Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Orbán Viktor paranoid konteója: így riogass nem létező baloldali migránsokkal!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyar miniszterelnöki alapvetés, és sajnos egyáltalán nem érdektelen ezekben a viharvert, Európa vallási, nemzetiségi és egyéb összetételére törő ínséges időkben: miután megkapták az állampolgárságot, az Európába érkező bevándorlók túlnyomó többségben baloldali szavazók lettek.

„Élünk a gyanúperrel, hogy egy titkos vagy be nem vallott szavazóimport is történik Európában.”

Ezt nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök úr egy cseh lapnak. Bár az MTI véletlenül mindent elkövetett azért, hogy a hírről már egy héttel korábban értesüljön a magyar nyilvánosság, hivatalosan tegnap óta tudjuk. Hogy ez van.

Nem tudom, minek szánta Orbán, de alighanem tekinthetjük ezt a legújabb önleleplező vallomásának. Mármint abban a tekintetben, hogy ez így leegyszerűsítve annyit jelent: a bevándorlás kérdésében mi aszerint foglalunk állást, hogy az import árucikk vajon kire szavaz. Ha jól értem (az összes többi mellett), most konkrétan az a probléma a migránsokkal, hogy mi van, ha nem a Fideszre szavaznak? Ezt az egyszerű, kristálytiszta leegyszerűsítő érvelést mindig is rendkívüli módon csodáltam.

Arról nem beszélve, hogy teljesen életszerűnek találom, hogy Angela Merkel baloldali szavazókat importál Európába. Angela Merkel, a Kereszténydemokrata Unió (CDU), az Orbán Viktor Fideszével azonos pártcsaládhoz tartozó alakulat elnöke. Összeesküvés-elméletnek kiváló, de nem lehetne, hogy legalább foltokban némi logika is szoruljon a mondanivalóba? Karácsony előtt egy héttel, miközben a Fidesz toronymagasan uralja a hazai pályát, miközben az egyetlen veszélyesebbnek tűnő ellenfél egy hasonló ideológiai alapokon szerveződő szélsőséges párt jobbra, Orbán Viktor nem létező baloldali szavazókat vizionál és azokkal riogat.

Attól eltekintve, hogy – politikai pártjaikat és pártcsaládjukat tekintve – a fő bűnös, a bevándorláspárti Merkel ugyanannyira nem tekinthető baloldalinak, mint Orbán Viktor, egészen elképesztő, hogy ez a következetes jobb-bal dichotomizálás mivé alakította silányította ezt az országot és annak uralkodó közbeszédét. Jelezni szeretném, hogy az Orbán-féle felvetésre semmilyen bizonyíték nincs, mint az általában lenni szokott, de érteni vélem, hogy az utóbbi időben kicsit megkopott ennek a témának az uszító hatása, teljesen időszerű volt töltényeket cserélni.

Ezzel együtt riasztó, hogy ez a kurucinfó szintű kinyilatkoztatás jelenti a magyar miniszterelnök külföldi (egyben haza üzenő) kommunikációjának gerincét. A konteók gyártásának eme fokán én például simán el tudom képzelni, hogy ezt az egész bevándorlási hullámot a jobb- és szélsőjobboldal szervezte Putyinnal kéz a kézben, hiszen az európai mérések szerint rövid távon legalábbis ezek az alakulatok nyertek a legtöbbet az ügyön. Körülbelül ugyanannyira megalapozott és felelős kinyilatkoztatás lenne ez is, mint Orbáné.

Semmi kedvem kényes vizekre evezni, de azt hiszem Orbán Viktornál jobban senki nem tudja Európában, mit jelent a szavazóimport. A kettős állampolgársághoz kapcsolt szavazati jog nem pusztán ártatlan, jóvátételi gesztus volt, ha jól emlékszem. Ez viszont nem homályos találgatás, ez tény. Ennek fényében enyhén hiteltelen ilyen típusú összeesküvés-elméleteket gyártani. Pontosabban – kézzelfogható bizonyíték hiányában – olyasmivel vádaskodni, amit mi magunk már elkövettünk. Ráadásul nem tudok arról, hogy lenne olyan ország az Európai Unióban, ahol a menekültstátusz mellé automatikusan és azonnal állampolgárság és szavazati jog is járna. Következésképpen ezek az emberek nem szavazhatnak sem a jobb-, sem a baloldalra. Vagy ha igen, akkor nem csak az szorulna magyarázatra, hogy mitől lesz egy szír menekültből baloldali szavazó, hanem az is, hogy mely országok parlamentjei szavazták meg azt a törvényt, amely olyan jogokkal ruházná fel őt, amelyekkel nyilvánvalóan nem ruházza fel. Mert nincs ilyen törvény. Sehol.

Az életszerűségre visszatérve: mennyire lehet logikus, hogy a szélsőségesen vallásos, a házasságon kívüli szexért akár saját lányaikat is megfojtó muszlimok, akik az alkohol és a miniszoknya megveszekedett ellenségei is nem mellesleg, a balliberális értékek-pártok mellett teszik le a voksukat? Orbán Viktor pontosan tudja, hogy mennyire. Nagyjából semennyire. Vagy ha igen, legfeljebb a sokadik generációs bevándorlókról feltételezhető ez. Ennél sokkal fontosabb viszont, hogy a pánik fenntartásához a sátáni baloldal víziója továbbra is elengedhetetlen, hiszen a kommunistáktól, a tudjukkiktől való, kamu hamu alatt izzó rettegés kovácsolja kompakt egységgé a jobboldalon szétszéledt nyájat.

Fotó: politics.hu

Úgyhogy nem beteg ez, nem őrült meg, dehogyis. Kormányzása évein végignézve, tökéletesen kirajzolódik (igaz, hogy egy alternatív valóságban történik mindez) egy majdhogynem racionális lavírozás a balliberális, gonosz Unió-bankok-multik alkotta Bermuda-háromszögben, ahol mindenki Magyarország kiszolgálatottá tételén, porba hullásán mesterkedik. Ezeket próbálja lassan egy éve naponta összemosni a bevándorlókkal. Azt a veszélyes és teljesen hamis látszatot kelteni, hogy mostmár aztán tényleg mindenki összefogott ellenünk, mind meghalunk, ha ezek idejönnek. Elismerem, mesteri (többek között kommunikációs) húzás a falig elmenve mindent az emberek ostobaságára és vele született gyűlöletére feltenni. Félek, hogy a számok így is őt igazolják.

Máshonnan közelítve persze végképp érthetetlen, mi ez a rettegés a baloldali veszély fölött. A totális államosítás mezején, a kommunista rezsiharc, vagy a közmunkának csúfolt állami munkahelyteremtés, illetve az állam általában vett szerepének fokozatos kiterjesztése mellett ennek inkább örülni kellene, Orbán úr! E tekintetben a fideszes szavazók (és mint tudjuk, ők vannak túlerőben) tulajdonképpen baloldali érzelműek. Ha ezekhez csapódik esetleg pár migráns, olyan nagy baj lesz az? Mert abban feltétlenül igaza van, hogy ha én például Angela Merkel által importált bevándorló lennék, biztos arra a pártra szavaznék, amelyik kevésbé hangosan utál. E tekintetben ön valóban nem sok jóra számíthatna.

Kár, hogy ez a jobb-bal szembeállítás itt is már megint hamis dilemma. A rezsicsökkentés nyelvén értőknek persze fölösleges koherens magyarázattal előállni azzal kapcsolatban, hogy a törésvonalak teljesen máshol vannak. Őket nem a koherencia hozza lázba.

Igen, ha elfogadjuk, hogy a csúnya, de egyébként jobboldali Merkel bevándorláspárti, akkor van arra némi esély, hogy az érintettek nem felejtik el ezt, ha egyszer valamikor szavazati jog hull az ölükbe. Már ha lesz Merkel egyáltalán még akkor.

Igen, életszerű, hogy azokban az országokban, ahol a baloldal bevándorláspárti ott a bevándorlók azokra fognak szavazni, akik „tárt karokkal” várják őket (ilyen nyilván sehol nincs), és nem azokra, akik ellenük hergelik a népet. Németország, de Luxemburg, vagy Hollandia sem pont nem jó példa arra, hogy az ideológiai jobboldal miként retteg a migránsoktól, mint leendő baloldali szavazóktól. Ahogy azt orbáni értelemben illene.

Igen, ez így leegyszerűsítve persze igaz, csak éppen így és ennyire leegyszerűsítve csak részigazság, amivel aljas módon manipulálni lehet, különös tekintettel arra, hogy kérdéses: ezek a leendő szavazók képeznek-e bárhol is olyan kritikus tömeget, amivel érdemben számolni érdemes, vagy amitől rettegni kell. Karácsony előtt egy héttel főleg.

Igen, aggasztó, hogy az ilyen paranoid konteókra, az ilyen nettó demagógiára igény van. Akkor is, ha egy cseh lapban jelennek meg egy héttel azután, hogy az MTI megszellőztette. Félelmetes, hogy brutális szegénységben, rothadó házakban, darabokra hullott családokban, decens egészségügyi ellátástól fényévekre élő emberek országában erre alapozni lehet. Hogy akárki találta is ki ezt az álkérdést, igaza volt abban, hogy működik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.