Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Urak! Itt lent véresek a sziklák

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Talán van, aki emlékszik Erzsébet történetére.

Aki nem olvasta, itt megteheti.

Erzsébet tovább vitte az ügyet. Felülvizsgálatot kért. Több hónap várakozás után kapott időpontot. Most volt ez az időpont. Öt nappal a vizsgálat időpontja előtt kapta meg a határozatot, pontosabban a behívót felülvizsgálatra. Öt nap.

Ez idő alatt kellett a körzeti orvostól beszerezni a friss papírokat. Valamire. Nem tudom, milyen papírokat, hiszen az állapota nem javult azóta sem. Mitől is javult volna?

Itt a beszélgetésem Erzsébettel. Változtatás nélkül.

„Hétfőn „rohanok” nyomtatványt szerezni a kormányablaknál, háziorvos kb. 2 nap mire megírja. Plusz a 2 buszjegy ami egy heti kenyerünk ára.„(2015. 12. 13.)

Két buszjegy két napi étel ára…..

Ma folytatódott a történet és a beszélgetés.

„Tegnap lezajlott a felülvizsgálat, most várhatom újabb hónapokig az eredményt. Amiket ott hallottam várakozás közben, (merthogy 12.30-ra rendeltek, és már 1/2 3-kor be is hívtak) egy 60 év körüli hölgyet súlyos elmebetegneknek írtak, de mivel szerintük 14 éves kora után lett elmebeteg, ezért nem járt neki fogyatékossági. Szegény mindenkinek felháborodva mesélte, hogy sosem volt baja az elméjével. Egy másik 100 km-t utazott a két helyen eltört gerincével, ő 1/2 11-re volt berendelve, előttem került sorra. Egyetlen egy „ál”beteget sem láttam, viszont mindegyik már másodfokon volt, tehát alapból elutasítják a kérelmet beadókat.
Talán kapok a két mankóm mellé egy fenékseprűt, hogy tudjak dolgozni!”
Tehát ez a jelen állapot. A két mankóval járó nő nem elég rokkant.
Nekem viszont vannak kérdéseim. Bárkihez, aki tehet valamit Erzsébet és a többi kétszázezer halálraítélt ember érdekében. Tehát.
Erzsébet most munkakeresési nem tudom mit kap. Ez ugye limitált ideig jár, aztán nem.
Ha letelik ez az idő és a kedves „álrokkant” egy naptári évben nem teljesít valahány ledolgozott napot, akkor a későbbiekben nem jár tovább ez az őrületes összeg sem.
Márpedig ugye nem fog tudni ledolgozni semennyi időt sem, mivel nem alkalmas közmunkára. Bár ő vállalná és vonszolná magát a két mankóval az árok mellett egy seprűvel, de a munkaügyi központ nem tud neki munkát adni.
Mert nem alkalmas közmunkára.
De nem elég rokkant, hogy ellátást kapjon.
Tehát letelik az idő, tovább nem fogja kapni ezt a nyomorúságos ellátást sem.
Kihullik a nem létező szociális hálóból. Egyenesen a sziklákra. Két mankóval.
Amint nem jár neki ez a mostani ellátás, kiesik a TB rendszerből is. Ugyanis neki kellene fizetnie a havi TB-t, amit miből is fizetne? Semmiből.
Innentől nem jár neki TB támogatott gyógyszer, sem egészségügyi ellátás. Csak életmentő ellátást kap. Ha beviszi a mentő, mert összeesik az utcán, akkor a kezelés költségét utólag ki fogja neki számlázni az egészségbiztosító.
Mi történik, ha nem tudja kifizetni a számlát? (miből is tudná?)
Behajtják, mint köztartozást.
Ha nem tudják behajtani, akkor mi lesz? Viszik a lakást a feje fölül? Mik most a szabályok?
Ha viszik, megy az utcára? Két mankóval?
Ha ezt megússza, akkor tovább mi lesz vele?
Bevétele nincs.
Munkája nincs.
Egészségbiztosítása nincs.
Nyugdíja nem lesz. Mert miből lenne?
Urak, ott a Parlamentben!
Átgondolják néha, melyik törvénynek mik a következményei?
Ha igen, akkor már csak egy kérdésem van: szándékosan ítélték halálra ezeket az embereket?
Csak két utolsó kérdés:
Jól alszanak?
Készülnek a szeretet ünnepére?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.