Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Karácsonyi sablontár: így üzen a magyar politikus a szeretet ünnepén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Legnagyobb sajnálatunkra idén Orbán Viktor miniszterelnök úr nem szorult bele a karácsonyfába, se máshova. Ezért, és ettől teljesen függetlenül: sajnos úgy tűnik, a nemzeti karácsonyi jókívánságok tekintetében politikusainknak nem igazán sikerült kitörni az ilyenkor szokásos sablonos semmitmondások kényszerűségéből.

Ennek ellenére tettünk egy kísérletet arra, hogy megrajzoljuk a magyar politikusok idei karácsonyi jókívánságainak szürke térképét. Ha már ez jutott, és hogy érezzétek a törődést. Összegyűjtöttük, mit üzennek választottjaink és kevésbé választottjaink karácsony alkalmából a legnépszerűbb közösségi oldalon. Különféle okoknál fogva, sokan lemaradtak a listáról, a végén majd összefoglaljuk a miérteket és a tanulságokat. Addig is:

Igazságosabb világot, több békességet és derűsebb életet kívánok honfitársaimnak.

Szerző: Orbán Viktor2015. december 24.

Kellemes ünnepeket, békés, boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!Mesterházy család

Szerző: Mesterházy Attila2015. december 24.

Ezzel a képpel kívánok mindenkinek ‒ kivétel nélkül mindenkinek ‒ áldott Karácsonyt. A fentről jövő fény adjon az ünnepen túl is belső világosságot, békét és jószándékot.

Szerző: Harrach Péter2015. december 23.

Mennyből a politikus. Pici bepillantás egy sütemény titkaiba. :)Én ezzel kívánok mindenkinek Boldog Karácsonyt és Békés…

Szerző: Kunhalmi Ágnes2015. december 24.

Áldott Karácsonyt kívánok!

Szerző: Gulyás Gergely2015. december 24.

Áldott Karácsonyi Ünnepeket!

Szerző: Rogán Antal2015. december 24.

Eljött az ünnep — a készülődést pont annyira szeretem, mint az ünnepet és idén különösen sok segítséget kaptam a két kedvenc kisangyalomtól 🙂 Áldott karácsonyt, meghitt, boldog órákat kívánok ?

Szerző: Szél Bernadett2015. december 24.

Mindenkinek nagyon boldog, békés ünnepeket kívánok! Igaz szeretettel ?

Szerző: Vadai Ágnes2015. december 23.

Annyira szomorú, hogy a Demokratikus Koalíció névtelennek szánt blogjai az ünnepek alatt sem lépnek hátra. Jobb lenne,…

Szerző: Szigetvári Viktor2015. december 24.

Mindenkinek boldog ünnepeket kívánok!

Szerző: Fodor Gábor2015. december 23.

„Egy lángot adok, ápold, add tovább és gondozd híven” mondta költőnk, Reményik Sándor. A Miskolci Gráciák jóvoltából…

Szerző: Pelczné Dr. Gáll Ildikó2015. december 20.

Mindenkinek nagyon boldog, meghitt, gyertyafényes Karácsonyt és pihenést kívánok! És a Reszkessetek betörőket max egyszer nézzük meg! 🙂

Szerző: Szabó Tímea2015. december 24.

 

„Előd, igazán kitalálhatnátok már valami új ajándékot! :-)” – viccelődött egyik bátyám, miután az azt megelőző években k…

Szerző: Novák Előd2015. december 24.

KELLEMES ÜNNEPEKETkívánok minden követőmnek!

Szerző: Bokros Lajos2015. december 22.

 

Szívfájdalom ide vagy oda, Áder János államfő, Kövér László házelnök vagy Lázár János miniszter úr (hogy Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezetőt ne is említsük) továbbra sem él együtt saját közösségi oldalával és az általában vett Facebook-kommunikációval, ezért nem tudjuk, pontosan hány darab közhelyet tudtak volna összegyűjteni hány karakterbe.

Ellenben például Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek vagy Rétvári Bence Ákos-szakértő KDNP-oszlopnak idén kimaradt a kereszténység legnagyobb ünnepe a szóra érdemes, Facebookra posztolható történések sorából. Nem mintha nem lenne túlélhető, sőt, bizonyos értelemben köszönjük is.

Abban bizonyára egyetérthetünk, hogy az eredeti, személyesebb, emberibb hangvételű üzenetek megfogalmazása iránti vágy nem égette le sem a mi, sem politikusaink karácsonyfáját, talán női vonalon sikerült egy kicsit lebontani a semmitmondás súlyos paneljeit. Nem nagyon, de kicsit legalább. Köszi.

Ettől függetlenül borzasztó, hogy három politikusból legalább egy még mindig nem tanulta meg, hogy a karácsonyt (kivétel, ha mondatot kezdünk vele) soha semmilyen körülmények között nem írjuk nagy betűvel. Mint ahogy az elcsépelt „kellemes karácsony” szóösszetételben a kellemes jelző használata sem feltétlenül rendeltetésszerű. Engem a megfelelő hőmérsékletű lábvíz és a töltött káposzta illata sokkal inkább emlékeztet a kellemesre, mint a karácsony (ajánlom Tóbiás József, Mesterházy Attila és Bokros Lajos szíves figyelmébe).

Mindent összevetve: a sablonszövegek, a gagyi képeslapok (bezzegGyurcsány a biztonság kedvéért még saját magát is rátette), és az önálló gondolatok hiánya (nagy tisztelet a kevés kivételnek) idén is meglehetősen felülírta a karácsony meghittségét, de biztos vagyok benne, hogy a megszállott rajongóknak ez nem tűnt fel, de nem is akadályozta meg őket a karácsonyi menü emelkedett végigkóstolásában.

Másokkal ellentétben, engem még Rogán Cecília erotikus tekintete sem botránkoztatott meg a „család szánkózni tanul a karácsonyfa tövében” című ünnepi Facebook-fotón, ezért bónuszként ide teszem Schmuck Andort is a végére. Ciki, de legalább eredeti.

Sajnos akit vártam nem jött el 🙁 megesik hogy a százlabú elesik ! Nem baj lesz jövőre is karácsony 🙂

Szerző: Schmuck Andor2015. december 24.

 

Ennyi a tanulság. Lesz jövőre is karácsony. Addig is, érjük be az ideivel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.