Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


DEHOGY AKARNAK EZEK OLIMPIÁT!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elhittétek, hogy Orbán G. Viktor és sleppje tényleg olimpiát akar rendezni Budapesten, a „bűnös városban”? Francokat, csak egy újabb alkalmat akarnak teremteni néhány milliárd lenyúlására.

 

Orbán G. Viktor és sleppje ugyanis pontosan tudja, amire minimális agytornával bárki rájöhet: gyakorlatilag semmi esélyünk nincs a rendezés elnyerésére. Akkor meg minek ez a csinadratta, minek a pályázás? Egyszerű: a pályázás kiváló alkalom a haveri cégek megtömésére súlyos milliárdokkal, a közpénz újabb jelentős részének lenyúlására.

Akkor lennénk csak igazán nagy bajban, ha valamilyen csoda folytán – mondjuk minden normális jelentkező visszalép – mégis ránk bíznák az olimpia rendezését. Emlékezzünk csak, mekkora szerepe volt az athéni olimpiának a görög válságban, arra a tanulságra, hogy nem túl szerencsés egy viszonylag kis és korrupt országban rendezni a játékokat. Nálunk az is gond lenne, hogy hirtelen a kamu tanulmányok, tervek alapján kellene nekilátni az igazi munkának, a kifosztott fővárosban, amelyben már a tömegközlekedést is szétverték.

Ez persze csak elméleti lehetőség, valójában nincs esélyünk. Orbánéknak viszont fontos a lenyúlás legalizálásának újabb lehetősége, ráadásul még ott van a járulékos politikai haszon.

Az olimpiai handabandázás ugyanis kiváló eszköz az ellenzék megosztására és lejáratására is. Mert vannak ellenzéki pártok, amelyek nem mernek szembemenni az olimpia rendezésének ötletével, akik pedig mégis, azokra megint rá lehet sütni, hogy nemzetárulók.

Amit eddig kifejtettem, csak az egyik lehetséges forgatókönyv, a legvalószínűbb. Van azonban egy még ennél is rosszabb változat: azt sem lehet kizárni, hogy Orbán G. Viktor már annyira egy képzelt világban él, hogy maga is elhiszi hazugságait és komolyan olimpiát akar rendezni. A stadionok, a felcsúti kisvasút és a várba költözés után újabb gyermekkori álom megvalósítására próbálja felhasználni gyakorlatilag korlátlan hatalmát. Ebben az esetben nemcsak milliárdokat nyúlnak majd le, hanem további milliárdokat meg elpocsékolnak hülyeségekre. A slepp többsége persze tudná, mi a valóság, de önös érdekből meg félelemből nem mondanának ellent a Kedves Vezetőnek.

Szerző: nocenz_Ura, Forrás: gepnarancs.hu

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.