekelőtt médiasztárként szeret szerepelni, és a legjobban azt tudja, mit is kell mondania ahhoz, hogy igazi sztárként imádják a politikai korrektség sátánista templomaiban.”

Ismétlem, nehogy a figyelmetlenebb olvasók átsikamoljanak a ezen a mondatrészen:

„…a politikai korrektség sátánista templomaiban”

Hát nem gyönyörű? De tényleg!

Folytatom, illetve folytatja Bayer:

„Ferenc pápa II. József reformjait idéző reformdühének esett áldozatul az apostoli áldás hatvan nyelve is.
Mert hát, nem szabad beemelni az Urbi et Orbi áldásába a nemzeti hitvallást és büszkeséget többé. Le kell parancsolni a világ színpadáról az ott évente kétszer, egy-egy pillanatra fellépő nemzetet, hazát és nemzeti nyelvet is.
Ferenc pápa szerint ez az egyetemes katolicizmus új küldetése.
És az, hogy segítsen megteremteni a nemzetek Európája helyett az Európai Egyesült Államokat.
Ezt a célt szolgálja minden mig­ráns­ügyben elmondott mondata is, amelyet kissé értő fülekkel farizeusságnak is hallhatnánk.

És sajnos biztosak lehetünk benne, hogy a városnak és a világnak szóló áldást soha többé nem mondja el hatvan nyelven, de ha eljön az idő, hetvenhét nyelven is elmondja majd, hogy kötelességünk bárkit befogadni, számolatlanul.”

Szóval így. Szerintem a cikk végefelé vagy elfogyott a szerző gyógyszere, vagy nem fogyott el, csak ráivott, vagy nem tudom. Az azért eléggé valószínűtlen, hogy Orbán Viktor mostanság az Európai Unió teljhatalmú ura és egyben a keresztény egyház feje is lesz. Ennek a valószínűsége gyakorlatilag nulla. Persze abban az esetben, ha ők hárman – mármint Bayer Zsolt, Kiss-Rigó László és Orbán Viktor – alapítanak egy apostoli királyságot, vagy mit és kinevezik egymást királynak, pápának, vagy aminek tetszik, akkor persze megvalósítható.

De azért ebből én örömmel kimaradnék, ahogy az ország normálisab – többségi – fele is, gondolom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.