Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Néhány liberális gondolat Surján László emberi mélységéről

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerintem mostanában pattant el bennem a húr, cérna, hajókötél. Valami. Eddig is bosszantott, hogy hivatásos politikusok más világnézetű embereket minősítgessenek. Talán Kocsis Máté liberálfasiztázása, talán a takony idő tette, de elegem van.

Mostantól nem fogom szó nélkül hagyni, ha hasonlót tapasztalok. Konkrétan: geci leszek, bár nem a szó orbáni értelmében. Tehát:

Surján László/Facebook

Surján László/Facebook

Drága Surján doktor!

Orvosként bizonyára tisztában van a kóros soványság okaival és a betegség súlyos, akár halálos kimenetelű következményeivel. Ha máshol nem, munkahelyén, a boncteremben találkozhatott ilyennel.

A francia törvényhozás beleszólhat abba, hogy egy életveszélyes betegséget lehetőleg ne terjesszen és propagáljon, hanem visszaszorítson – ez esetben – a szépségipar. Az emberi élet szent. Azt hiszem, ez az Ön vallásában is így van. Én nem vagyok vallásos, de tisztelem az életet. Még a másokét is.

Ezért meglehetősen otromba, mondhatni tahó dolognak tartom összehasonlítani egy szórakoztatóipari vállalkozó – hívjuk őt Ákosnak – és az őt szponzoráló Telekom szerződésbontását és egy életveszélyes betegség ellen tett jogi lépést. Mert ez a sunyi, ámde Öntől tökéletesen megszokott célozgatás, a kultúrember álarca mögé rejtett uszítás erről szól. Még az életben nem láttam az Ön közösségi oldalán megosztani Ákos dalt, kivéve most. Most, amikor ez a parancs, érik a narancs. Amikor a migránsok voltak terítéken, akkor naponta olvashattuk az Ön magasröptű és keresztényi gondolatait arról, miért is nem szabad beengedni „ezeket”. Annyi megosztott cikket, amelyben beszámol a sajtó (mindegy milyen sajtó és mindegy, milyen nyelven) arról is, ha egy táborba zárt illető akárcsak cseppfertőzéssel náthát okozott a befogadóinak – én máshol nem láttam, kizárólag az Ön oldalán. Most Ákost kell védeni, a liberálisokat szidni. Ön teszi is a dolgát. Mint mindig. Gondolkodás nélkül. Pedig az soha nem árt.

Segítek.

A Telekom egy vállalat. Jelen állás szerint még nem Andy Vajna, Habony Árpád, Orbán Viktor valamely ismerőse, de még csak nem is Ön a Telekom tulajdonosa. Pláne nem a magyar kormány. Egy ilyen cég – mint például a Telekom – azt és úgy szponzorál, ahogy csak akar. Magánügy. Ebből eredően azzal bont szerződést, akivel akar. Ez szintén magánügy. Akkor is az, ha a magyar kormány – jelzem, a fasz tudja ki által felhatalmazva – ebből bolhacirkuszt csinál. A magyar kormány – tőle elvárható és megkövetelhető módon – rohadt gyorsan számoljon el az állampolgárok felé azzal, mennyibe fog nekünk kerülni ez a bohóckodás? Ugyanis tudok olyan cégről, ahol  egy szolgáltatóváltás másfél milliárdba került. Az úgy van, hogy amennyiben másik társasággal köt az ember szerződést, az összes mobilt lehet dobni a kukába. Új készülékeket kell venni, mert minden szolgáltató csak a saját készülékébe alkalmas kártyát forgalmaz. Ez übergagyi – mondjuk 20 ezer forintos – készülékek esetén is szívszorító összeg lehet. Amit mi fogunk kifizetni, adófizetők. Hány készülékről lehet szó? Hm?

A magyar kormány ezen túlmenően számoljon el azzal, miért is a házimuzsikusuk pártjára állt ebben az ügyben, és miért nem többmillió nő pártjára? Például. Úgy, ahogy tette ezt a Telekom. Ugyanis Ákosnak bármikor módjában állt volna kiállni az emberek elé és azt mondani: Ne hülyéskedjünk már! Félre tetszettek érteni, én nem azt akartam mondani hogy, hanem azt akartam mondani, hogy. Ha rosszul fogalmaztam, bocsánatot kérek mindenkitől. 

Ákos ezt nem tette meg, a szponzor úgy döntött, ahogy. Itt vége is lenne a sztorinak, ha a tisztelt kormány nem izomból akarja lenyomni a Telekomot.

Öntől ostoba és meglehetősen hatásvadász dolog egy idióta kormány idióta döntését párhuzamba állítani egy másik kormány, az életet védő döntésével. Szerintem. Ahogy ostoba és kártékony dolog egy politikus részéről, ha az a poltikus (de akár patológus) a dohos szellemkedés, a túlbecsült intelligencia és a feltételek nélküli szervilizmus életlen fegyverével beáll a gazdája mögé a -politikailag máshogyan gondolkodó – honfitársai ellen uszítani. Bár én nem vagyok orvos, csak egy rohadt liberális.

Ugye, doktor úr?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.