Február 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Liberális demokráciát előbb, utána jöhet a kereszténység

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 898,378 forint, még hiányzik 2,101,622 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ja, kérem, nincs annál könnyebb, mint egy nép évezredes félelmeire rájátszani, majd megspékelni fiktív ellenségek felidézésével, aztán eladni az egészet nemzeti cuccként. Piszkosul aljas, kültelki, suttyó tempó ez. De hogy ez a tempó aztán a szájára veszi Jézus Krisztust Bayer Zsolt tollán (metaforikusan, de mondhattam volna még harminc másikat), az már civilizációrombolás.

Az, hogy a magyarok nagy része nem tudja, mi a liberális demokrácia, de hovatovább egy lottóötösben fogadna, hogy egy ezeréves (lásd feljebb) zsidó vircsaft, amit azért hozott össze Ábrahám és Heller Ágnes, hogy a mindenkori Washingtonnal összefogva szívassa a törzsökös magyar népet, az picit mosolyogni való, ám napi 24 órában hallgatva (mindenféle hangfekvésben és lebontásban) a nemzeti propagandában, az még túlabbul a korábbiakon, yes, nemzetrombolás. Civilizációt és nemzetet rombolni imigyen egy kalap alatt, nos, ez kétségtelenül eltökéltségre vall.

Nem lehet itt, kérem, semmiféle Európa-megmentése-betörő-ellenségektől projekt sikeres, ha még annál is rosszabbak vagyunk, mint a betörő ellenség fikciója. A hagymázas hatalmi álmok és a sárkányfog veteményként tenyésző primitívség keresztezése nem mentett még meg semmilyen civilizációt. Ennek a megmentés projektnek a liberális demokráciára kellene irányulnia, amely minden civilizációs vívmányunk őrzője: megmenti az egyes embert a fasiszta csőcselékké aszalható tömegek támadásától, és a mindenkori kisebbséget a mindenkori többség hamis igazságkoncepcióitól. Liberális demokrácia – pontosabban ennek kulturális magától értetődése – nélkül az van, ami Magyarországon egyre tapinthatóbb: a tömeg előkészítése, elkészítése és felkészítése arra, hogy ugorjon, ha kell, az ura szavára, neki a kiválasztott kisebbség, “ellenség” torkának, akár a “kereszténység” ürügyén. Orbán Viktor tömeget aszal: kisajtolja az egyenként jóra is kapható tagjaiból az emberséget és a reflexiós igényt, kísérletezik, mire ugranak, mire nem, milyen ellenségképtől válnak hiperérzékennyé, mire hajlandók kvázi megvédendő magukat, mire nem (és egyre kevesebbre nem, pontosabban van az a propagandaművelet, aminek hatására, csaknem bármire).

Miféle kereszténységről beszélünk itt, kérem szépen? Arról, amely túlvilági üdvözülést tartogat nekünk egyénenként (véletlenül sem nemzetben gondolkodva), vagy amely megáldotta a fegyvereket minden adandó alkalommal? Arról, amely Európában vegyesen tett jót és rosszat, vagy arról, amelynek messze a legnagyobb vívmánya, hogy kiemelte az individualitást a masszából, és az Atya színe előtt önmagáért felelőssé téve megszemélyesítette azt, és amelyet most a fasiszta propaganda vissza akar nyomni nem ugyanabba, hanem egy sokkal veszélyesebb masszába?

Mindenki nyugodjon le, és villámgyorsan felejtse el, hogy a kereszténység mantrázásával megmenthető Európa! Ellenben követeljük vissza a liberális polgári demokrácia programját, követeljük a liberális polgári demokrácia kultúráját végre magunknak, sőt újravindikáljuk az egész civilizációnak, amely annak ellenére eltékozolni látszik, hogy ez volt és marad a személyiség védelmének legjobb eszköze, amely ép ésszel elgondolható – és követeljük ezt részint az ignoránsok nyugati hadainak tehetetlensége, részint a keleti politikai bűnözők mai generációjának minden manipulációja ellenére.

A szabadság intézményrendszerének megőrzése az egyetlen legfőbb Európa-projekt. Igazi csemege a konzervatívoknak. Maga a megidézett Sátán a fasisztáknak.

Béndek Péter

hafr.blog.hu

Forrás: gepnarancs.hu

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!