Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Összeverekedett a Fidesz, az MSZP és az LMP azért, hogy nekünk jó legyen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

De nagyon jó nekünk! Három párt értünk pofozkodik. Mi, keményen dolgozó kisemberek lebegünk honanyáink és honatyáink értelemtől csillámló tekintete előtt, értünk és miattunk feszülnek egymásnak a szellemi óriások.

Meg is vagyok én hatva piszkosul és mint érintett, de soha meg nem kérdezett kisember szeretnék halkan beleordítani a vitába. Mivel én egyetlen fillér közpénzt nem kaptam, ezzel szemben igen sokat befizettem már, valamint a fizetésem sem a közös kasszából jön, teljesen ingyenesen fejtem ki a véleményemet, adok tanácsot.

Miről is van szó?

Kezdődött azzal, hogy az MSZP elnöke – Tóbiás József (havi fizetése bruttó 1 296 321 Ft) Nagykanizsán azt találta mondani: úgy lehet megállítani az elvándorlást, hogy emeljük a fizetéseket. Mert szerinte az alacsony bérek miatt menekülnek az orvosok, szakápolók, boldog-boldogtalan.

Ezt követte húsz perccel az LMP társelnök-frakcióvezetője – Schiffer András (havi fizetése bruttó 1 296 321 Ft) és Szél Bernadett (havi fizetése bruttó 997 170 Ft) Budakeszin tartott sajtótájékoztatója. A tájékoztatón elhangzott: nagyon sok fiatalnak külföldön kell szerencsét próbálnia. „Ha valaki nem összeszerelő üzemben akarja leélni az életét, akkor a kivándorlás és a közmunka között választhat.”
Szél Bernadett azt mondta: 2015 vesztesei a dolgozó emberek voltak, az adózók fele a létminimum alatt keres, a háztartások több mint harmada a létminimum alatti jövedelemből él.

A Fidesz gyorsreagálású titkársága már küldte is az MTI-nek az előre betárazott választ: A Fidesz szerint a szocialisták csökkentették kormányzásuk alatt a fizetéseket, míg a Fidesz béremelési programokat indított több ágazat dolgozóinak is.

Na kérem! Nekem is van erről véleményem és el is mondom. Tekintettel a közelgő szeretet ünnepére, valamint arra a tényre, hogy rendkívüli módon jófej vagyok, ingyen teszem.

Tisztelt Tóbiás úr!

Kétségtelenül alacsonyak a fizetések Magyarországon, de az elvándorlásnak nem ez az egyetlen oka! A reménytelenség, a kilátástalanság sokkal súlyosabb probléma. Béreket emelni feltétlenül kellene, de előbb meg kell teremteni azok feltételeit. Bért fejleszteni nem lehet hitelből, újabb adóságokba nem lehet verni az országot. Már így sem látszunk ki belőle. Javasolnám az egykori kormánypártnak, ne elégedjen meg a sajtótájékoztatunk-tiltakozunk-jólmegmondjuk különféle variációival, mert az önök fizetése is a mi zsebünkből megy. Éppen abból a közös kasszából kapják a fizetésüket és egyéb juttatásaikat, ahonnan Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Polt Péter is. Közpénzből. Tessék tenni azért, hogy az uniós fejlesztési források ténylegesen fejlesztésekre menjenek, hogy a közpénz a köz javára fordítódjon, hogy infrastruktúra épüljön, hogy az oktatás és a tényleges munkahelyteremtés kimozduljon a holtpontról. Tessék tenni azért, hogy munkahelyek jöjjenek létre, hogy legyen versenyképes iparunk, hogy modernizáljuk a mezőgazdaságot, az állam támogassa a vállalkozásokat, az önfoglalkoztatást.

Hogy mi módon tudnak tenni ezért, azt én nem tudom, de oldják meg a nem kevés fizetésükért.

Schiffer Andrásnak és Szél Bernadettnek centire ugyanezt üzenem.

A Fidesz-KDNP-nek van más mondanivalóm.

Drága csillagjaim!

A magam részéről leszarom a szocialistákat és azt is, mit csináltak évekkel ezelőtt! A kérdésem az: ti mit tettetek ellene? Voltak vizsgálatok? Nyomozások? Perek? Itéletek? Ha nem, akkor kuss van. Ettől függetlenül már régen nem az MSZP vezeti az országot, hanem ti, kedveskéim. Annyi ideje vezetitek, amennyi idő alatt egy szorgos honleány akár hat unokával is megajándékozhatta volna Kövér László házelnök urat. Ti mit tettetek ennyi év alatt azért, hogy ez egy élhető ország legyen? Hol van a fejlődés? Nem pofázni kell, főleg nem hazudni, mint a vízfolyás.

Hol az a rengeteg uniós fejlesztési pénz, a befizetett adók, a közpénzek? Mi épült abból? Út L. Simon borászatához. Disznótelep Mészáros Lőrincnek. Új szőlőtőkék Lévai Anikónak. Birodalom Simicska Lajosnak. Saját láb Orbán Ráhelnek és Tiborcz Istvánnak. Zongora, kastély, festmények Matolcsy Györgynek. Bánya Orbán Győzőnek. Út Zsiga Marcell házáig.

Gucci táska lett belőle, aranyóra, palota, magánvagyon, halastavak, birtokok. Nektek és slapajaitoknak.

Nincs iparunk. Külföldi beruházások vannak, amelyek bármikor találhatnak más helyet maguknak más országban. Akkor pedig nulla lesz az ipari termelésünk, ha az autógyárak és hasonló, külföldi tulajdonú termelőegységek kivonulnak innen.

Hordjátok szét a közpénzt. Miközben a magyar kisvállalkozókról, alkalmazottakról lenyúzzátok a bőrt is, közel hatvan adónemmel nyomorítotok mindenkit, kivonjátok a pénzt az oktatásból, az egészségügyből, még mindig visszafelé mutogattok.

Ki adta oda Andy Vajnának a kaszinókat, hogy a jóember milliárdos nyereségét ne a magyar kasszába adózza, hanem külföldi vállalkozásaiba szippantsa ki?

Százmilliárdok mennek el a Várba költözésre, felesleges stadionokra, Felcsút világvárossá tételére. Százmilliárdok mennek el zárt közbeszerzéseken, amikor tudjátok, kinek akarjátok adni a megbízásokat. Felvásároltok mindent, a bankoktól kezdve a vállalkozásokig, telinyomjátok közpénzzel aztán eladjátok egymásnak. Mindenkit hülyének néztek?

Hol van a nyugdíjvagyon? Lenyúltátok, ráadásul átírtátok az Alkotmányt is, már régen nem kötelezettsége az államnak nyugdíjat biztosítani a befizetésekért cserébe. Ezt elmondtátok a híveknek? Mert szerintem nem.

Már mindent elloptatok, ami mozdítható. Igaz, a termőföld nem mozdítható, de most azt viszitek. Ordas hazugságokkal etetitek a hüyéket, hogy a magyar gazda jut földhöz! Az, meg egy büdös franc! A szétlopott pénzeket nem lehet pótolni, az elmaradt fejlesztéseket nincs miből megvalósítani. A közmunka nem tényleges megoldás, abból bevétele nincs az államkasszának, hanem csak kiadása. Elmondtátok a szurkolóitoknak, hogy az egyre növekvő számú közmunkást ők tartják el az adójukból? Illetve nem is tartják el, hiszen a közmunkások dolgoznak a nyomorult alamizsnáért, de adót, járulékokat nem fizetnek, azt a közösből mi pótoljuk ki. A fideszhívek is. Tudják ezek az emberek, hogy ugyanannyi nyugdíjasnak és egyre növekvő számú közalkalmazottnak kell megteremteni a fizetését úgy, hogy a sokszázezer közmunkás helyett is nekik kell befizetni?

Hinni nem akarom, hegy ennyi aljas hazugság, ennyi kőkemény korrupció, ennyi lopás büntetlenül maradhat örökre.

Azt javasolnám a kormányon lévő és az ellenzéki pártoknak is, ne egymásnak és nekünk üzengessenek, hanem oldják meg a bajokat. Ha erre nem képesek, akkor pedig takarodjanak el dolgozni.

Közmunkásnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.