Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Megnyugtatjuk Orbán Viktort

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A karácsony többnyire inspirálja politikusainkat arra, hogy nyilatkozzanak a médiában. Akár kell, akár nem. Egy interjú akadt a szemembe (szakorvoshoz majd az ünnepek után tudok menni) a Magyar Idők címre hallgató konzervatív közéleti portálon. Ők határozzák így meg magukat, nem én.

Az interjú készítője Csermely Péter, akinek innen is üzenni szeretnénk: érdemes lenne a Wikipédián lévő adatokat frissíteni, mert ott még mint a Magyar Nemzet vezető újságírója szerepel. A Simicska Lajos tulajdonában lévő lapot természetesen már nem Csermely Péter veretes írásai fémjelzik, mivel a neves publicista a szinte független Magyar Időkben veret mostanság. De ezt csak mellékesen jegyeztem meg, lényeg a karácsonyi Orbán Viktor interjú. Bevallom, még nem sikerült végigolvasnom, mert mindjárt az elején elakadtam és billentyűzetet ragadtam, hogy kifejezzem Orbán Viktorral az egyetértésemet!

„A migránsügy nem szimplán migránsügy. Okok vannak mögötte, azokra kell figyelnünk, már ha valakit érdekel, hogy mi lesz vele, a családjával, a gyermekeivel és általában azokkal a kötelékekkel, amelyeket hazának, nemzetnek, európai civilizációnak nevezünk.”

A miniszterelnök úr most is, mint mindig, igazat beszél az ő szájával!

Tényleg okok vannak a migránsügy mögött, mégpedig nyomós okok. A migrációnak önmagában komoly okai vannak. Például a gyenge ipar következtében állandósuló alacsony bérek mellett a megélhetés relatív magas költsége, ebből eredően a fiataloknál az önálló életkezdet, az egzisztencia, vagy a saját család alapításának ellehetetlenülése, a szociális rendszer működésképtelensége, a minden területre kiterjedő korrupció, a szabadságjogok megnyirbálása, a felsőoktatás elérhetetlensége a magas költségek miatt. Oka továbbá a jövőkép hiánya, az országot behálózó érdekcsoportok teljes hatalomátvétele, a központilag irányított gyűlöletkeltés, az össznépi fásultság, félelem.

Oka lehet az elvándorlásnak az, hogy egy adott ország kormánya nem a polgárokat szolgálja, hanem fordítva gondolja helyesnek és a polgárokat igyekszik szolgasorba kényszeríteni. Továbbá az is közrejátszhat, hogy nincs választható alternatíva akkor sem, ha valaki kötelességének érezné a politizálást. Az ellenzéki szerepbe ragadt pártok erőtlensége és a kormánypárt túlhatalma között semmi mozgástér nem maradt. Az országot szétfeszítő indulatok, a központilag irányított rettegés bármiféle változástól, a másként kinéző, gondolkodó emberek gyűlöletére trenírozott tömeg nem fér bele sok ember jövőképébe. Még a jelenképébe sem. Ezért ők elmennek.

Mindezek (és még sok egyéb ok) vezet oda, hogy valaki el akarja hagyni a hazáját és másik országban szeretné élni az életét. Nehéz döntés ez, hiszen ott a honvágy a szülőföld után, a hátrahagyott családtagok hiánya és ezer olyan érzelmi szál, ami fájdalmat okoz. De ez többnyire megoldódik, amikor az illető megfelelő munkát talál és nem kell rettegnie, hogy holnap jön a főnök nagymellű unokahuga, akinek kell az állása, vagy nem kell attól félni, hogy valami olyat talál mondani, ami a főnök politikai nézeteivel nem egyezik és kirúgják. A stabil egzisztencia és a befogadó közeg sokat segít, egy idő után pedig saját családja lesz a migránsnak. Ott, abban az országban, ahová menekült és ahol lehetőséget kapott arra, hogy kövőt építsen magának és szeretteinek.

Miniszterelnök úr, ez lesz az emberek családjával, a gyermekeivel és általában azokkal a kötelékekkel, amelyeket hazának, nemzetnek, európai civilizációnak nevezünk.

A haza máshol lesz, ott, ahol a család van és ahol az a család minden szempontból biztonságban van, ahol az ember gyermekeinek jövője van, ahol mindenkinek szabadsága van, ahol nem bűn az sem, ha házasságkötés nélkül él együtt két ember, ahol nem a kormány határozza meg a család fogalmát, ahol nyugodtan lehet más politikai eszméket vallani, mint a főnök, ahol nem érdekel senkit a vallásod, vagy annak hiánya.

De nem kell aggódni, ettől még az európai civilizáció fennmarad, sőt, gazdagodik, fejlődik, színesebb és erősebb lesz.

Legfeljebb a Nemzeti Együttműködés Rendszere rendül meg egy kicsit.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.