Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Állami földet államtitkárok fitneszedző feleségeinek!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Emlékeznek bizonyára, hogy november vége fele startolt az a többhetesre méretezett árveréssorozat, amelynek célja, hogy a helyben lakó, életvitelszerűen földműveléssel foglalkozó magyar emberek művelésre alkalmas állami földekhez jussanak szerte az országban. Mondom, életvitelszerűen földműveléssel foglalkozók.

Ennek a kormányzati célkitűzésnek a szellemében jutott csinos, 34 hektáros, Velencei-tavi természetvédelmi területhez Vass Eszter, L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár földművelő felesége. Már amennyire a fitneszedzői foglalkozás földművelésnek minősül, úgy feltétlenül.

Ha a Blikk értesülései helyesek, a jelenleg szántóként és legelőként nyilvántartott terület idegenforgalmi célokra alkalmas, az M7-es autópálya szomszédságában, a Budapesttől 44 kilométerre lévő Nadapon található, és aranyáron sikerült megszerezni. A 21,5 millió forint, azaz a 617 ezer hektáronként ár nem kicsit jutányosnak számít,  Velencén ugyanis hektáronként 3 millióért értékesítették az állami földeket.

Az államtitkár szerint neje nem közszereplő, így a nyilvánosságot nem is kell tájékoztatnia üzleti ügyeiről / Fotó: fitneszter.hu
A néni nem közszereplő, ezért nem ránk tartoznak az üzleti ügyletei (fotó: Blikk)

Nem is ez a lényeg, hanem hogy hibátlanul működik a program. (Amúgy tartsa fel a kezét, aki gondolta volna, hogy L. Simon felesége fitneszedző! Na, ugye?) Öröm és boldogság, hogy lesz valaki, aki ezt a magyar földdarabot is gondozni, művelni fogja.

Igaz ugyan, hogy ebből nem lesz új magyar gazdacsalád, nem lesz egyetlen új munkahely sem, de legalább a kitartott oligarchák pereputtya gyarapodik pontosan szépen, ahogy a csillag megy az égen. Persze a kapálásnál, gyomlálásnál jobb fitneszt aligha tudnék elképzelni, és a rákellenes barackmagokat is lesz hova elültetni.

Úgyhogy ki van ez találva. Arról nem beszélve, hogy mivel az önkormányzat amúgyis szállodát tervezett a területre, újdonsült földművelő Eszter asszony építhet például egy jó kis fitneszstadiont a tervek helyére. Ha már ilyen olcsón hozzájutott az anyaföldhöz, nem?

Szóval nem irigykedünk, megnyugszunk: a magyar föld a lehető legmegfelelőbb, leghozzáértőbb kezekbe kerül. Azoknak a kezébe, akiket a legjobban megillet, akik a lehető legtöbbet ki tudják hozni belőle. Tanulság? Nem elég fideszesnek lenni, nem árt fitneszesnek is.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.