Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Balog Zoltán miniszter lerántja, mert gyereket akar

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szebben nem is indulhatott volna a napom, minthogy ráakadtam az alábbi hírre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és külön Balog Zoltán emberminiszter úr új kampányt indít, „Testvérben az erő” címmel. Végre! Már csak ez kellet! Érzem, hogy ez a kampány lesz az, amely végleg virágzásnak indítja kicsiny országunkat Battonyától Alsózsolcáig, Hugyagtól Lipótmezőig!

A családi élet és kiemelten a szociális egyenlőtlenségek iránt közismerten elkötelezett Balog Zoltán miniszter úr bejelentette: havonta 5 ezer (5 000, ötezer, ÖTEZER) forinttal fog nőni jövőre a kétgyermekes családok adókedvezménye. Ekkora plusz jövedelemből gazdálkodhatnak azok a családok, ahol dolgoznak a szülők! Végre nem lesz álom többé a családi nyaralás, az új (vagy egyáltalán) hűtőszekrény, de akár még nagyobb otthonra is cserélhetik az egyszobás panelt.

Az elkötelezett családvédő és miniszter az új kormányprogramot bejelentő sajtótájékoztatón egyetlen huszárvágással megfejtette a gyermekvállalási kedv drasztikus csökkenésének az okát, lerántva ezzel mintegy a leplet. Ezt a mondatot érdemes idézni, megtanulni, falvédőre hímezni, szívünkbe gravírozni, mert igazsága örök és kikezdhetetlen.

„A felmérések azt mutatják, hogy gyakran már a második gyerek születésére sem jut idő a családokban, ahhoz azonban, hogy minél több háromgyerekes család legyen Magyarországon, először el kell érni, hogy a második gyerek is megszülessen.” (Balog Zoltán)

Mivel magam is anya vagyok, csak egyetérteni tudok Magyarország emberminiszterével!

Jól emlékszem, hogy a második gyermekemet négy évig hordtam a szívem alatt, mire időt tudtam szakítani a szülésre. Hol nekem nem volt időm, hol a szülészorvos volt elfoglalt, hol a magzat nem ért rá. Nehéz volt összeegyeztetni azt az időpontot, ami mindenkinek megfelelt, de végül sikerült.

Ehhez képest a harmadik gyermek születése már automatikusan háromgyerekessé minősítette át az addigi kétgyermekes családmodellünket. Csodálatos pillanat volt! Pedig akkor hol volt még a havi ötezer forintos adókedvezmény? Sehol!

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a pénztelenségen kívül az információhiány is oka lehet annak, hogy kevés gyermeket vállalnak a magyar anyák. Ezt orvosolandó a minisztérium kampányfilmet készített, amely kampányfilm hamarosan hallható lesz majd a rádióban.

Alig várom!

Sikerkampány lesz ez, érzem a csontjaimban! Már a címe is telitalálat! Bölcs és főleg igaz.

Testvérben az erő

Mint háromszoros anya, ezt is csak megerősíteni, aláhúzni és alátámasztani tudom. Ez utóbbi főleg fontos, el ne dőljön…

Amikor a legidősebb gyermekem külföldre ment dolgozni, nagyon nehéz volt. Neki is, nekünk is. A két fiatalabb már sokkal könnyebben ment utána, mert tudtak támaszkodni egymásra, segítették egymást, a honvágy sem gyötörte őket annyira. Erőt adtak egymásnak.

Záró gondalatként csak megköszönni tudom Balog Zoltán emberminiszter úr, a magyar kormány és minden egyes magyar politikus áldozatos és csak a magyar emberek boldogságát szem előtt tartó munkáját.

Köszönöm a magam és gyermekeim nevében, akik nem jöhettek volna létre, és nem élnének ma külföldön, ha nincs magyar politika!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.