Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


MERT MAGYAR VAGYOK

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarnak lenni sokszor hálátlan feladat, küldetés, egzisztenciális probléma. A kisebbségi lét például (mind az önként választott, mind a kényszerű) nem ritkán olyan helyzetek elé állítja az embert, amikor elcsukló hangon tör fel lelke legmélyéről a mindent megmagyarázó felismerés: magyar vagyok, ezért van minden. Nem szeretnek, bántanak, utálnak, nem engem vettek fel, hanem a másikat, nem engem léptettek elő, hanem a másikat, nem én lettem a hónap dolgozója, hanem a másik. A román, a szlovák, a brit, a német, az amerikai.

Ezúttal nem kell ilyen messziről indítani. A mert magyar vagyok bizonyítás nélkül a lábán megálló ténymegállapítást a kortárs magyar futball legfényesebb csillaga, Dzsudzsák Balázs tette bizonyos Hajdú Péter Frizbi című beszélgetős műsorában a TV2-n.

A válogatott csapatkapitánya könnyeivel küszködve ünnepelte az Eb-kijutást Igaz, hogy nem 23 évesen, de Dzsudzsák Balázs is kijutott az Eb-re (fotó: Bors)

A kérdés valahogy úgy hangzott, hogy oké-oké, hogy PSV Eindhoven, de a Bayern, a Real, vagy a Barcelona? Miért nem igazolt valami igazán világklasszis csapathoz? Dzsudzsák válaszára mi biztosan nem számítottunk:

Hiába akadtak irántam olyan érdeklődők, mint a Real vagy a Valencia, ezek a klubok marketingszempontból nem engedhették meg, hogy leigazoljanak, mert magyar vagyok. Egy magyar játékos nem szerepel világversenyen, nem látják sehol. Ezért a szerződtetésemet nem tudták volna megmagyarázni. 

Ebben a mélyről feltörő, sóhajszerű megállapításban benne foglaltatik az egész magyar nemzeti identitás megannyi fájdalma és keserűsége. Szegény Dzsudzsák Balázs, szegény magyar foci. Nem azért nem kell ő a nagyoknak, mert esetleg valós teljesítménye nem predesztinálta arra, hogy valamely többszörös BL-győztes csapatban rúgja a bőrt, hanem azért MERT MAGYAR. Értve vagyok?

Egyébként az viszont tényleg nagy kár, hogy – mint mondta – nem 23 évesen jutott ki az Európa-bajnokságra. Ezt mi is nagyon sajnáljuk. Lehet, hogy ez is azért van, mert magyar.

forrás: Borsonline

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.